Συντριβή B787-8 της Air India

• Thread starter Thread starter 6circles
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

6circles

First-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UAE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
NZAA
Υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για συντριβή αεροσκάφους της Air India με προορισμό το Gatwick. :(

Παραδόξως πληροφορίες βρίσκονται μόνο εδώ για την ώρα…

Βίντεο

Last edited:
Στο indiatvnews.com δείχνουν βίντεο με την πτώση…:(

Last edited:
Kαι αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η πρώτη πτώση 787.

Από ότι φαίνεται, μετά την απογείωση αδυνατεί να πάρει ύψος και σιγά σιγά χάνει ύψος μέχρι τη συντριβή. Δεν διακρίνεται αν τα flaps είναι κατεβασμένα τουλάχιστον στο 5 για την απογείωση.

Εδώ το VT-ANB σε καλύτερες μέρες...

Το έχω βγάλει και εγώ αρκετές φορές και μάλιστα έχω πετάξει με αυτό το 2016 στο FRA-DEL. Ελπίζω να υπάρξουν άνθρωποι που σώθηκαν.air india .jpg

Αν διάβασα καλά έκανε απότομα άνοδο απότομα κάθοδο? Ας ελπίσουμε να μην είναι το ίδιο θέμα με το 737 max πάντως είναι η πρώτη φορά που 787 συντρίβεται

Στο airliners.net αναφέρουν βάση καθαρών φωτογραφιών ότι flaps και slats ήταν κατεβασμένα. Επίσης ότι ακούγεται ήχος rat με επιφύλαξη και ότι οι μηχανές δεν ακούγονταν όπως θα έπρεπε για φάση απογείωσης

Τότε ας κοιτάξουν για bird strike και στους δυο κινητήρες μόλις τους ανασύρουν. Επίσης από το site παρακολούθησης πτήσεων δείχνει να απογειώνεται από τι μεση του διαδρόμου και όχι να χρησιμοποιήθηκε όλο το μήκος του.
Post automatically merged:

Πάντως στο βίντεο δεν φαίνονται κατεβασμένα τα πτερύγια καμπυλότητας και πιστεύω ότι έγινε εσφαλμένα ανάσυρση τους αντί για το σύστημα προσγείωσης , ως αποτέλεσμα το καταστροφικό συμβάν.

Last edited:
Αυτό για τη μέση του διαδρόμου είναι απλά έλλειψη κάλυψης σήματος ADS-B, πχ δες την πτήση 6E 246 όπου φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο αλλά προφανώς δεν ισχύει