Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Γεια σας παιδια και απο μενα (νεος εδω)..απο μικρος εχω τρελο κολλημα με την πολεμικη αεροπορια και γενικοτερα με τα αεροπλανα.Το μονο που θελω να κανω ως επαγγελμα ειναι να γινω πιλοτος και ιδιαίτερα στην πολεμικη αεροπορια.Πάω 2αλυκείου και το προβλημα ειναι οτι εχω υπερμετρωπια και αστιγματισμο 2.75 και 3(δεν εχω ομως καθόλου μυωπια).επίσης ειμαι 1 86 και φοβαμαι μη ψηλωσω ακομα περισσοτερο και περασω το 1 90..αυτο ειναι το προβλημα και εχω ξενερωσει τρελα γιατι οποιαδηποτε αλλο επαγγελμα θα το βαριομουνα τρελα..ακουσα ομος οτι απο το 2011 ισως αρχισουν να γινονται δεκτοι αυτοι με επεμβασεις laser.Εαν γνωριζει καποιος κατι γιαυτο ας απαντησει..Ευχαριστω προκαταβολικα!

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ύψος,είναι και ο αστιγματισμός σου.Δεν θα σε περάσουν οι γιατροί με αστιγματισμό.Εκτός αν το διορθώσεις,αλλά αυτό πρέπει να γίνει τώρα.Για το ύψος δεν μπορείς να κάνεις τίποτα,αν και πολλοί θα σε ζήλευαν (εγώ όχι,1,77 καλά είναι!!!!). :D

Δεν πρόσεξα ότι έχεις και υπερμετρωπία...Πρέπει να ξεχνάς την Π.Α φίλε...

επαγγελμα:αεροπορια

καλησπερα παιδια!μαι ερωτηση θελω να κανω!ειμαι 22 στα 23 και θελω να δωσω πανελληνιες για σχολη ικαρων!υπαρχει οριο ηλικιας για να μπεις στη σχολη ή οχι?

καλησπερα σε ολους σας παιδες...ειμαι καινουργιος εδω και δεν ξερω πως ακριβως λειτουργει...αν βρεθει κανενα φιλοτιμο παιδι να με βοηθησει τωρα στην αρχη λιγο και να μου πει πως λειτουργει το ολο συστημα εδω θα του ειμαι ευγνωμων....σας ευχαριστω πολυ...

Γειά σας παιδιά ! Είμαι 16 και πάω 2α Λυκείου σε ένα επαγγελματικό/τεχνικό Λύκειο της Θεσσαλονίκης . . . Θέλω να γίνω Ίκαρος . . . έχω 0 μυωπία . . . το μόνο που θέλω να μου πείτε είναι το τι χρειάζεται να κάνω απο σήμερα μέχρι την ημέρα που θα τελειόσω την τετραετία στην Καλαμάτα . . . Δηλαδή τι βαθμό πρεπει να γράψω στις Πανελλήνιες στην 3η Λυκείου . . . Αν κόβομε μέσα στην τετραετία . . . Που θα πάω την πρώτη χρονιά για τις σπουδές μου σαν ιπταμένος . . . Θα χάρω πολύ αν με βοηθήσετε . . . :)

φιλε μου καλησπερα πριν απο σενα ενα σωρο αλλα παιδια εχουν ρωτησει τα ιδια πραγματα..διαβασε αν θες τις προηγουμενες σελιδες του θεματος,μπες στο site της αεροποριας..διαβασε το προγραμμα σπουδων και μαθε,..τον πρωτο χρονο εισαι τατοι μετα καλαματα και μετα παλι τατοι καπως ετσι παει..σαφως και μπορει να σε κοψουν σε ολα τα ετη απο το να γινεις ιπταμενος..αν εισαι στο πρωτο φευγεις τελειος απο αεροπορια αν εισαι πιο μετα μπορεις να μεινεις στο εδαφος οι λογοι ειναι κυριως υγειας αλλα και λογο του οτι δεν τα κατεφερνεις πτητικα..
δες και ενα ενδιαφερον βιντεο για τη ζωη ενος ικαρου:
http://www.aviationnews.gr/analysis.pl?id=105&keys=

το πρωτο που πρεπει να κοιταξεις για μενα ειναι αν απο το τεε μπορεις να πας στην ικαρων γιατι νομιζω μονο απο το ενιαιο πας..για ιπταμενος για ψαξτω λιγο

ελπιζω να σε βοηθεισα..

υ.γ:ο βαθμος ειναι κοντα στο 17.500..γενικα εκει γυρω βρισκεται συνεχεια ισως και πιο κατω αναλογα τα θεματα..

Φίλε ευχαριστώ πολύ....! Με βοήθησε πολύ το βίντεο ! Αλλα νομίζω πως μπορώ να πάω απο το ΕΠΑΛ στην Ικάρων......αν και δεν έχω βρεί ακόμα κάτι στο internet που να το δίχνει......

καλημερα/καλησπερα σας παιδια...ειμαι 16-17 χρονων και ειμαι απολυτα προσηλωμενος στο επαγγελμα του πιλοτου....για εμενα δεν υπαρχουν αλλες σχολες παρα μονο η σχολη ικαρων (ιπταμενων..)..δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να αποτυχει να περασει σε αυτη την σχολη...ειναι το ονειρο μου...φοιτω σε ενιαιο λυκειο και ο βαθμος μου κυμενεται απο 16,8-17,8...στην 1 λυκειου εβγαλα 16,5 αλλα μεσολαβησαν πολλα πραγματα..οπως το μαθημα επιλογης που το επελεξα στην τυχη (γαλλικα) ενω δεν εχω ιδεα απο αυτο...ετσι αναγκαστικα και εγραψα 3 στις εξετασεις με αποτελεσμα να μου ριχνει πολυ τον μεσο..(κ.α)ο κανονικος μου μεσος ορος θα επρεπε να ειναι 17,4 κανονικα(και χωρις καμια βοηθεια φροντηστηριου,καθηγητη)..τωρα στην 2 λυκειου με τη βοηθεια του φροντηστηριου και με καλυτερες δικες μου επιλογες πιστευω πως ενα 17.7 το βγαζω ανετα..(τεχνολογικη κατευθυνση)....ειμαι 1.82 και 70 κιλα....πιστευω πως μυωπια δεν εχω(ειχα παει σε γιατρο πριν 5-6 μηνες)....τι αλλα προσοντα χρειαζομαι για να μπορεσω καποτε να "κυβερνησω αυτα τα ιπταμενα θηρια που ονομαζονται f-16"??? αν καποιος ξερει ας με βοηθησει...σας ευχαριστω ολους μαγκες!!!!!.....

Μάγκα μου, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι απόλυτα.....προσγειωμένος από εδώ και πέρα!Οι απογειώσεις θα έρθουν μόνο μετά από υπομονή και επιμονή.Μην κολλάς σε τύπους αφών(F-16),απλά δες το σαν μία εμπειρία ζωής που δεν μπορούν όλοι να ζήσουν.Να μην είσαι υπερόπτης ,αλλά όσο μπορείς να είσαι λιγότερο εγωιστής σε ένα καθαρά εγωιστικό επάγγελμα(ιδίως εαν πετάς αναχαίτηση).
Μάγκα ...Καλή τύχη (ίσως αυτή να χρειάζεται περισσότερο από όλα τα άλλα...) :great: