Συμβάν με ATR42 της Olympic Air στη Μήλο

• Thread starter Thread starter mxnk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

mxnk

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Αθήνα
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
SWR
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Προσγείωση θρίλερ λένε…

Ερώτηση: Στο Evacuation παίρνουν και τις βαλίτσες τους οι επιβάτες?
1642228381959.png

Ρε παιδιά μπορεί να μας πει ένας πιλότος εδώ μέσα κατά πόσο είναι εφικτή αυτή η αιτία με τους ανέμους; Γιατί κάτι μου λέει οτι πρόκειται για αμπαλίαση να βρέθηκε τόσα μέτρα εκτός διαδρόμου.

Την ίδια απορία έχω κι εγώ, κατά πόσο είναι εφικτή αυτή η αιτία με τους ανέμους.. Θεωρώ είναι πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο χωρίς όμως να το αποκλείω κιόλας..

Ερώτηση: Στο Evacuation παίρνουν και τις βαλίτσες τους οι επιβάτες?
Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο δεν υπήρχε θέμα στο να μην πάρουν τα πράγματά τους. Το αεροσκάφος έχει ακινητοποιηθεί λίγα μέτρα εκτός διαδρόμου, δεν τίθεται θέμα φωτιάς ή κάποιας άλλης αιτίας που χρειάζεται να φύγουν άμεσα, δεν γίνεται εκκένωση μέσω τσουλήθρας, οι πόρτες και η σκάλα έχουν ανοίξει κανονικά., οι κινητήρες έχουν σβήσει, τα σκέλη είναι οκ, μέχρι και τις μάσκες τους φοράνε οι επιβάτες. Οπότε φαντάζομαι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το πλήρωμα, αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, κρίνει ότι είναι ασφαλές να κατέβουν οι επιβάτες κανονικά.

Χρησιμοποίησαν tow bar (η μπάρα που χρησιμοποιείται στο Push Back). Απλά ελλείψει tow track, επιστράτευσαν το πυροσβεστικό του Αερολιμένα προφανώς. Μόνο η γωνία που είχε η μπάρα ήταν λίγο μεγάλη (κανονικά η μπάρα είναι παράλληλη με το έδαφος), αλλά εφόσον λογικά ήταν αρμόδιος μηχανικός παρών, δεν υπήρξε πρόβλημα:cool:.

Εγω βλεπω υποδειγματικη επαναφορα στον διαδρομο. Η "καφριλα" δεν μπορω να καταλαβω απο που προκυπτει.

Είναι προφανές ότι σε ένα περιφερειακό αεροδρόμιο δεν είναι δυνατόν κανείς να διατηρεί "βαρύ" εξοπλισμό. Συνεπώς σε περίπτωση συμβάντος προσπαθεί ο καθένας να κάνει τη δουλειά του με τα μέσα που υπάρχουν.
Το αποτέλεσμα τελικά κρίνει την επιτυχία ή όχι. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν μια επιτυχημένη επαναφορά, έστω και αν είχαν χρησιμοποιηθεί τσαντίρια & ντάτσουν!
(προσωπικά δεν έχω κάτι εναντίον ούτε των τσαντιριών ούτε των ντάτσουν!)