Ryanair

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αν δεν έχεις ήδη κάνει check-in, γίνεται να αλλάξεις την ημερομηνία επιστροφής αλλά δεν ξέρω αν αξίζει καθώς θα χρεωθείς 40 ευρώ+τη διαφορά του ναύλου (τωρινή τιμή της πτήσης μείον τιμή της πτήσης όταν την αγόρασες)

Όλα αυτά αν όταν έκανες check-in για την πτήση προς Θεσσαλονίκη ΔΕΝ έκανες και για την επιστροφή. Αν είχες κάνει και για την επιστροφή, μην το ψάχνεις καν...

Όχι, υπάρχει το uncheck-όσημο 15 € + κόστος του reservation center.

Passengers who have checked in online but now wish to change a flight date, route or passenger name must contact a reservation centre up to the day prior to flight departure(subject to opening hours) to have the required flight(s) unchecked,subject to the payment of an uncheck fee of €15/£15 per flight/per person. Once the flight(s) have been unchecked the reservation can be changed via Manage My Booking .

Επίσης το κόστος ακύρωσης παίζει ανάμεσα σε 30 και 60€
δες εδω http://www.ryanair.com/en/terms-and-conditions#regulations-tableoffees

Μετά από όλα αυτά συνειδητοποιείς ότι συμφέρει η αλλαγή αν το κόστος του παλαιού εισιτηρίου είναι μεγαλύτερο του Flight Change Fee (διότι πιστώνεσαι το κόστος αυτό) και φυσικά το νέο εισιτήριο να είναι (και αυτό) ακριβότερο του Flight Change Fee (αλλιώς συμφέρει να αγοράσεις νέο εισιτήριο)

Έχεις δίκιο για το uncheck, νόμιζα ήταν πιο ακριβό! Για Θεσσαλονίκη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου είναι 40 ευρώ η χρέωση για αλλαγή πτήσης

Εχουν φαει τα λυσσακα τους ολοι οι ανταγωνιστες και προσπαθουν να της ριξουν λασπη (οχι οτι ειναι τελεια), αλλα οταν εισαι μερος του κεφαλαιοκρατικου συστηματος, το στηριζεις και το τρεφεις, μην κατηγορεις τον αλλον που μεσα στη ζουγκλα της ελευθερης αγορας ειναι πιο μαγκας απο σενα. Ιδου λοιπον η απαντηση στη λασπολογια :

http://www.ryanair.com/en/news/official ... and-safety

Ryanair, Spain’s largest airline, today (20 Sept) released copies of the official IAA report* into the 3 Valencia fuel emergency procedures of 26 July last which confirm that all 3 Ryanair aircraft:

1. carried fuel in excess of flight plan fuel requirements
2. diverted to Valencia with more than final diversion fuel
3. correctly declared emergency procedure in accordance with EU Ops regulations

The IAA investigation report (which 2 Spanish AESA officials participated in) confirms conclusively that Ryanair’s 3 crewscorrectly “declared an Emergency in accordance with EU Ops”. Ryanair welcomes this report which conclusively disproves the recent false claims in the Spanish media that Ryanair’s aircraft carried less than minimum fuel and/or were in breach of EU regulations.

Ryanair also welcomed this week’s joint statement of the Irish and Spanish Transport Ministries which confirmed that “Ryanair’s safety standards are on a par with the safest airlines in Europe”.

Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς τί έλεγχο χειραποσκευών κάνει η Ryan στις Βρυξέλλες(charleroi)? Ζυγίζει χειραποσκευές? Γιατί είμαι λίγο υπέρβαρος....Επίσης και για τη Μασσαλία την ίδια ερώτηση αν γνωρίζει κανείς..Ευχαριστώ

cuervo0000 στην Μασσαλία δεν έχω δει ποτέ να ζυγίζουν, αλλά μην το δένεις και κόμπο.

Κυρίως στις βραδυνές αναχωρήσεις ζυγίζουν...πέρσυ που βρισκόμουν εκεί μας τις ζύγισαν..εμένε μου την βρήκαν 10,9 κιλά αλλά δεν μου είπαν κάτι....για το τώρα δυστιχώς δεν γνωρίζω

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Έτσι για να ευθυμήσουμε λίγο.

Πτήση 7068 FCO – SKG την Κυριακή (30-9-2012) με τη Ryan. On time - Ήσυχο ταξίδι και γρήγορο (1 ώρα και 18 λεπτά καθαρός χρόνος πτήσης).
Γέλασα με την ψυχή μου όμως καθώς παρακολουθούσα κάποιους επιβάτες και την αεροσυνοδό (αποδείχτηκε αρκετά δυνατή), να «σπρώχνουν» μετά μανίας αρκετές «χειραποσκευές» μπας και χωρέσουν στα ντουλαπάκια που αποδείχθηκαν μικρά για να φιλοξενήσουν τις over size αποσκευές (εξυπακούεται ότι δεν έγινε κανείς έλεγχος στο FCO).
Με λίγα λόγια έγινε λίγο "της χειραποσκευής το ...!!!". Χωρίς να είναι εντελώς γεμάτο το αεροπλάνο (πρέπει να υπήρχαν τουλάχιστον 20 θέσεις άδειες) τα ντουλαπάκια φάνηκαν «λίγα». (Βλέπετε πολλοί εξ ημών είχαν κάτι περισσότερο-μεγαλύτερο απ΄το νόμιμο).
Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι ίσως θα ήταν απαραίτητο να υπάρχει στον πάγιο εξοπλισμό του αεροπλάνου ένα σφυρί και αρκετά καρφιά γιατί τα ντουλαπάκια αντιστεκόταν σθεναρά και δεν έκλειναν με τίποτα.
Τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες «ως δια μαγείας» όλα τακτοποιήθηκαν.
Βέβαια το «κακό» είχε ξεκινήσει λίγο πριν, στην επιβίβαση στο λεωφορείο όπου κάποιοι έμειναν έξω στο πρώτο δρομολόγιο γιατί απλά άνθρωποι και χειραποσκευές «ξεχείλιζαν».
Ίσως μελλοντικά η εταιρία θα πρέπει να εισάγει την ογκοχρέωση.
Κατά τα άλλα (και το λέω ειλικρινά χωρίς διάθεση περιπαικτική) η εταιρία μια χαρά μου φάνηκε (αν εξαιρέσεις λίγο το μισάωρο στρίμωγμα κατά το boarding στον «περιφραγμένο χώρο» 20-30 τ.μ. του «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και τα σχετικά στενάχωρα καθίσματα στο αεροπλάνο). Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και τα 24ευρω του εισιτηρίου (πήγαινε-έλα) ο συνολικός βαθμός είναι «καλώς-λίαν καλώς»

To ίδιο έγινε και το Σάββατο 29.09.2012 από FCO για SKG. είχε περίπου 15 θέσεις άδειες αλλά γεμάτα τα ντουλαπάκια με αποτέλεσμα κάποιοι λίγοι να έχουν τα πράματα στα πόδια τους. Στο FCO δεν τους νοιάζει το θέμα της Ryan. Μου άρεσε πάντως πως με 50€ εισητήρια πήγα και είδα 380 να φεύγει και 340...

cuervo0000":2upsver6 said:
Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς τί έλεγχο χειραποσκευών κάνει η Ryan στις Βρυξέλλες(charleroi)? Ζυγίζει χειραποσκευές? Γιατί είμαι λίγο υπέρβαρος....Επίσης και για τη Μασσαλία την ίδια ερώτηση αν γνωρίζει κανείς..Ευχαριστώ
καλησπέρα σε όλους!
Τα τελευταία χρόνια πετάω συχνά (αν όχι μόνο) με Ryanair. Παραθέτω λοιπόν τις παρατηρήσεις μου καθώς και κάποιες πρακτικές συμβουλές.
Charleroi -->ποτέ δεν ζύγισαν τις χειραποσκευές. Μάλιστα έχω παραδώσει στο counter βαλίτσα (είχα κλείσει 1χ20Kg) ήταν πάνω από 23Kg και δεν μου ζήτησαν να πληρώσω υπέρβαρο. Στο τελευταίο μου ταξίδι, έλεγχαν μόνο τον όγκο ορισμένων χειραποσκευών με ένα ειδικό χάρτινο κουτί.
Ciampino --> Γίνεται έλεγχος χειραποσκευών πριν τον έλεγχο της αστυνομίας αλλά όχι πάντα. Αν έχετε χρόνο να πάτε λίγο νωρίτερα και να περάσετε την ώρα που θα λείπει ο αρμόδιος υπάλληλος. Συνήθως κάθε 10-15 λεπτά γίνεται έλεγχος. Το έχω κάνει πολλές φορές και πιάνει.
Paphos --> Τρελός έλεγχος! Δεν τους ενδιέφερε το βάρος, αλλά ο όγκος. Δεν πέρναγε τίποτα αν δεν χώραγε μέσα στο ειδικό μεταλλικό κουτί! Ακόμη και για 1εκ. Ο έλεγχος γινόταν στην κάθε πύλη ξεχωριστά λίγο πριν την επιβίβαση. Εκεί πλήρωναν και το πρόστιμο.
Orio al Serio (Milan) --> Τρελός έλεγχος και εκεί. Μάλιστα υπήρχαν και ζυγαριές δίπλα στα μεταλλικά κουτιά. Ο έλεγχος γίνεται πριν τον έλεγχο της αστυνομίας.
Stockholm Skavsta --> Χαλαρός έλεγχος. Ίσως δεν μου έκανε εντύπωση, γιατί ο έλεγχος της αστυνομίας ήταν ένας από τους αυστηρότερους που μου έχουν κάνει.
Bari --> Γίνεται έλεγχος χειραποσκευών πριν την επιβίβαση. Στην πτήση αν θυμάμαι καλά δεν έγινε ποτέ έλεγχος.
Malta --> Χαλαρός έλεγχος όγκου πριν τον έλεγχο της αστυνομίας.
Bologna --> Χαλαρός έλεγχος όγκου πριν τον έλεγχο της αστυνομίας.
Hahn --> Ο έλεγχος γίνεται αμέσως μετά τον έλεγχο της αστυνομίας. Μάλιστα υπάρχει και ζυγαριά. Δεν αφήνουν να περάσει ούτε γραμμάριο!
Alghero --> Δεν έγινε κανένας έλεγχος γενικότερα. Την ταυτότητα μου δεν την έβγαλα καν από το πορτοφόλι μου!!!!!
Thessaloniki --> Γίνεται μόνο έλεγχος όγκου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να χωρέσει στο μεταλλικό κουτί (έστω και με το ζόρι). Υπήρχαν περιπτώσεις που η χειραποσκευή δεν μπορούσε να βγει από το κουτί και την άφηναν να περάσει! Αντιθέτως, στο counter αν η βαλίτσα σου είναι έστω και για λίγα γραμμάρια υπέρβαρη, πρέπει κάτι να αφαιρέσεις!
Και μια συμβουλή για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που ισχύει για όλες τις εταιρείες. Αν σας ζητήσουν να πληρώσετε υπέρβαρο, για την βαλίτσα που θα παραδώσετε (όχι την χειραποσκευή) μην το πληρώσετε! Αφαιρέστε το και ξανατοποθετήστε το πριν δώσετε την αποσκευή στον έλεγχο της αστυνομίας. Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όλοι οι επιβάτες αφού ζυγίσουν την βαλίτσα τους και παραλάβουν τα boarding pass από το counter, πρέπει να πάρουν τη βαλίτσα τους και να την παραδώσουν σε ένα άλλο counter για να περάσει από τον έλεγχο της αστυνομίας.
Ελπίζω να βοήθησα όσους ταξιδεύουν με Ryanair!

Καλά ταξίδια σε όλους!