Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
κοπελες στην ΠΑ?

Καλησπέρα! ειμαι μαθητρια της γ λυκειου και απο την στιγμη που εμαθα πως η σχολη ικαρων δεχεται κ κοπελες εχει γινει η πρωτη μου επιλογη στο μηχανογραφικο!
Απο την αλλη εχω διαβασει τα περισσοτερα ποστ για το θεμα αλλα θα ηθελα καποια γνωμη σχετικα με το αν οι συνθηκες ειναι καλες μεσα στη σχολη κ ειδικα για γυναικες!

προκαταβολικα ευχαριστω! :roll:

γεία σας εδωσα περισι εξετασεις 2010 χωρις να προσπαθήσω για την σχολη ικάρων και το μετανοιωσα. Θέλω να ξαναδόσω αλλα γιατι φετος δεν προλαβαινω λεω για του χρονου...αν δεν τα καταφερω του χρονου θα μπορεσω να δοσω την επομενη χρονια γιατι το θελω πολυ? να σημειωσω οτι ειμαι γεννημενη τον αυγουστο του 92 και ειμαι μεσα στα ορια για τα 21 ετη...εχει καμια σημασια αυτο ή μετραει η καθε χρονια απο τον ιανουαριο?..οποτε μπορω να δοσω μονο του χρονου...?

Τις ημερες αυτες εχει βγει στο διαδυκτιο η προκυρηξη για την εισαγωγη στις Στρατιωτικες Σχολες, μεχρι 6 Μαιου ειναι η προθεσμια για την υποβολη των δικαιολογητικων , η προκυρηξη ειναι αναρτημενη ολοκληρη στο διαδυκτιο με ολες τις λεπτομερειες , ορια ηλικιας κλπ, δες την ιστοσελιδα του ΥΕΘΑ (mod) η της ΠΑ (gea), καλο βραδυ.

Σχολή Ικάρων

Γεια σας παιδιά είμαι νέος στο forum και έχω μια απορία μπορή κάπιος να γίνει Ίκαρος χωρίς πτυχίο αγγλικών μόνο με profisiency υπολογιστών ... ;

Re: Σχολή Ικάρων

Φίλε Greg ,καλωσήρθες.Μη μπερδεύεσαι με οτιδήποτε έχεις ακούσει από δω και από' κει.Οτι ισχύει για εισαγωγή στη Σ.Ι. υπάρχει στο παρακάτω λινκ.
Καλή τύχη

http://www.haf.gr/el/career/academies/si/info.asp

Re: Σχολή Ικάρων

Γεια σας παιδια,
Ειμαι 17 ετων και εχω βαλει στοχο να περασω στη σχολη Ικαρων,αλλα υπαρχει ενα θεμα προσ επιλυση.Εχω μεταβει σε τρεις χειρουργικες επεμβασεις,μια διαφραγματοκυλη,μια βουβουνοκυλη και μια ριξη χιαστου και μυνισκου.Υπαρχει περιπτωση
να περασω ιπταμενος και να με κοψουν..?

Δεν σου δινεται κανένα πιστοποιητικό για τις γνώσεις σου από τη σχολή; Για παράδειγμα πεσ ότι εχεις τελείωσει το αρχικό στάδιο και βρίσκεσαι για την εκπαίδευση σου στην Καλαμάτα (ή ακόμα ότι έχεις τελειώσει τη σχολή), αν θες να νοικιάσεις ενα cessna από αερολέσχη να πας μια βολτα με φίλους, δεν μπορείς; Αφού τα ξέρεις όλα αυτά. Όπως, μια άλλη απορία που έχω, δεν μπορείς σε καμμία περίπτωση να πας στην πολιτική αεροπορία;; Ο στρατός δεν σε αφήνει ή καμμιά εταιρεία δεν σε δέχεται; Ευχαριστώ.

Γεια σας ειμαι τριτη λυκειου φετος θα δωσω πανελληνιες και σκεφτομαι πολυ σοβαρα να δηλωσω για την σχολη ικαρων.
Εχω 4,5 βαθμους στο δεξι ματι και 5 στο αριστερο μου εχουν πει οτι αν κανω επεμβαση λεηζερ ο μονος τροπος για να φανει ειναι με χαρτογραφηση κερατοειδους και παλι δεν ειναι σιγουρο απλα υπαρχει μια σχετικα σοβαρη πιθανοτητα επισης πιο ειναι το κατωτατο οριο υψους για ιπταμενος ? ξερω οτι το ανωτερο υψος που μπορει να εχει ο υποψηφιος ειναι το 1,90 αλλα δεν ξερω τιποτα για το κατωτερο ευχαριστω.

Φίλε camouflage η απάντησή σου υπάρχει στο παρακάτω λινκ, απόσπασμα του οποίου και παραθέτω

<<2. Αυτοί που ανήκουν στις κατηγορίες προσω-πικού των υποπαραγράφων 1ζ, 1η, 1θ του άρθρου 4 κρίνονται
ακατάλληλοι για κατάταξη ή είσοδο σε Στρατιωτική Σχολή, εφόσον έχουν ανάστημα μικρότερο από ένα μέτρο και
εξήντα πέντε εκατοστά (1,65).
Για όσους ανήκουν στις ίδιες κατηγορίες προσωπικού και άγουν το 17ο έτος της
ηλικίας τους, το μικρότερο επιτρεπόμενο ανάστημα είναι ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60). Ειδικά οι
υποψήφιοι του τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων και της Σχολής Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) κρίνονται
Ακατάλληλοι εφόσον έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από ένα μέτρο και ενενήντα εκατοστά (1,90).>>

http://politesstoxaki.files.wordpress.c ... 3-2002.pdf

Κοίτα εδώ το άρθρο 7(για το ύψος) και το άρθρο 9(για την όραση)
http://sysmed.gr/images/stories/nomoues ... othtas.pdf

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου. Δηλαδη αν καταλαβα καλα το υψος για ικαρους και για ραδιοναυτιλους ειναι ιδιο ? 1,65 ? και για ΣΙΡ μπορεις να μπεις αρκει να εχεις κανει σωστη επεμβαση ?
Αν εχεις κανει λεηζερ και πας για ικαρων ιπταμενους υπαρχει περιπτωση να μην σε πιασουν ?