Συμβάν με DH8 της ΟΑ στην Αστυπάλαια?

• Thread starter Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
AviBoz":1xtl2w0y said:
Μην μπερδευεστε με τους contractorες της ΟΑ, τα Ελληνικα πληρωματα ειναι αψογα σε αυτο το απιστευτα δυσκολο και απαιτητικο operation...!!!

Τα Ελληνικά πληρώματα που τα είδες στα Dash...;;; :?

Τί εννοείς φίλε dimis; Έχει κ Έλληνες το Dash - 2 τουλάχιστον κυβερνήτες κ 1 συγκυβερνήτη από το -100 τους έχω γνωρίσει κιόλας ....

Εννοω οτι στα Dash επι το πλειστον τα πληρωματα δεν ειναι Έλληνες και το συγκεκριμενο συμβαν αν το πληρωμα ειναι ξενοι ειναι το δευτερο μεσα σε λιγους μηνες με τον συνδυασμο Dash/ξενο πληρωμα. Αν βαλεις και το tail strike στη Σκιαθο τοτε εχουμε συνολο 3...

Δεν λεω οτι το operation στο Αιγαιο ειναι ευκολο. Αντιθετως ειναι παρα πολυ απαιτητικο και για αυτο το λογο θα επρεπε τα πληρωματα να εχουν εμπειρια σε αυτο.

Δεν γνωρίζω ποιός ήταν ο Κ1 του αφους κ ποιά η εθνικότητά του, αλλά δεν με νοιάζει κιόλας. Το συγκεκριμένο ήταν ένα συμβάν στο έδαφος, πράγμα το οποίο μπορεί να συμβεί στον καθένα, ημεδαπό ή αλλοδαπό, έμπειρο ή άπειρο. Δεν είχε σχέση με το περιβάλλον στο Αιγαίο (το οποίο όντως είναι δύσκολο, αλλά τα πληρώματα των airliners που πετάνε SID/Cruise/Let Down δεν το συναντάνε συχνά ούτως ή άλλως).

Δεν αμφισβητώ τις στατιστικές, αλλά το συγκεκριμένο συμβάν δείχνει να οφείλεται σε συνδυασμό: κακής τεχνικής τροχοδρόμησης, έλλειψης διαγράμισης, κακών οδηγιών marshalling. Πέρα από το εύκολο συμπέρασμα (να βαφτούν διαγραμμίσεις), τα άλλα δύο είναι σφάλματα της στιγμής που μπορούν να συμβούν παντού κ στον καθένα. Δεν έχω κάτι υπέρ των Ελλήνων ή των ξένων (θα προτιμούσα φυσικά όλοι οι χειριστές των ελληνικών αεροσκαφών να ήταν Έλληνες για τους δικούς μου λόγους που πάνω κάτω τους καταλαβαίνουν όλοι). Απλά, θεωρώ πως το συγκεκριμένο συμβάν δεν επηρεάζεται από την εθνικότητα :mrgreen:

Οι ταπεινές σκέψεις ενός επιβάτη...

Το συμβάν εκ πρώτης όψεως και συνεπικουρούμενο της αίσιας κατάληξής του δεν δείχνει σοβαρό και ειδικά για τους γνώστες του αεροπορικού γίγνεσθαι της χώρας μας που είναι κάργα εξοικειωμένοι με το επίπεδο του.

Ωστόσο με μια δεύτερη ματιά και με την βοήθεια του vassdel συμπεραίνουμε ότι αν 1 στις 1000 καθόταν η στραβή κι είχε διαφορετική κατάληξη, τώρα θα συζητούσαμε για άλλα πράγματα, για εγληματικές αμέλειες κτλ κτλ...

Το συμβάν, νομίζω, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι πιλότοι πρέπει να είναι 7.000.000% συγκεντρωμένοι/αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουνε καθώς δεν υπάρχει καμμία απολύτως μέριμνα για την στοιχειώδη βοήθεια τους (βλέπε διαγραμμίσεις, προσωπικό εδάφους) με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται το παραμικρό tiny winy λαθάκι. Βάλτε και την όποια εξοικείωση καθώς και την ρουτίνα της καθημερινότητας... Τι σημαίνει αυτο? Στρές, νευρικότητα και γρηγορότερη κούραση του θάλαμου διακυβέρνησης. Κι άν έχει και εξάσκελα σε μικρά α/δ τότε πολλαπλασιάζουμε χ6.

Ήταν ένα καμπανάκι, νομίζω...

ΥΓ
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στους οδηγούς αυτοκινήτου. Περνάς απο τον ίδιο -κακοφτιαγμένο, κακοσυντηρημένο- δρόμο 700 φορές τον χρόνο ωστόσο μία και μόνο στιγμιαία αβλεψία σου μπορεί να σε ρίξει στα χωράφια στην καλύτερη, στα τάρταρα στην χειρότερη...
ΥΓ2
Πόρισμα θα υπάρξει? Κι αν ναί, πότε? Σε 2,3,4 χρονάκια?

Άλλες φορές είναι υπαιτιότητα του κυβερνήτη, αφού έβηξε το προηγούμενο βράδυ, τρόμαξε μια πεταλούδα, έγινε το γνωστό φαινόμενο κ είχαμε το ατύχημα.
Εδώ που είναι καραμπάμ περίπτωση ανθρωπίνου σφάλματος, με τον Κ1 να εμπιστεύεται την (λάθος όπως απεδείχθη) εκτίμηση του Κ2 για το χωράμε-δε-χωράμε και τελικά στο πόρισμα φταίνε οι διαγραμίσεις, οι εταιρίες, μέχρι και οι κάμπιες που κουνιόντουσαν στην άκρη της πίστας κ προκάλεσαν spatial disorientation στον Κ2, που τί να κάνει, άνθρωπος είναι, λάθεψε...

Ίσως βέβαια, να βλέπω φαντάσματα.... :with:

vassdel":pou9o857 said:
Ίσως βέβαια, να βλέπω φαντάσματα.... :with:

Ελπίζω τα φαντάσματα που βλέπεις να έχουν "αποζημιωθεί" απο ασφαλιστικές/δημόσιο :twisted: