Σχολές Ευρωπαϊκές

  • Thread starter Thread starter stergio
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

stergio

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
16/06/2010
Μηνύματα
80
Likes
0
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
DLH
Συν φορουμίτες και αγαπητοί φίλοι της αεροπορίας καλησπέρα!

Σχετικά με Ευρωπαϊκές σχολές-ακαδημίες με τα πακέτα τους απο 70.000 εως και 85.000 ευρώ τι γνωρίζεται κ τι άποψη έχετε φυσικά και αναφέρομαι στην Sabena Flight Academy (παρεπιπτόντως την έκανα μια επίσκεψη στις Βρυξέλλες ) και η INTERCOCKPIT Φρανκφούρτη εκτός απο το Training στις ευρωπαϊκές βάσεις τους και έπειτα απο τα πτητικά στην Αμερική (Αριζόνα- Sabena) και (Vero Beach Florida-Intercockpit) και φυσικά αφού έχει ενας Cadet τελειώσει βλέπουμε επαγγελματική αποκατάσταση πολύ σημαντικό αυτό..

Παρακαλώ απόψεις για τις σχολές αυτές καθώς με το κόστος ζωής κλπ τα 100.000 ευρώ είναι στο τσεπάκι και φυσικά μια πρώτη δουλειά μετά απο την αποφοίτηση είναι και μια ανάσα !
 
Re: ΣΧΟΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ

Δεν υπάρχει σχολή που να σε βάζει απευθείας στις αερογραμμές.αν ήταν έτσι όλοι σαυτήν θα πήγαιναν
 
Re: ΣΧΟΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ

Σαφώς και δεν υπάρχει άλλα ποιά είναι η εξήγηση του οτι προωθούν βιογραφικά σε επαφές δικές τους και ειλικρινά υπάρχουν προσλήψεις ακόμα και σε καιρούς που οι αερογραμμές ακόμα και ελληνικές ΔΕΝ έκαναν προσλήψεις και Type Rating.. ενώ κατι σχολές ντόπιες δικές μας τα παιδιά που είναι στην ιδια μοιρα ''καμιά 250 ώρες '' δεν βρίσκουν τίποτα ακόμα ουτε σαν CFI

Φιλικά πάντα και με αγάπη για το αεροπορείν
 
Re: ΣΧΟΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ

όπως διάβασα στο site μιας από τις δυο σχολες έχουν συμβόλαια για type rating με τις αεροπορικές και έτσι απλά στέλνουν βιογραφικό σε αυτές...γιατί στην ερώτηση που βάζει μιας σχολη στον ευατό της για το άμα υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση..απαντάει και ναι και όχι...απλά υπάρχουν επίσημα "κώνε "μετάξι αεροπορικών και σχολών...άρα λογικά έχεις πιο πολλές πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης συν ότι έχεις και type rating μέσα στο αποκαρδιωτικό ποσο των 70 με 90 χιλιάδων ευρώ...μια πολύ καλή επιλογή άμα τα έχει κάποιος να τα δώσει......
 
Re: ΣΧΟΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ

Αγαπητέ ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα..μετά απο την επίσκεψη μου στην μια σχολή πέρα απο το συγκρότημα το οποίο ειλικρινά αναπνέει αεροπορία υπάρχουν καμιά 20 sim!!! και 1 απο τα 3 που υπάρχουν στον κόσμο sim Αvro...ήταν μίλια μπροστά απο οτι εχω επισκευτεί στην ελλάδα ειλικρινά αξίζει να τα δώσεις αν φυσικά τα εχεις :( επίσης θέτει και όριο ηλικίας τα 27 και εισαγωγικό test η γεύση ήταν οτι ειλικρινά είναι επαγγέλματιες και φυσικά όταν είναι και το κέντρο της CAE γίνονται και καμιά 20αρια ΤR την ημέρα απο καμιά 30αρια αεροπορικές τι στο καλό μια θέση cadet δεν θα βρείς????
 
μην παραμυθιαζεστε απ τις σχολες.αφου θα εχεις τελειωσει τη βασική εκπαιδευση έχοντας ξοδέψει 80.000 στο νερο μετα αρχίζουν τα ωραία.σου τάζουν δουλειες με την προυποθεση οτι πλερώνεις την εκπαιδευση τυπου που αυτοι θα επιλεξουν και δωστου αλλα 20.000 .μπορει να ειναι embraer,bae ή οτιδηποτε αλλο εκτος του συνηθισμενου αιρμπας και μποινγκ και αντε μετα βρες δουλεια αλλου.και η πλακα ειναι οτι σε βαζουν στην εταιρια με 6μηνη συμβαση, τις περισσοτερες φορες "δεν τους κανεις"(για να ανανεωνεται η φουρνια και κερδιζουν οι εταιριες περισσοτερα) στη ληξη της και σε στελνουν να κανεις type rating στο τμημα delivery στην πιτσαρια της γειτονιας σου.ειναι ενα εργο που το χουμε χιλιοδει
 
βασικά αυτό το "το έχουμε χιλιοδει" το έχουμε χιλιακουσει....έχεις προσωπική εμπειρία? γιατί type rating γίνετε συνήθως αφού δείξει ενδιαφέρον η αεροπορική ,επίσης δεν έχουν μονο boeing και airbus. όσο αναφορά τις συμβάσεις αυτό δεν το ξέρω αλλα οι μαθητές της σχολης έχουν έρθει σε επαφή οι ίδιοι με τις εταιρίες..για παράδειγμα στο youtube έχει την γνωριμία των μαθητών με την flybe...έφεραν ολόκληρο dash για επίδειξη....(oxford)και λέει και ονόματα τον παιδιών που μπήκαν σε αεροπορικές.τέλος, δεν έγραψα για να διαψεύσω αυτά που είπες απλά για να σου δώσω στοιχεια και να επανεξετάσεις, και ζητω και από σένα στοιχεια και παραδείγματα από παιδιά που την "πάτησαν".



Ευχαριστώ :great:
 
Παιδιά ειλικρινά δεν πιστεύω οτι υπάρχουν λόγοι να διαφωνίσουμε σε γενικές γραμμές απλά έχω την τύχη να έχς 2 πολυ φίλους Κ2 στην αγαίου ένας απο Saβena flight academy και ο άλλος απο intercockpit και οι δυο ήρθαν σε επαφή μετά την αποφοίτηση απο τις σχολές τους (άμεσα) και ο τύπος έγινε με έξοδα της εταιρείας και η πρόσληψη φυσικά αιρμπας..και φίλος καρδιακός απο καβάλα ακάντεμι μεριά ακόμα στέλνει βιογραφικα και κοιτάει για σλοτ καθημερινά χωρίς να λαμβάνει απάντηση δυστυχώς.
Και οι τρείς έχουν τις ίδες ικανότητες τον ίδιο χρόνο στα λογκμπουκ και φυσικά τα ίδια πτυχία. Μήπως τελικά οτι πληρώνεις παίρνεις?
 
Διατύπωσες δυστυχώς, την πραγματικότητα, «ο, τι πληρώνεις παίρνεις»!! Έχω εκφράσει την άποψή μου σε προηγούμενα ποστς πριν 1-2 χρόνια εδώ στο φόρουμ, αυτή είναι κατά πλειοψηφία η αλήθεια παντού και ιδιαίτερα στο χώρο της Αεροπορίας, αφού δεν υπάρχουν καν δημόσιες Σχολές για Πολιτική Αεροπορία. Επειδή το θέμα είναι πάντα επίκαιρο σχετικά με το θέμα «Σχολές», επιθυμώ απόλυτα ανιδιοτελώς και καθαρά συμβουλευτικά να εκφράσω τα παρακάτω σχόλια, από διαχρονικές εμπειρίες άμεσων συγγενών και φίλων επαγγελματιών πιλότων ( πολεμικής και πολιτικής ), από 40/ετίας, ως προς το πολυσυζητημένο ζήτημα επιλογής Σχολής/Ακαδημίας ( εν προκειμένω για την πολιτική αεροπορία ), που είναι το κυρίαρχο αρχικό στάδιο για τον υποψήφιο επαγγελματία, που παίζει καθοριστικό και σημαντικότατο ρόλο πρώτον στην κατά το δυνατόν πληρέστερη εκπαίδευση του αφενός και δεύτερον για την μετέπειτα ανταγωνιστικότερη θέση του ως προς την επαγγελματική του αποκατάσταση αφετέρου. Το παράδειγμα που αναφέρει ο stergio δεν είναι τυχαίο με τους φίλους του Κ2, ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι δεν είναι ο απόλυτος κανόνας, διότι αντίστοιχοι έχουν προσληφθεί από global κλπ.Οι ελληνικές Σχολές βελτιώνονται σημαντικά συγκριτικά μα πολλά αμερικάνικα φαστφουντάδικα κι όχι μόνο. Παρόλο που ως μονάδες οι έλληνες είμαστε «πρώτοι» με διακρίσεις σε όλους τους τομείς, όπως και στον αεροπορικό χώρο, δυστυχώς στη συλλογικότητα και την οργάνωση είμαστε εκ των πραγμάτων στο συγκεκριμένο χώρο σε θετική εξέλιξη μεν αλλά λίγο πίσω δε ( έλειψη υποδομών, εμπειρίας κλπ ). Επίσης δεν θα σχολιάσω το οικονομικό κόστος διότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι η βασικότερη προϋπόθεση «εκ των ων ουκ άνευ» και συμφωνώ απόλυτα όπως αναφέρω παραπάνω, με την διαπίστωση του stergio, που δυστυχώς «κόβει τα φτερά» σε πολλούς υποψήφιους/ ταλέντα, παραμένοντας σχεδόν χώρος για τους «έχοντες και κατέχοντες» ακόμα! Γι αυτό με την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος στην οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να έχει εξασφαλισμένο το οικονομικό κόστος, υποστηρίζω τα κάτωθι:
- Καταρχήν πρέπει να πληροί ουσιαστικά τις κατάλληλες προϋποθέσεις , δηλαδή να είναι ψυχοσωματικά υγιής, με ποικίλα στοιχεία ιδιοσυγκρασίας χαρακτήρα, να είναι μαθητής τουλάχιστον του >16 πρακτικής κατεύθυνσης + πολύ καλά αγγλικά και να αρχίσει σπουδές αμέσως μετά το Λύκειο.
- Να επιλέξει αναγνωρισμένη Σχολή/Ακαδημία ( είναι γνωστές πλέον σε όλους ποιες είναι αυτές, προσωπικά υποστηρίζω Ευρώπης ), με διακεκριμένη φήμη και διαχρονική πιστοποίηση στο χώρο, με ο, τι εκ των πραγμάτων αυτονόητα σημαίνει.
- Να προτιμήσει σπουδές ab initio Integrated f ATRL+ MCC. Στις περισσότερες σχεδόν περιπτώσεις προτιμώνται οι απόφοιτοι integrated με τις 250 ώρες και την πειθαρχημένη φιλοσοφία της συνολικής προετοιμασίας του υποψηφίου επαγγελματία πιλότου, σε σωστή ηλικία. Δεν υποβαθμίζω βέβαια την επιλογή του modular, αλλά συγκριτικά με το integrated μειονεκτεί ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και χρόνο, ( υπενθυμίζω ότι βάζω στην άκρη το οικονομικό κόστος και τον τρόπο αντιμετώπισής του, το οποίο αρκετές φορές, μπορεί για πολλούς ευνόητους και προφανείς λόγους να ξεπεράσει και αυτό του integrated) Η εμπειρία δείχνει ότι στην αεροπορία όλοι οι παράμετροι έχουν να κάνουν με το ΧΡΟΝΟ / χρόνο εκπαίδευσης, χρόνο αναμονής προς εργασία, χρονική διάρκεια απομάκρυνσης από το ζωντανό χώρο πτήσεων, πιθανές ανανεώσεις πτυχίων και πιστοποιητικών, που συνεπάγεται επί πλέον κόστος, ψυχολογία, ηλικία , έναρξη απόσβεσης κόστους κλπ. ( σημ. το self sponsored type rating το βρίσκω άστοχο και καθόλου απαραίτητο για τον όποιο απόφοιτο των 250 ωρών )
Παραμένω επί του παρόντος στα παραπάνω, διότι το ζήτημα συνολικά είναι σύνθετο και για το καθένα υποψήφιο ξεχωριστό, όχι μόνο για τις επιλογές και το κόστος των σπουδών, αλλά έρευνας για τις τρέχουσες και μετέπειτα διαφαινόμενες συγκυρίες αγοράς για εργασία, προτίμησης χώρας για ευκαιρίες εργασίας και τρόπου ζωής κλπ,
 
Δεν έχω απο το να συμφωνήσω απόλυτα με τον ECO συν του ότι όπως λέει και η γνωστή πλέον διαφήμιση τυχαίο? δεν νομίζω?....κ επίσης αυτό που εχω παρατηρήσει σε βάθος χρόνου στα πόστ οτι ναι οκ χρειάζεται ίσως και κάποια γνωριμία αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο δεν νομίζω ότι ολοι οι πιλότοι είχαν και μπαμπά πιλοτο ούτε θείο απο την ''κορώνη''.
Δεν χωρά καμία αμφιβολία οτι ανέκαθεν οι αεροπορικές σπουδές είναι πανάκριβες και τσέπες με τσέπες διαφέρουν... αλλά δικαίωμα για μια θέση στον ήλιο έχουμε ολοι μας!!!
Απλά η αεροπορία παιδιά πρώτα και πάνω απο ολα είναι παθος και έρωτας και μετά επάγγελμα κ αυτό το τονίζω διότι έστω με δαπάνη 100.000€ και μια πρόσληψη απο μια εταιρεία τα χρήματα-μισθοί είναι δυστυχώς πλέον λίγα.
 
Top