Σχολες στην Αμερικη

  • Thread starter Thread starter Sotos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Sotos

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
10/04/2010
Μηνύματα
16
Likes
0
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
BAW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Θα ηθελα αν ειναι δυνατον να προτεινετε καποιες σχολες στην Αμερικη (και κυριως στην Florida) που
θεωρείτε καλές και απο άποψη χρηματων αλλα και απο αποψη παροχής γνωσεων καθως και να αναφερετε την
μετατροπη του FAA-JAA (ποια πτυχια πρεπει να αλλάξεις? και γενικα οτι πιστευετε οτι ειναι άξιο να
αναφερθει)

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον βοηθησει....!
 
1) Χειριστής με γνώσεις γίνεσαι μόνος σου. Καμμία σχολή δεν θα σου διδάξει αυτά που πρέπει να ξέρεις ούτε η αεροπορική γνώση "εσωκλείεται" σε συγκεκριμένα βιβλία και μάλιστα σ αυτά στα οποία εξετάζεσαι για την απόκτηση ενός πτυχίου.Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καμμία ΚΑΛΗ σχολή πουθενά στον πλανήτη. Ρώτα αποφοίτους διάσημων σχολών να σου πούν ιστορίες απείρου κάλλους.

2) Αφού πάρεις το FAA γυρίζεις στην Ελλάδα και γράφεσαι σε μια σχολή δηλ σ ένα FTO τη αρεσκείας σου για το περίφημο conversion.Κάνεις σχολείο εδάφους (αναλόγως του εκπαιδευτικού προγράμματος της σχολής διότι η EASA δεν έχει θεσπίσει μίνιμουμ θεωρητικής και πρακτικής εκπαιδεύσεως για το conversion κι έτσι οι σχολές εκπόνησαν τα προγράμματά τους για conversions με βάση τον ανταγωνισμό μεταξύ τους). Γράφεις 14 μαθήματα στην ΥΠΑ δηλ ATPL theory και μετά πας πρακτική εκπαίδευση μερικές ώρες πτήση (5-10) ώρες.

3) Πιστεύω οτι ουδείς σώφρων θα σου απαντήσει ανοιχτά για το ποια σχολή θεωρεί καλή και να σου προτείνει να πας απ το φόβο μήπως θεωρηθεί τσάτσος, γλύφτης, συνεργάτης, λαμόγιο, μέτοχος, εργαζόμενος, συνεργαζόμενος με την σχολή που προτείνει. Τα εν λόγω μπινελίκια πέφτουν με pm σ΄όποιον τολμήσει να υποδείξει σχολή εδώ μέσα!Είναι απίστευτη η ιδεολογική τρομοκρατία που βασιλεύει εδώ μέσα...Γιαυτό και ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα..
 
3) Πιστεύω οτι ουδείς σώφρων θα σου απαντήσει ανοιχτά για το ποια σχολή θεωρεί καλή και να σου προτείνει να πας απ το φόβο μήπως θεωρηθεί τσάτσος, γλύφτης, συνεργάτης, λαμόγιο, μέτοχος, εργαζόμενος, συνεργαζόμενος με την σχολή που προτείνει. Τα εν λόγω μπινελίκια πέφτουν με pm σ΄όποιον τολμήσει να υποδείξει σχολή εδώ μέσα!Είναι απίστευτη η ιδεολογική τρομοκρατία που βασιλεύει εδώ μέσα...Γιαυτό και ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα..
Τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου φόρουμ, αν όχι και να βοηθάνε οι γνωρίζοντες αυτούς που ψάχνονται;;Στη τελική πείτε μας τις σχολές που πιστεύεται ότι είναι καλές, έστω και με πμ αν όχι ανοιχτά.. :wall: :wall:
 
Απλως γιατι και εγω ειμαι σε περιοδο που ψαχνω μια σχολη καλη, αναφερομαι σε αυτη την σελιδα για να μου πει ο οποισδηποτε γνωριζει απο την πειρα του
καποιες σχολες οι οποιες ειναι οντως καλες και δεν κρύβονται πισω απο το δαχτυλο τους οταν πας για να δεις τους χωρους....
Οποιαδηποτε γνωμη ειναι δεκτη.
Θα το εκτιμουσα παρα πολυ αν καποιος εστω και με pm μου αναφερει καποιες...!!!
Ευχαριστω...
 
Το PPL χρειαζεται μετατροπη ή μονο το ATPL...?
Ποια δηλαδη πτυχια χρειαζονται μετατροπη...?
 
Oλα τα πτυχία χωρών μελών του ICAO μετατρέπονται με τη διαδικασία μετατροπής που έχει θεσπίσει η EASA σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά.
Eάν γυρίσεις από Αμερική και θέλεις να κάνεις build up ώρες για να πάρεις ευρωπαϊκό CPL ζητάς από την ΥΠΑ validation για ένα χρόνο κι έτσι μπορείς άνετα να πετάς αεροπλάνα ευρωπαϊκών νηολογίων.
Aπό την Αμερική θα γυρίσεις με FAA CPL.Aκόμα κι αν έχεις περάσει τα γραπτά του FAA ATPL δεν μετράει και πρέπει να πας σε σχολή εδώ να κάνεις ground school (τόσο όσο έχει συμφωνήσει η σχολή με την ΥΠΑ)για το ΑTPL theory,θα δώσεις γραπτές εξετάσεις τα 14 μαθήματα,πτητική εκπαίδευση και πρακτική εξέταση για να πάρεις το CPL. Ετσι λοιπόν μετά απ όλα αυτά το πτυχίο σου θα γράφει
Commercial Pilot License
Single Pilot/Single engine Piston (Land)
Instrument rating/Single Pilot
Multi Engine Piston/Single Pilot/Instrument Rating

Εννοείται οτι θα κάνεις MCC και θα πάρεις και ΤΟΕFA δηλ το τεστ επάρκειας αγγλικής γλώσσας level 4-6.

Πολλοί χειριστές κάνουν και type rating εκτός από τα παραπάνω αλλά όλα υποβάλλονται στην σκληρή καθημερινότητα της αγοράς! Πού, πότε, πώς και τι χειριστική δουλειά θα πιάσει καθένας είναι μέγα μυστήριο.

Πάντως σχολή για την οποία έχω πρόσφατη πληροφόρηση είναι της KLM. Πληρώνεις 160.000 ευρώ αλλά είναι η σχολή της KLM! Μη βάζει κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες...
 
Πιστευετε οτι γενικα συμφερουν οι σπουδες στην Αμερική..?
 
βασικά μήπως κάποιος μπορεί να μας δώσει τα ονόματα κάποιον φτηνών σχολών στην αμερική?μονο ονόματα και site...ευχαριστώ :mrgreen:
 
Kαι βέβαια συμφέρουν οι σπουδές στην Αμερική.Γενικά η αεροπορική εκπαίδευση -όπως και η σταδιοδρομία- απαιτούν έξυπνες κινήσεις.
Πχ δεν σε συμφέρει να πας Αμερική για να πάρεις CPL/IR ξεκινώντας απ το μηδέν. Σε συμφέρει να πάρεις εδώ το PPL και να πας εκεί, να πάρεις validation, να κάνεις τις 100 ώρες σύνολον buildup με μονκινητήρια και μετά να πάρεις CPL κλπ.
Στην Ελλάδα το πιο φτηνό δικινητήριο είναι το Diamond 42 δηλ 350 ευρώ=$420 την ώρα!!!Με τόσα λεφτά στη Αμερική νοικιάζεις ένα παλιό KingAir A90 και κάνεις το ΜΕ σε turboprop...
Ολη η Αμερική είναι φτηνή.Αξίζει τον κόπο να τελειώσει κάποιος εκεί, σε μια άσημη κι ανύποπτη σχολή, που θα έχει πολλά αεροπλάνα στην πίστα και λίγους μαθητές. Εννοείται οτι το Ground School είναι (καλώς!) ανύπαρκτο. Τελειώνεις, έχεις ξοδέψει τα μισά λεφτά απ ότι απαιτείται στην Ελλάδα και μετά πας για simuator σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο πχ της Flight Safety και μαθαίνεις κάτι παραπάνω.
Αν θες να γυρίσεις στην Ελλάδα με οτι αυτό σημαίνει, μπορείς να γυρίσεις...Εδώ σε περιμένει η μετατροπή των FAA πτυχίων, το MCC, το TOEFA(αγγλική επάρκεια) κλπ 12.000 ευρώ το λιγώτερο η μετατροπή,2500 το MCC κλπ δηλ μονίμως το χέρι στην τσέπη.
Στην Αμερική ανανεώνεις το CPL με Biennial flight review και το ΙR με recent flight experience με εκπαιδευτή δηλ $400=350 ευρώ το πολύ και στην Ελλάδα κάθε χρόνο εξέταση ανανέωσης ΜΕ/IR/ME-IR (LPC) στο δικινητήριο, δηλ δυόμιση ώρες το αεροπλάνο (Αztec, Seneca) 500 ευρώ η ώρα+750 ευρώ την ώρα ο εξεταστής σύνολον 2000.
 
Περίπου όπως τα λέει ο 121.5 είναι τα πράγματα αλλά όχι ακριβώς... Σίγουρα η εκπαίδευση είναι πιο φτηνή στην Αμερική αλλά πρέπει να υπολογίζεις και το κόστος διαμονής εκεί (δεν είναι μόνο το ενοίκιο, βάλε αυτοκίνητο, κινητό, ασφάλειες, εξοπλισμός σπιτιού, ιντερνετ-τηλεόραση, κοινόχρηστα κλπ κλπ) καθώς και τα επιπλέον χρήματα που θα σου "φύγουν" στην σχολή σε επιπλέον ώρες από αυτές που σου έχουν πει (γιατί ποτέ κανείς δεν τελειώνει με τις ελάχιστες ώρες που εμφανίζουν στα συμβόλαια) ή σε fuel surcharges που συνήθως δεν περιλαμβάνονται στα συμβόλαια είτε ακόμα και σε βιβλία, χάρτες, στολές, εξοπλισμό κλπ κλπ... Οπότε το τελικό κόστος δεν ειναι τοσο εξετευτελιστικά πιο φτηνό σε σχέση με την Ελλάδα, είναι όμως ακόμα αρκετά πιο φτηνό. Δεν θα πρέπει όμως να κυνηγήσετε το κόστος αν πρόκειται να πάτε στην Αμερική για εκπαίδευση γιατί το "όσο πιο φτηνό" δεν συνεπάγεται και το "τόσο πιο καλό" στις σχολές και στην εκπαίδευση εκεί. Πρέπει να δωθεί πολύ μεγάλη προσοχή στην φήμη της κάθε σχολής και σε σύγκριση με το κόστος και το τι παρέχει, να επιλέξετε αυτή που θέλετε. Δυστυχώς φτηνές σχολές με πολλά αεροπλάνα και λίγους μαθητές δεν υπάρχουν, ακόμα και αυτή την περιόδο που κυριαρχεί αυτή η παγκόσμια οικονομική κρίση...
Αφού λοιπόν τελειώσει κάποιος σε μια σχολή στην Αμερική υπάρχουν 2 λύσεις... Είτε θα μείνει εκεί, είτε θα γυρίσει στην Ελλάδα. Αν γυρίσεις στην Ελλάδα πρέπει να κάνεις την μετατροπή των FAA πτυχίων σε JAA/EASA το οποίο κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ και μετά μπορείς να ψάξεις για δουλειά σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης ή στην Αμερική (έχεις δηλαδή και τα 2 πτυχία έτοιμα). Αν επιλέξεις να μείνεις Αμερική τότε υπάρχουν 2 ενδεχόμενα. Είτε μένεις για εκπαιδευτής μέχρι να λήξει η visa σου (συνήθως σου περισσεύουν 6-9 μήνες που μπορείς να κάνεις τον εκπαιδευτή αν είσαι με visa 2 χρόνων και τελειώσεις εγκαίρως), είτε βρίσκεις δια της νόμιμης οδού μια πράσινη κάρτα για να μείνεις πιο "μόνιμα" και να δουλέψεις εκεί. Τώρα όμως υπάρχει ένα πρόβλημα αν θες να μείνεις και να δουλέψεις σε κάποια regional εταιρία για αρχή... Απ' ότι ακούγεται έχει περάσει ένα νομοσχέδιο (με ορίζοντα υλοποίησης 2-3 χρόνια) που απαιτεί από όλους τους νεοπροσληφθέντες πιλότους σε εταιρίες scheduled και charter δρομολογίων να έχουν τουλάχιστον 800 ώρες, εκ των οποίων ώρες multi, εκπαίδευση σε icing conditions κλπ κλπ... Αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για αρκετούς και ίσως δεν καταφέρουν να μπουν σε μια εταιρια τόσο σύντομα όσο ήλπιζαν, οπότε η λύση της Ευρώπης ίσως τους φαντάζει πιο εφικτή.
Τέλος να πω σχετικά με το κόστος της ανανέωσης των πτυχίων οτι μπορεί στην Ευρώπη/Ελλάδα να είναι τόσο ακριβό αλλά σε περίπτωση που έχεις βρει ήδη δουλειά, το κόστος αυτό το αναλαμβάνει η εταιρία σου και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό.
Οσοι επιλέξουν πάντως να πάνε στην Αμερική και δεν τους τρέχουν τα λεφτά από τις τσέπες, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί να τελειώσουν εντός του χρονοδιαγράμματος τις σπουδές τους ώστε να εκμεταλλευτούν τον υπόλοιπο χρόνο τους είτε σαν εκπαιδευτές εκεί είτε διαβάζοντας για την μετατροπή σε JAA/EASA στην Ελλάδα.
 
Top