Συντριβή αεροσκάφους Α330 της Air France AF447

• Thread starter Thread starter flyer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Αγνοείται αεροσκάφος της Air France από Βραζιλία

OA701":1bt1skw5 said:
speed sensors της γαλλέζικης Thales

:shock: γαλλέζικη όπως λέμε πορτογαλέζικη :?:

Αμάν βρε Χρήστο, άσε να πέσει και τίποτα κάτω :) 8) :) ... Χούμορ ήταν-χοντροκομμένο ίσως :mrgreen: ... My apologies for any offended reader :4: ...

Πάντως μου κάνει φοβερή εντύπωση η "συνεργασία" μεταξύ 2 Γαλλικών εταιρειών, όπου η μία ουσιαστικά βγάζει σκάρτη την άλλη (που δεν σηκώνει και τα τηλέφωνα-μπάς και δουλεύει κανάς Έλλην εκεί?) και αβαντάρει τους Αμερικάνους, άσχετα που δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής για αυτό το μπλιμπλίκι... Είμαι περίεργος για τα ανταλλάγματα...

Στήν προκειμένη περίπτωση,η Airbus είναι πελάτης τής Thales,οπότε άν το προϊόν (pitot tubes) που χρησιμοποίησε η πρώτη ήταν ελαττωματικό,δικαίως βγάζει σκάρτη την δεύτερη (που παράγει το εν λόγω προϊόν).Εδώ ένα καρπούζι νά σού βγή τζούφιο,κόβεις την καλημέρα στόν μανάβη που σού τό πούλησε ι'άς ήσασταν είκοσι χρόνια γείτονες......

Τώρα,άν αυτό το "μπλιμπλίκι" τό κατασκευάζουν μόνο δύο εταιρείες ανά τήν υφήλιο,γεννάται το ερώτημα πώς καί δέν έχει παρουσιαστεί ώς τώρα πρόβλημα στά "μπλιμπλίκια" τής γαλλικής εταιρείας τά οποία βρίσκονται εγκατεστημένα όχι μόνο στά ανά τόν κόσμο κυκλοφορούντα Airbus,αλλά καί σέ αεροπλάνα άλλων κατασκευαστών (δέν νομίζω οτι η Thales πουλάει pitot tubes μόνο στην Airbus).

Απ' όσο ξέρω εγώ, το σύστημα ACARS του αεροσκάφους έστειλε (αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχω) κάποια μηνύματα τα οποία είναι πολύ ύποπτα. Το πλέον περίεργο μήνυμα που έστειλε το ACARS, μίλαγε για βλάβη στον υπολογιστή συμπίεσης καμπίνας. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν χτυπήθηκε από κεραυνό. Πάντως, ότι και να λέμε τώρα, αυτό το "δυστύχημα" δεν πρόκειται ποτέ να διελευκανθεί με σίγουρια διότι, απ' όσο ξέρω, δεν έχουν βρει τα FDR και CVR (Τα μαύρα κουτιά) και η μπαταρία του Transmitter των μαύρων κουτιών δεν κρατάει πάνω από 30 μέρες

Πηγή: Remove Before Flight Τέυχος 26

Τα FDR μονο "κατα τυχη" μπορουν να βρεθουν πλεον.

Οσο αφορα το cabin descent rate advisory
1. ειναι το last μηνυμα που εστειλε το ACARS
2. δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα λαμβανοντας μονο το συγκεκριμενο υπ'οψην.

Το οτι εχει βγαλει FLR στο ISIS ( το οποιο ειναι το Integrated Standby Instruments System και ειναι connected directly στα probes (pitot/static etc))
σε συνδιασμο με το ADR DISAGREE δινει την εντυπωση οτι κατι εγινε με τα probes. (μαλλον icing ).

Στην σελιδα 13 του τοπικ εχει ολη την λιστα με τα messages που εστειλε το ACARS.

Αυτο που ειχε γραφτει τοτε και ειχαν γινει πολλες συζητησεις,ηταν το αν ειναι εφικτο τα δεδομενα αντι η ταυτοχρονα με τα μαυρα κουτια να μεταδιδονται και μεσω δορυφορου στο εδαφος,και με μεγαλη μου εκπληξη το διαβασα μολις :wink: Νέο, ασφαλέστερο σύστημα, αντί των μαύρων κουτιών, στα αεροσκάφη της Airbus
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=1

Αυτοι ζουν στην κοσμαρα τους ρε συ Γιαννη.. Το ειχαμε πει εδω σ αυτο το θρεντ μαλιστα, πριν απο μηνες που ειχε γινει η σχετικη κουβεντα. Και αυτοι το βγαλανε σα νεο.. λολ Μπα, θα σταματησω να παιρνω πληροφοριες απο αυτους.. λολ

Την περασμένη εβδομάδα, αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200 που εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο προς το Παρίσι, αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις. Το πλήρωμα αναγκάστηκε να εκπέμψει σήμα κινδύνου, ενημερώνοντας για αλλαγή στο ύψος πτήσης. Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν στοιχεία του συμβάντος, καθώς παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικα με τη μοιραία πτήση του Ιουνίου και θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση των αιτίων του δυστυχήματος. Περισσότερα εδώ:
http://www.flightglobal.com/articles/20 ... sight.html

Από Φεβρουάριο ξανά ξεκινούν οι έρευνες για το FDR. Θα κρατήσουν 3 μήνες. Πάλι δύσκολο το βλέπω ειδικά χωρίς κάποιο "beeper" από το FDR.
Εδώ λεπτομέρειες

Νομίζω οτι είναι επιβεβλημένο για πολλούς λόγους το να συνεχίσει η έρευνα για τα "κουτιά" της πτήσης αυτής.
Όντως ψάχνουν για ψύλλο στ'άχυρα, αλλά πραγματικά, θα πίστευα οτι με τα σημερινά μέσα που διαθέτουμε, δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο.... Τι να πω.