Συμβαν Α3 στο LGAV

  • Thread starter Thread starter KOSTASXANIA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

KOSTASXANIA

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
12/11/2008
Μηνύματα
79
Likes
3
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
aee
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
lgsa
Παιδειά άκουσε κανείς τίποτα για το αεροπλάνο τησ αιγαίου που την ώρα που ακούμπησε διάδρομο αναγκάστικε να απογειωθεί πάλι γιατι υπηρχε αλλο αεροπλάνο?Αυτό έγινε σάββατο πρωί στο ελ βενιζέλος πτήση απο χανιά.
 
Re: 2πλη απογείωση

Το ακουσα κι εγω απο τις δικες μου πηγες. Δεν προσγειωθηκε,λεει,αλλα εκανε Missed approach σε πολυ οριακο σταδιο. Η 303 απο Ηρακλειο ηταν. Ποια αεροπλανα "συμμετειχαν" δεν ξερω.
Επησης, αυτο δεν λεγεται "διπλη απογειωση". Runway incursion λεγεται.
 
Re: 2πλη απογείωση

Πολύ επικίνδυνο γεγονός! :? .θα περιμένουμε νεότερα
 
Re: 2πλη απογείωση

καλα που ηταν ο πυργος ελεγχου?? :rant:
 
Re: 2πλη απογείωση

Να σημειώσω μόνο ότι στην Αμερική, σε πολυσύχναστα αεροδρόμια, συνηθίζεται να δίνεται άδεια για προσγείωση σε πολλά αεροπλάνα στη σειρά, με την προϋπόθεση ότι θα εκτελεστεί go around, αν το προηγούμενο αεροπλάνο δεν έχει ελευθερώσει το διάδρομο. Και μισό wingtip να προεξέχει, ο πιλότος του αεροπλάνου που έπεται είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τη διαδικασία προσγείωσης. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται αύξηση της χωρητικότητας, γιατί αν ο πύργος περίμενε να απελευθερώσει το ένα αεροπλάνο για να δώσει "έγκριση" στο επόμενο, οι αποστάσεις - και οι χρόνοι - θα ήταν μεγαλύτερες.
Βέβαια, δεν παύει να αποτελεί συμβάν.
 
Δεν φταιει απαραιτητα ο πυργος ρε παιδια. Μπορει ο προπορευομενος,αν ηταν προσγειωση, να αργησε να ελευθερωσει. Μερικοι το κανουν για να βγουν στο rapid exit που τους βολευει και να γλυτωσουν τροχοδρομηση για το stand. Αν ηταν απογειωση, μπορει να αργησε να ξεκινησει. Και,στην τελικη,ο ενας διαδρομος χρησιμοποιειται για προσγειωσεις, και ο αλλος για απογειωσεις. Η 303 προφανως ζητησε να κατεβει στον διαδρομο των απογειωσεων κατ΄εξαιρεση (ο 03R ηταν,απ οτι ακουσα,μην το δεσετε και κομπο). Οχι οτι φταιει,βεβαια,ο ανθρωπος. Απο τη στιγμη που πηρε την αδεια για τον R, σημαινει οτι υπηρχε "κενο", το οποιο προφανως "μικρυνε" επικινδυνα, ειτε απο αμελεια του ΕΕΚ, ειτε του προπορευομενου, ειτε και των 2. Αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη.
 
Είναι ένα πάρα, μα πάρα πολύ απλό συμβάν, που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Η missed approach να υπενθυμίσω πως δεν είναι emergency procedure, αλλά μία απλή normal procedure, η οποία όμως αποφεύγεται (και όχι απαγορεύεται) στα πληρώματα για λόγους οικονομίας χρόνου και καυσίμου. Φυσικά, αν συντρέξει λόγος -όπως αυτοί που ανέφερε ο 747- θα εκτελεστεί κανονικά, και οι μόνοι που θα ασχοληθούν με αυτό το "συμβάν" είναι τα γνωστά blog.
 
vassdel":1qvhrs8i said:
... και οι μόνοι που θα ασχοληθούν με αυτό το "συμβάν" είναι τα γνωστά blog.

Και η ΥΠΑ. Αυτο καταγράφεται σαν incident....
 
Το go around δεν θεωρείται abnormal procedure.

Ο πύργος θα καταγράψει το γεγονός, ο κυβερνήτης θα γράψει κάποια αναφορά και η ΥΠΑ θα ενημερωθεί και μπορει να ζητήσει να μάθει το λόγο.
Όχι όμως ότι πρέπει να θεωρηθεί και σαν incident...ας μην τα παραλέμε!

Ίσα ίσα που ο λόγος για go around είναι συνήθως προς αποφυγή δημιουργίας κάποιας αμφίβολης κατάσταης, οπότε το σύστημα δούλεψε σωστά!
 
Top