Ryanair

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτο το γνωριζω. Το ερωτημα ειναι αν γινεται ελεγχος. Δεν ειμαι στο σπιτι μου και προφανως ειναι πολυ δυσκολο (εως αδυνατο) να βρω ζυγαρια εκ των προτερων.

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Ο Ο'Λίγδι που λέτε ξέρει να προκαλεί πανικό πάντως..

Εδώ που τα λέμε ποιός της φταίει κι αυτής; Διαβάζουμε πρώτα το ρημάδι το terms πριν πατήσουμε book now..stupid! Ε, μα..

Το ότι πολλές χρεώσεις της RyanAir είναι αισχρές, δε μου λέει τίποτα. Από τη στιγμή που ο επιβάτης έχει αποδεχθεί τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας και την εμπορική πολιτική της, αναφορικά με χρεώσεις υπηρεσιών, το να ζητάει και τα ρέστα από πάνω, το θεωρώ εξ ίσου αισχρό και γελοίο.

Βασικά, είναι πολύ άσχημος ο τρόπος του Μιχάλη, ότι και να έχει συμβεί. Επειδή βέβαια μιλάμε για τον Μιχάλη δεν εκπλήσσει και τόσο αλλά οι ρεσεψιονίστ στα ξενοδοχεία ας πούμε θα έπρεπε να βγάζουν κοντόκαννες καραμπίνες με τις παρανοϊκές μ@λ@κίες που ακούνε 24/7?

Όπως και όλοι οι υπόλοιποι που έρχονται σε επαφή με ''ανίκητους'' πελάτες.

Βέβαια ο Ό'λιγδη δεν γράφει στους όρους ''αν είσαι ηλίθιος, πάτα το τικ και πλήρωσε 300Ε'', τα ζητάει από όλους ανεξαρτήτως ευφυΐας που δεν εκτυπώσαν για κάποιον λόγο το χαρτί, αλλά όπως και να'χει το να βρίζεις τους πελάτες σου είναι ανεπίτρεπτο και δεν θεωρώ ότι αυτή η αρνητική δημοσιότητα και μάρκετινγκ είναι με κάποιο τρόπο προς το καλό της εταιρείας του.

Επίσης το ότι υπάρχει στους όρους της εταιρείας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις δικαστικά (βλ πόσοι δανειολήπτες αλλάξαν το καθεστώς αυτών που είχαν συμφωνήσει με την τράπεζα εκ των υστέρων πχ πανωτόκια), για μένα το κόστος είναι εξόφθαλμα παράλογο και καταχρηστικό: αν σε 5 λεπτά κλείνει το τσεκ-ιν πόσες αλήθεια πιθανότητες έχεις να βρεις ιντερνετ καφέ στα εξωτικά αεροδρόμια της ryanair;

Μα για ποιο λόγο να το αφήσεις μέχρι τελευταία στιγμή; Το check-in ανοίγει 15 μέρες πριν. Και μη μου πεις για την περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις κάποιο στοιχείο γιατί θα σου βγει ο κούκος αηδόνι! Απλά ξέρεις ότι κλείνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο και ουσιατικά ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις με τους δικούς τους όρους - να σου διαλέξουν εκείνοι ποιες μέρες θα πας (σε ωθούν με τις μεγάλες διαφορές στις τιμές, δεν δουλεύουν με το κλασικό όσο πιο νωρίς τόσο πιο φτηνά), να πληρώσεις με την κάρτα που συνεργάζονται, να μην φέρεις αποσκευή κλπ. Αν δε θέλεις να μπεις σ' αυτό το τριπάκι δικό σου θέμα, κλείνεις με άλλη αεροπορική.
Άσε που σε αρκέτα αεροδρόμια έχουν βάλει τρίτοι μηχανήματα που ρίχνεις κέρματα ευρώ και έχεις μερικά λεπτά ίντερνετ και μία εκτύπωση A4. Ακόμη κι έτσι καταφέρνουν τον στόχο τους, να μην πληρώνουν γραφεία και υπαλλήλους στα αεροδρόμια.

Όσο για την αρνητική δημοσιότητα, αν η μάνα μου άκουγε στην τηλεόραση ότι ο τάδε της Ryan είπε ηλίθιο έναν πελάτη που του έστειλε παράπονα, μπορεί και να ρωτούσε να μάθει τι είναι η Ryan, αλλιώς δε θα μάθαινε ποτέ! Τόσα χρόνια αυτό κάνει ο Λίγδης κι απ' ότι φαίνεται πιάνει, κάτι θα ξέρει λοιπόν.

billaras":1rzabdzq said:
Καλημερα
Γνωρίζει κανείς αν στο αεροδρόμιο της Bologna γινεται ελεγχος βαρους των χειραποσκευων;

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Καλημερα. Υπαρχει μια ζυγαρια στο terminal est ,εκει οπου κανει check in η Ryan αλλα ειναι μακρια απο τους παγκους και δεν υπαρχει εκει υπαλληλος της. Ειχα χειραποσκευη 15 κιλα, πηγα εκει την ζυγισα απλως για να ξερω ποσο ζυγιζει και μετα πηγα απεναντι ακριβως για να παραδωδω την βαλιτσα που ειχα . Εκει δεν μου ζητησαν να δουν ποσα κιλα ειναι η χειραποσκευη.Αν ξεφυγεις απο αυτους ,στον ελεγχο και στην επιβιβαση ,δεν θα υπαρχει ζυγαρια να σε πιασουν ( ουτε καν ελεγχο για διαστασεις χειραποσκευης δεν μας εκαναν ).

thakaran":1trc1cwt said:
Μα για ποιο λόγο να το αφήσεις μέχρι τελευταία στιγμή; Το check-in ανοίγει 15 μέρες πριν...Απλά ξέρεις ότι κλείνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο και ουσιατικά ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις με τους δικούς τους όρους - να σου διαλέξουν εκείνοι ποιες μέρες θα πας (σε ωθούν με τις μεγάλες διαφορές στις τιμές, δεν δουλεύουν με το κλασικό όσο πιο νωρίς τόσο πιο φτηνά), να πληρώσεις με την κάρτα που συνεργάζονται, να μην φέρεις αποσκευή κλπ.

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι σαν την αφεντιά μου που αφήνoυν τα πάντα τελευταία στιγμή. Το οποίο πολλές φορές πληρώνεται βέβαια, όχι άδικα...

Άσε που σε αρκέτα αεροδρόμια έχουν βάλει τρίτοι μηχανήματα που ρίχνεις κέρματα ευρώ και έχεις μερικά λεπτά ίντερνετ και μία εκτύπωση A4. Ακόμη κι έτσι καταφέρνουν τον στόχο τους, να μην πληρώνουν γραφεία και υπαλλήλους στα αεροδρόμια.

...όπως μόλις τώρα που με τρόμο ανακάλυψα ότι η πτήση μου που είναι σε 5 ώρες, είναι διαθέσίμη για ηλεκτρονικό check-in για μια ώρα ακόμα...Οπότε και ιντερνετ καφέ να βρεις και μηχανήματα με κέρμα, ηλεκτρονικό check-in στο αεροδρόμιο δεν παίζει. Εκτός αν κάποιος την βρίσκει και πάει 5 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο.

Αν δε θέλεις να μπεις σ' αυτό το τριπάκι δικό σου θέμα, κλείνεις με άλλη αεροπορική.

Δεν διαφωνώ και δεν νομίζω ότι υπάρχουν μαζόχες που θέλουν να πάνε με Ryanair ενώ έχουν άλλη επιλογή, που είναι σε λογική τιμή. Αλλά να δώσω 180Ε one way για το τρένο, δεν το κάνω για αυτό και βλαστημώ τον Ο'Λίγδη.

γιατι τοση γκρινια? η συγκεκριμενη εταιρια κανει σαφεις τους ορους της και αν θελεις να ταξεδεψεις μαζι της απλα πρεπει να τους ακολουθησεις οπως ακριβως θελουν αυτοι, το ξερει ολος ο κοσμος αυτο ποιο ειναι το περιεργο?
τη μια και μοναδικη φορα που πεταξα μαζι τους προ διετιας θυμαμαι οτι κατα την εκδοση του εισητηριου σε προειδοποιουσε για ολα αυτα συνεχως και μαλιστα θυμαμαι οτι ειχα αναγκαστει να βαλω καποια υπενθυμιση μερικες μερες πριν την πτηση ωστε να μην ξεχασω το check in. στο εδινε με σαφηνεια να καταλαβεις οτι αν δεν τσεκαρεις οπως και οταν θελουν, σε περιμενουν οι αναλογες δυσαρεστες εκπληξεις.
προσωπικα χαιρομαι που υπαρχουν και αυτοι για να εχουμε τη δυνατοτητα να πεταμε πολυ φτηνα οταν χρειαζεται (στο δικο μου ταξιδι τοτε με ειχαν γλυτωσει απο τουλαχιστον 120 ευρω διαφορα σε ναυλο με αλλη εταιρια), αλλα αυτο το "πολυ φτηνα" ειναι κατι που σου δινεται με ορους που οσο γελιοι κι αν ειναι πρεπει να τους τηρεις. αν δε μπορεις απλα δεν πετας με Ryanair.
οσον αφορα την επιθετικοτητα και την αγενεια που δειχνουν, αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο.

Καλά, ότι είναι φάουλ η κοπελιά δεν χωράει συζήτηση νομίζω. Η απάντηση του MOL επίσης δεν χωράει συζήτηση, ξέρουμε ότι έχει τον τρόπο του αλλά υπάρχει και μια λεπτή κόκκινη γραμμή. Anyway, απλά απαράδεκτος :evil: