cuervo0000":2upsver6 said:
Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς τί έλεγχο χειραποσκευών κάνει η Ryan στις Βρυξέλλες(charleroi)? Ζυγίζει χειραποσκευές? Γιατί είμαι λίγο υπέρβαρος....Επίσης και για τη Μασσαλία την ίδια ερώτηση αν γνωρίζει κανείς..Ευχαριστώ
καλησπέρα σε όλους!
Τα τελευταία χρόνια πετάω συχνά (αν όχι μόνο) με Ryanair. Παραθέτω λοιπόν τις παρατηρήσεις μου καθώς και κάποιες πρακτικές συμβουλές.
Charleroi -->ποτέ δεν ζύγισαν τις χειραποσκευές. Μάλιστα έχω παραδώσει στο counter βαλίτσα (είχα κλείσει 1χ20Kg) ήταν πάνω από 23Kg και δεν μου ζήτησαν να πληρώσω υπέρβαρο. Στο τελευταίο μου ταξίδι, έλεγχαν μόνο τον όγκο ορισμένων χειραποσκευών με ένα ειδικό χάρτινο κουτί.
Ciampino --> Γίνεται έλεγχος χειραποσκευών πριν τον έλεγχο της αστυνομίας αλλά όχι πάντα. Αν έχετε χρόνο να πάτε λίγο νωρίτερα και να περάσετε την ώρα που θα λείπει ο αρμόδιος υπάλληλος. Συνήθως κάθε 10-15 λεπτά γίνεται έλεγχος. Το έχω κάνει πολλές φορές και πιάνει.
Paphos --> Τρελός έλεγχος! Δεν τους ενδιέφερε το βάρος, αλλά ο όγκος. Δεν πέρναγε τίποτα αν δεν χώραγε μέσα στο ειδικό μεταλλικό κουτί! Ακόμη και για 1εκ. Ο έλεγχος γινόταν στην κάθε πύλη ξεχωριστά λίγο πριν την επιβίβαση. Εκεί πλήρωναν και το πρόστιμο.
Orio al Serio (Milan) --> Τρελός έλεγχος και εκεί. Μάλιστα υπήρχαν και ζυγαριές δίπλα στα μεταλλικά κουτιά. Ο έλεγχος γίνεται πριν τον έλεγχο της αστυνομίας.
Stockholm Skavsta --> Χαλαρός έλεγχος. Ίσως δεν μου έκανε εντύπωση, γιατί ο έλεγχος της αστυνομίας ήταν ένας από τους αυστηρότερους που μου έχουν κάνει.
Bari --> Γίνεται έλεγχος χειραποσκευών πριν την επιβίβαση. Στην πτήση αν θυμάμαι καλά δεν έγινε ποτέ έλεγχος.
Malta --> Χαλαρός έλεγχος όγκου πριν τον έλεγχο της αστυνομίας.
Bologna --> Χαλαρός έλεγχος όγκου πριν τον έλεγχο της αστυνομίας.
Hahn --> Ο έλεγχος γίνεται αμέσως μετά τον έλεγχο της αστυνομίας. Μάλιστα υπάρχει και ζυγαριά. Δεν αφήνουν να περάσει ούτε γραμμάριο!
Alghero --> Δεν έγινε κανένας έλεγχος γενικότερα. Την ταυτότητα μου δεν την έβγαλα καν από το πορτοφόλι μου!!!!!
Thessaloniki --> Γίνεται μόνο έλεγχος όγκου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να χωρέσει στο μεταλλικό κουτί (έστω και με το ζόρι). Υπήρχαν περιπτώσεις που η χειραποσκευή δεν μπορούσε να βγει από το κουτί και την άφηναν να περάσει! Αντιθέτως, στο counter αν η βαλίτσα σου είναι έστω και για λίγα γραμμάρια υπέρβαρη, πρέπει κάτι να αφαιρέσεις!
Και μια συμβουλή για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που ισχύει για όλες τις εταιρείες. Αν σας ζητήσουν να πληρώσετε υπέρβαρο, για την βαλίτσα που θα παραδώσετε (όχι την χειραποσκευή) μην το πληρώσετε! Αφαιρέστε το και ξανατοποθετήστε το πριν δώσετε την αποσκευή στον έλεγχο της αστυνομίας. Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όλοι οι επιβάτες αφού ζυγίσουν την βαλίτσα τους και παραλάβουν τα boarding pass από το counter, πρέπει να πάρουν τη βαλίτσα τους και να την παραδώσουν σε ένα άλλο counter για να περάσει από τον έλεγχο της αστυνομίας.
Ελπίζω να βοήθησα όσους ταξιδεύουν με Ryanair!
Καλά ταξίδια σε όλους!