Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Μέλλον ως πιλότος

AlexandrosB.":30defj5j said:
Γεια σε όλους!

Μόλις έγινα μέλος στη κοινότητα. Μπορώ να πω ότι είδα αρκετά θέματα που έχουν συζητηθεί και πιστεύω ότι είμαι στο σωστό σημείο. Είμαι μαθητής 1ης Λυκείου (15 χρονών) και απο μικρός αγαπώ τη ταχύτητα. Για αυτό το λόγο, αλλά και για πολλούς άλλους, έχω βάλει στόχο το επάγγελμα του πιλότου. Στην αρχή ήθελα πολεμική αεροπορία, μετά πολιτική και τώρα σκέφτομαι ξανα τη πρώτη επιλογή μου. Το μόνο που ουσιαστικά με προβληματίζει είναι ο μισθός. Από την άλλη έχω ακούσει ότι μετά τη σύνταξη της ΠΑ μπορώ να γίνω πιλότος στην πολιτική αεροπορία, χωρίς άλλο πτυχίο. Αυτό ισχύει; Πώς κρίνετε αυτή την απόφαση; Σε θέματα υγείας έχω άριστη όραση και αθλούμαι συνεχώς, ενώ οι βαθμοί μου είναι αρετά υψηλοί για να περάσω στην Ικάρων. Βέβαια, είναι νωρίς για να κρίνω. Θα ήθελα επίσης να μου αναφέρεται κάποια μυστηκά που ενδεχομένως κρίβει αυτός ο δρόμος, της Πολεμικής Αεροπορίας. Τέλος, οι έξοδοι πως κυμαίνονται ατα τη διάρκεια εκπαίδευσης στην Ικάρων;

Ευχαριστώ πολύ :)
αγαπητε μου αλαξανδρε δεν γινεσαι ικαρος για τον μισθο......αλλα γιατι εχεις τρελα για το συγκεκριμενο επαγγελμα......εν πασει -περιπτωσει ο μισθος μαζι με τα επιδωματα κυμαινεται στα 1800 ευρω.

Καλησπέρα. Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και ήθελα να ρωτήσω... Μπορεί να κοπεί κάποιος στην σχολή ικαρων επειδή έχει κάνει ένα σφράγισμα (έχω ένα γι αυτό ρωτάω. )

Ευχαριστώ

Μου φαίνεται πως δεν κοβεσαι για τέτοιο λογο.Για το υψος και τα ματια αλλά και αν εχεις ιγμορίτιδα κοβεσαι σίγουρα.

Για ένα σφράγισμα δε θα έχεις προβλημα εφόσον τα υπόλοιπα δόντια,ούλα κλπ είναι σε άριστη κατάσταση. Βρες μια προκήρυξη περσινη π.χ,και θα δεις τα νοσήματα.Πήγαινε σε ένα γιατρό να δει αν υπάρχει κάποια πάθηση να σου πει.

Floaters-μυγάκια και αεροπορία.

Καλημέρα σας, φέτος δίνω πανελλήνιες για πρώτη φορά, είμαι 17. Έχω κατασταλάξει για το το θέλω να κάνω στη ζωή μου και θα δηλώσω πρώτη επιλογή τη Σχολή Ικάρων.
Την τελευταία χρονιά έχω πάει γύρω στις 3 φορές σε οφθαλμίατρο, τελευταία φορά πριν 4 εβδομάδες που πραγματοποίησε βυθοσκόπηση κλπ. Χαρακτήρισε ως άριστη την όραση μου 20/20 κλπ. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι καθώς κοιτώ με γυμνά μάτια στον ανέφελο μεσημεριανό ουρανό εμφανίζονται μυοψίες, ή αλλιώς μυγάκια όπως λέγονται, μικρά κυκλικά μαύρα-διαφανή στίγματα, όχι πολλά, το πολύ τρία. Πρέπει να σημειώσω πως πέρασα αρκετές δυσκολίες τον τελευταίο καιρό και είχα αρκετό στρες. Ακόμα είναι προφανές ότι δεν έχω αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Θα επηρεάσει αυτό το πράγμα στην εισαγωγή μου στην σχολή αλλά και κατά την πτήση στο μαχητικό, αξίζει να ανησυχώ; Κάποιος από εσάς αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα ως πιλότος ή έχει κάποιον γνωστο που πάσχει;
Θα σας ήμουν υπόχρεος αν μου απαντούσατε, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αγαπητέ Χριστόφορε δεν είμαι οφθαλμίατρος,αλλά επειδή έχω πολλά πάρε-δώσε με οφθαλμίατρο-δυστυχώς-για πρόβλημα στην όρασή μου,να σου πω ότι αν βλέπεις 20/20 δε φαίνεται στη βυθοσκόπηση.Φαίνεται στον πίνακα με τα νούμερα.Φυσικά η βυθοσκόπηση καλώς έγινε για να δει αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.Για τα μυγάκια δεν έχω άποψη,κάποιες φορές,πολύ σπάνια,τα βλέπω κι εγώ,αλλά σπάνια.Θα σου πρότεινα,για να είσαι σίγουρος,να βρεις έναν οφθαλμίατρο που να είναι πιστοποιημένος για να δίνει πιστοποιητικά καταλληλότητας σε πιλότους.Αν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις.Αυτός θα σου πει αν πληρείς τις προϋποθέσεις για τη Σ.Ι ή όχι.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Ο οφθαλμίατρος μου έκανε διάφορα τεστ μια μεγάλη γκάμα μεσα σε αυτά η βυθοσκόπηση, τα νουμερα, είδα έναν στόχο μέσα από μια διόπτρα ένα αερόστατο κλπ. Όπως σας είπα μου είπε ότι είμαι 20/20. Δες σας κρύβω πως είμαι αρκετά αγχωμένος με αυτό. Κάποιος που να έχει ανάλογη εμπειρία ή και να το αντιμετώπισε;

Γεια σας παιδιά ... Είμαι 17 χρονών και όπως καταλαβαίνετε θέλω να μπω στη σχολή ικάρων ... Απλώς έχω κάποιες ερωτήσεις (μπορεί να είναι και λίγο περίεργες) :

1. Αφού ο εκπαιδευόμενος αποφοιτήσει από τη σχολή έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση (δηλ. δουλειά) ;;
2. Ο εκπαιδευόμενος κοιμάται μέσα στη σχολή ;;
3. Δυστυχώς έχω μυωπία περίπου 0.75 ... Έχω ακούσει για κάτι θεραπείες που είναι για μικρό βαθμό μυωπίας που στη μειώνει , λέτε να με κόψουν ;
4. Ο απόφοιτος (αφου έχει δουλειά) τι άδειες έχει .. αλλά και ο εκπεδευόμενος καλοκαίρι έχει σωστα ;;

Νομίζω αυτά παιδιά θα είμαι ευγνώμων αν μου απαντήσετε !!!

Κοιμάσαι εντός της σχολής, η μυωπία είναι ένα θέμα. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σου εγγυηθεί επαγγελματική αποκατάσταση μετά την εκπαίδευση σου στην σχολή, όμως είναι αρκετοί οι πιλότοι τουλάχιστον στην Ελλάδα που πριν την πολιτική αεροπορία υπηρέτησαν στην στρατιωτική. Αν όπως λες καταφέρεις και διορθώσεις μέσω θεραπείας την ελάχιστη μυωπία σου (κάτι αρκετά δύσκολο) ίσως να περνάς, αν όμως επανεμφανιστεί κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης σου τότε αν δεν κάνω λάθος δεν μπορείς να υπηρετήσεις στα μαχητικά, αλλά σε μεταφορικά αεροσκάφη του τύπου c130 κλπ. καλή επιτυχία!