Sharjah Airport (SHJ).

• Thread starter Thread starter derion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

derion

Low-Cost-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Γεια σε όλους!
Ταξιδεύω με την Air Arabia από την Αθήνα στη Sharjah με την πτήση G9282 (άφιξη στη Sharjah στις 4:35 το πρωί).
Μήπως κανείς γνωρίζει πώς μπορώ να πάω στην πόλη του Abu Dhabi από το αεροδρόμιο της Sharjah?
Πόσο κοστίζουν τα ταξί? Έχουν ταξίμετρα ή πρέπει να κάνεις παζάρι από πριν?
Πόσο διαρκεί?
Υπάρχει λεωφορείο που να σε πηγαίνει από το αεροδρόμιο ή έστω από την πόλη της Sharjah στο Abu Dhabi?
Τι ενναλακτικές υπάρχουν?
Έχω ρωτήσει στην αεροπορική και στο ξενοδοχείο, αλλά δυστυχώς δεν έχω πάρει κατατοπιστική απάντηση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χτυπα μια αναζητηση google για "sharjah to abu dhabi transport" και δεν θα απογοητευτεις

Υπάρχουν ταξί, και θα συνιστούσα να κάνεις σκληρό παζάρι. Μπορεί να επιμείνει σε ταξίμετρο οπότε καλύτερα ρώτα πόσα περίπου θα κοστίσει.Επίσης υπάρχουν και πακιστανοί πειρατές με 2/3 της τιμής. Αλλά να ξέρεις οτί είναι παράνομο. Για λεωφορεία δεν γνωρίζω, μαντέυω θα υπάρχουν αυτά τα μικρά που φεύγουν και από Ντουμπάι. Κοίτα να τελειώνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς με ότι μέσο και αν πας γιατί αν βγει ο ήλιος και αρχίσει η ζέστη να χτυπάει δεν σε σώζει τίποτα αν τριγυρνάς με βαλίτσες.

Δυστυχώς το αεροδρόμιο της Sharjah δεν συνδέεται με λεωφορείο ούτε με Ντουμπάι, ούτε με Αμπού Ντάμπι. Η λύση που έχεις είναι να πάρεις ένα ταξί μέχρι το σταθμό λεωφορείων της Sharjah ή του Ντουμπάι και από εκεί με το πρώτο δρομολόγιο να κατευθυνθείς προς το Αμπού Ντάμπι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

http://www.rta.ae/wpsv5/wps/portal/!ut/ ... 82XzBfMzVQ

http://www.stc.gov.ae/en/transport-services.php

http://www.stc.gov.ae/en/transport-intercity-routes.php

Αν πάρεις ταξί από τη Sharjah προς το Αμπού Ντάμπι, το κόστος θα είναι πολύ υψηλό, υπολόγισε κανένα 800 AED. Εκτός αν το πληρώνει η εταιρία... Παζάρια στο ταξί δεν παίζουν, δεν αγοράζεις χαλιά. Είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το ταξίμετρο, εκτός αν έχεις προσυμφωνήσει την τιμή και η διαδρομή σου είναι inter-emirate, όπως στην περίπτωσή σου δηλαδή. Έχεις όμως το μειονέκτημα ότι ξεκινάς από το αεροδρόμιο, χαράματα, χωρίς άλλες επιλογές. Μη νομίζεις ότι δεν το ξέρουν ή ότι είναι διατεθειμένος κανείς να σε λυπηθεί. Απλά ρώτα πόσο.

Για το χρόνο, υπολόγισε ότι θα χρειαστείς περίπου 2 ώρες.

Έχω την εντύπωση ότι η Air Arabia έχει δικό της λεωφορείο που κάνει το δρομολόγιο από Sharjah για Abu Dhabi, τουλάχιστον αυτό ίσχυε παλαιότερα.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της. Παραθέτω και την παρακάτω απάντηση από ταξιδιώτη εδώ. http://www.tripadvisor.in/ShowTopic-g29 ... Dhabi.html
Σε κάθε άλλη περίπτωση ένα ταξί από Sharjah για σταθμό λεωφορείων στο Bur Dubai κοστίζει γύρω στα 15 ευρώ. Από το σταθμό υπάρχουν τακτικές αναχωρήσεις με mini bus για Abu Dhabi. Το έκανα πριν μερικά χρόνια με κόστος 10 UAD (περ. 2 ευρώ).

Ευχαριστώ όλους τους φίλους του forum για τις κατατοπιστικές τους απαντήσεις!
Περίπου 2 χρόνια παρακολουθώ το forum, χωρίς, όμως, να έχω εγγραφεί. Στο πρώτο μου μήνυμα μετά την εγγραφή μου, η ανταπόκριση ήταν άμεση. Ερωτήματα που οι υπεύθυνοι εξυπηρέτησης των αεροπορικών εταιριών δεν απάντησαν, λύθηκαν από τα post των φίλων του forum!
Έχω μερικές ακόμη ερωτήσεις σε σχέση με το ταξίδι μου:
1) Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι δεν χρειάζεται να πληρώσω visa για το τουριστικό μου ταξίδι στα ΗΑΕ. Ως κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, είχα ακούσει ότι δεν πληρώνω τίποτε και απλώς το διαβατήριό μου θα θεωρηθεί δωρεάν, όταν φτάσω στο αεροδρόμιο της Sharjah. Ισχύει?
2) Πού είναι καλύτερο να αλλάξω συνάλλαγμα? Στην Αθήνα ή στα Εμιράτα? Σε ανταλλακτήριο στο Σύνταγμα μου είπαν 1 ευρώ = 4,1 Dhs. Αν αλλάξω στη Sharjah, θα υπάρχει ανοιχτό ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο την ώρα που θα φτάσω? (4:30 το πρωί)? Είναι καλή η ισοτιμία με το ευρώ στο αεροδρόμιο ή καλύτερα να αλλάξω λίγα χρήματα στο αεροδρόμιο και περισσότερα στη Sharjahή στο Abu Dhabi? Υπόψιν ότι φτάνω Παρασκευή που δεν είναι εργάσιμη μέρα για τις αραβικές χώρες.
Ακόμη, για τους γνώστες των Εμιράτων, τι θα πρότειναν γενικά για παραμονή περίπου 4 ημερών: Βάση της διαμονής θα είναι το Abu Dhabi. Αξίζει ημερήσια εκδρομή στο Dubai? Υπάρχει δυνατότητα για σαφάρι στην έρημο? Κάποιος αξιόπιστος tour operator? Τα τζαμιά είναι επισκέψιμα? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα από το λόγο ότι θα επισκεφθώ τα Εμιράτα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού (πριν το Δεκαπενταύγουστο)? Μπορεί κανείς να κολυμπήσει στον Αραβικό κόλπο? Υπάρχει ντόπια αραβική κουζίνα? Γενικά οι τιμές στα εστιατόρια είναι "τσιμπημένες"? κτλ. κτλ.
Σχόλια / προτάσεις / υποδείξεις είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτα.. Ψάχνω να φτιάξω από μόνος μου πρόγραμμα. Οπότε όποιος γνωρίζει από την περιοχή και πώς μπορώ να περάσω καλά κάποιες μέρες εκεί, ας ενημερώσει!Σημειωτέον, είναι το πρώτο ταξίδι μου σε αραβική χώρα.

derion":39wbh2cs said:
1) Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι δεν χρειάζεται να πληρώσω visa για το τουριστικό μου ταξίδι στα ΗΑΕ. Ως κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, είχα ακούσει ότι δεν πληρώνω τίποτε και απλώς το διαβατήριό μου θα θεωρηθεί δωρεάν, όταν φτάσω στο αεροδρόμιο της Sharjah. Ισχύει?

Δεν χρειάζεται τίποτα. Όταν μπαίνεις στη χώρα, σφραγίζεται το διαβατήριό σου και έχεις δικαίωμα να μείνεις 30 μέρες. Στην έξοδο σφραγίζεται και πάλι.

2) Πού είναι καλύτερο να αλλάξω συνάλλαγμα? Στην Αθήνα ή στα Εμιράτα? Σε ανταλλακτήριο στο Σύνταγμα μου είπαν 1 ευρώ = 4,1 Dhs. Αν αλλάξω στη Sharjah, θα υπάρχει ανοιχτό ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο την ώρα που θα φτάσω? (4:30 το πρωί)? Είναι καλή η ισοτιμία με το ευρώ στο αεροδρόμιο ή καλύτερα να αλλάξω λίγα χρήματα στο αεροδρόμιο και περισσότερα στη Sharjahή στο Abu Dhabi? Υπόψιν ότι φτάνω Παρασκευή που δεν είναι εργάσιμη μέρα για τις αραβικές χώρες.

Εξ' ορισμού, δεν αλλάζεις ποτέ σε αεροδρόμιο - είναι πάντα 5-10% ακριβότερο. Θα αλλάξεις τα χρήματά σου σε ένα "UAE Exchange" (αλυσίδα ανταλλακτηρίων) που θα βρεις παντού και σίγουρα μέσα σε κάθε εμπορικό κέντρο.

Προσοχή: Στο αεροδρόμιο της Sharjah έχει αν θυμάμαι καλά μια τράπεζα και ένα ανταλλακτήριο της πλάκας που εκείνη την ώρα είναι σίγουρα κλειστά. Κάνε λοιπόν ένα μικρό ποσό σε Dirham για να κινηθείς την πρώτη ημέρα, και τα υπόλοιπα στο UAE Exchange. Για την καλύτερη τιμή, πάρε τηλέφωνο εδώ:

http://www.eurochange.gr/branches.asp

Ακόμη, για τους γνώστες των Εμιράτων, τι θα πρότειναν γενικά για παραμονή περίπου 4 ημερών: Βάση της διαμονής θα είναι το Abu Dhabi. Αξίζει ημερήσια εκδρομή στο Dubai? Υπάρχει δυνατότητα για σαφάρι στην έρημο? Κάποιος αξιόπιστος tour operator? Τα τζαμιά είναι επισκέψιμα? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα από το λόγο ότι θα επισκεφθώ τα Εμιράτα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού (πριν το Δεκαπενταύγουστο)? Μπορεί κανείς να κολυμπήσει στον Αραβικό κόλπο? Υπάρχει ντόπια αραβική κουζίνα? Γενικά οι τιμές στα εστιατόρια είναι "τσιμπημένες"? κτλ. κτλ.
Σχόλια / προτάσεις / υποδείξεις είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτα.. Ψάχνω να φτιάξω από μόνος μου πρόγραμμα. Οπότε όποιος γνωρίζει από την περιοχή και πώς μπορώ να περάσω καλά κάποιες μέρες εκεί, ας ενημερώσει!Σημειωτέον, είναι το πρώτο ταξίδι μου σε αραβική χώρα.

Το Abu Dhabi δεν το ξέρω καλά, αλλά μπορώ να σου δώσω μερικές ιδέες:

Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Grand Mosque: Το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας. Την Παρασκευή κλειστό για επισκέπτες.
Emirates Palace: Ξενοδοχείο συνώνυμο της πολυτέλειας. Εκεί έχει γυριστεί και το Sex & the City 2 αν δεν κάνω λάθος.
Abu Dhabi Mall: Shopping, shopping, shopping.

Μερικές δραστηριότητες μπορείς να τσεκάρεις εδώ: http://www.hormuztourism.com/index.htm
Για να έχεις και άποψη για τις τιμές: http://www.hormuztourism.com/pricelist.asp

Βέβαια έχε υπόψιν ότι η εποχή που πας είναι εντελώς λάθος, οι θερμοκρασίες αυτή την περίοδο κινούνται γύρω στους 50 βαθμούς. Οπότε το Σαφάρι άνετα μπορεί να μετατραπεί σε κόλαση, συνυπολογίζοντας και την υγρασία. Γενικά αν ψάξεις λίγο στο ίντερνετ (http://www.visitabudhabi.ae/) θα βρεις πάρα πολλά πράγματα να κάνεις.

Με το ραμαζάνι δε θα έχεις πρόβλημα λογικά εφόσον κινείσαι Dubai/A.D. Σαν Έλληνας δε μου έκανε ποτέ κλικ να πέσω για μπάνιο στα Εμιράτα, μπορεί να είμαι εγώ περίεργος αλλά οι εικόνες που έχουμε από θάλασσες και παραλίες είναι πολύ διαφορετικές. Επίσης πάλι λόγω θερμοκρασίας, δεν ξέρω κολυμπώντας αν θα δροσιστείς ή θα ξεπουπουλιαστείς...

Με το φαγητό δε θα έχεις ποτέ κανένα πρόβλημα. Αραβικό, λιβανέζικο, φάε τα πάντα και δοκίμασε νέες κουζίνες (ινδικό, φιλιππινέζικο κτλ.) αν θέλεις. Και όταν έρθει η ώρα να πληρώσεις, θα καταλάβεις πόσο ακριβή και υπερτιμημένη είναι η Ελλαδίτσα μας.

Ντουμπάι να πας. Αν προσανατολίζεσαι εύκολα και διαβάζεις χάρτες, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και γύρνα. Απέχει 1+ ώρα από το A.D. και μιας θα είσαι εκεί πήγαινε μια βόλτα για να δεις τι είναι αυτό το πράγμα για το οποίο μιλάνε όλοι. Τα αυτοκίνητα είναι φτηνά, περί τα €20 την ημέρα, το δε κόστος της βενζίνης απλά αμελητέο. Μπορείς να νοικιάσεις από το http://www.thrifty.com που το έχω δοκιμάσει, αλλά καλύτερα να μην αγχωθείς γι' αυτό: Όταν θα φτάσεις εκεί υπάρχουν χιλιάδες μικρά και μεγάλα γραφεία για να βρεις αυτοκίνητο επί τόπου. Μπορείς να ρωτήσεις και στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σου.

Αυτά!

Γιατί δεν βγάζεις χρήματα από ένα ΑΤΜ? Δες αν σε συμφέρει ( αν χρεώνει προμήθεια η τράπεζα σου και πόσο πχ αν έχεις Citibank, HSBC δεν χρεώνουν στα αντίστοιχα μηχανήματα) γιατί έτσι παίρνεις την διεθνή ισοτιμία .

Παζάρια στο ταξί δεν παίζουν, δεν αγοράζεις χαλιά. Είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το ταξίμετρο, εκτός αν έχεις προσυμφωνήσει την τιμή και η διαδρομή σου είναι inter-emirate, όπως στην περίπτωσή σου δηλαδή

Φυσικά και γίνονται παζάρια, μπορεί να μην είναι χαλιά αλλά είναι Αραβία. Το χω κάνει 2-3 φορές ακόμα και σε μη Άραβες και πάντα κόβουν.

Για το θέμα του μπάνιου στον Αραβικό κόλπο,έχω κολυμπήσει στο Αμπου Ντάμπι με εξωτερική θερμοκρασία 40 βαθμούς και η θάλασσα είχε 30 βαθμούς!!Κάτι σαν φυσικό Spa να πω...Α, και πολύ μα πολύ αλάτι.
Στο Αμπου Ντάμπι θα βρείς παραλίες ,αλλά πρόσεχε γιατί υπάρχουν και παραλίες μόνο για ..... γυναίκες.Μην σκεφτείς να τις πλησιάσεις.... :twisted:

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φίλους και ιδίως στο Panark. Ιδού το e - mail που έλαβα σε σχέση με τη μετάβαση από το αεροδρόμιο της Sharjah στο Abu Dhabi:

Dear Sir,

Thanks for choosing to travel by our transport service.

Then, regarding Bus # 99 , the first bus leaves from Airport to Jubail at 6:00 AM.

From Jubail you will find Bus # 117 every half an hour starting from 5:00 AM and it takes around 2:30 hrs to arrive Abu Dhabi.

Regarding the fares, it is 5 AED for Bus # 99 and you can pay inside the bus while Bus # 117 fare is 30 AED but you should get the ticket from the station before getting in the Bus.

Δυστυχώς, στην Air Arabia στην Αθήνα δεν είχαν ιδέα.. Οι απαντήσεις τους ήταν "ίσως, μπορεί κτλ..". Πάλι καλά που υπάρχει αυτό το φόρουμ από ταξιδιώτες με μεράκι.