Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

• Thread starter Thread starter pana1908
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπερα

Ειμαι 17 χρονων και απο μικρος μου αρεσαν τα αεροπλανα.Εχω καποιες αποριες για τους ιπταμενους μετα απο την αποφοιτηση απο την σχολη ικαρων παω κατευθειαν στην Π.Α για εκπαιδευση η με στελνουν οπουδηποτε αυτη θελουν? (ελικοπτερα,υποστιριξης,πυροσβεστικα)

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας :D

Αγαπητέ Σπύρο,η Σχολή Ικάρων (Σ.Ι) ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία (Π.Α) κι εννοείται ότι οι απόφοιτοί της είτε Ιπτάμενοι είτε μηχανικοί απορροφούνται από την Π.Α.
Το πού θα πας,δηλαδή σε ποια μοίρα και σε τι τύπο αεροσκάφους είναι μια μεγάλη διαδικασία.Βασικό ρόλο παίζει η επίδοσή σου στη σχολή,τόσο στα θεωρητικά όσο και στα πρακτικά μαθήματα,δηλαδή την εκπαίδευση αέρος.Η επιλογή για τα μαχητικά γίνεται από την Καλαμάτα όπου πραγματοποιείται η πτητική εκπαίδευση.Αν είσαι καλός,είναι σίγουρο ότι θα πας στα μαχητικά.Και ξέρω ότι επιλέγουν οι ίκαροι πού θέλουν να πάνε δηλαδή Mirage 2000 ή F-16 και σύμφωνα με τις ανάγκες στελέχωσης τους στέλνουν.Αν θέλει δηλαδή κάποιος να πάει στα M2000 και υπάρχει θέση και έχει καλές επιδόσεις στη σχολή θα πάει.Αλλιώς,αν δεν υπάρχει θέση θα πάει σε κάποιο άλλο τύπο.Συνήθως στα ελικόπτερα,μεταγωγικά κλπ τύπους πάνε χειριστές που έχουν περάσει από τα μαχητικά.Δεν ξέρω αν κάποιος που αποφοιτά από την Σ.Ι μπορεί να τον στείλουν εκεί.Πάντως να ξέρεις ότι και οι χειριστές αυτοί προσφέρουν τα μέγιστα στην Π.Α...
Πάντως,φιλικά στο λέω,πρέπει να διορθώσεις λίγο την ορθογραφία σου,για να μπορέσεις και να μπεις στην σχολή,και να αποφοιτήσεις :D

Re: Μέλλον ως πιλότος

billyandriano98":1h1v21gn said:
Γεια σας παιδιά ... Είμαι 17 χρονών και όπως καταλαβαίνετε θέλω να μπω στη σχολή ικάρων ... Απλώς έχω κάποιες ερωτήσεις (μπορεί να είναι και λίγο περίεργες) :

1. Αφού ο εκπαιδευόμενος αποφοιτήσει από τη σχολή έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση (δηλ. δουλειά) ;;
2. Ο εκπαιδευόμενος κοιμάται μέσα στη σχολή ;;
3. Δυστυχώς έχω μυωπία περίπου 0.75 ... Έχω ακούσει για κάτι θεραπείες που είναι για μικρό βαθμό μυωπίας που στη μειώνει , λέτε να με κόψουν ;
4. Ο απόφοιτος (αφου έχει δουλειά) τι άδειες έχει .. αλλά και ο εκπεδευόμενος καλοκαίρι έχει σωστα ;;

Νομίζω αυτά παιδιά θα είμαι ευγνώμων αν μου απαντήσετε !!!

1)Φυσικά και έχει σίγουρη δουλειά.Η σχολή είναι της Π.Α
2)Ναι.Έχουν έξοδο κάθε Παρασκευή έως την Κυριακή και κάποιες Τετάρτες.
3)Για Ιπτάμενος δεν νομίζω ότι μπορείς.Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι,παλιότερα ήθελε όραση 20/20 χωρίς διόρθωση και χωρίς να έχει υποβληθεί σε εγχείρηση ο υποψήφιος.Μια ερώτηση σε ένα γιατρό αεροπορικής ιατρικής θα σου λύσει την απορία.
4)Ο εκπαιδευόμενος έχει 1 μήνα άδεια το καλοκαίρι,15 ημέρες τα Χριστούγεννα,και 7 ημέρες το Πάσχα.Ο αξιωματικός έχει σίγουρα την μηνιαία άδεια που παίρνει κάθε εργαζόμενος,και μετά ανάλογα τις ανάγκες της υπηρεσίας μπορεί να πάρει και κάποιες ημέρες μέσω αιτήματος την υπόλοιπη χρονιά.

Εχετε δικιο ειμαι λιγο ανορθωγραφος και προσπαθω σιγα σιγα :D ηθελα επισης να ρωτησω αν δεχονται δυσλεκτικους επειδη ξερω πως παλια δεν δεχοντουσαν και φετος επετρεψαν να μπουν δυσλεκτικη υποψηφιοι , και αν καποιος περασει σε ενα τυπο αεροσκαφους (μαχητικο) και του εμφανιστει μυωπεια αλλαζει ποστο? (ξερω πως τα ελικοπτερα κλπ κανουν πολλα στην Π.Α απλος παντα μου αρεσαν τα γρηγορα και αυτα που μου πηγαιναν την ανδρεναλινη στα υψη) αυτα προς το παρον και ευχαριστω για της απαντησεις με βοηθατε πολυ! :)

Για τη δυσλεξία στις στρατιωτικές σχολές δεν ξέρω,αλλά πολύ αμφιβάλλω..Βρες μια προκήρυξη π.χ τη φετινή,που λέει τα νοσήματα και θα δεις.
Οι ιπτάμενοι περνούν κάθε έτος,αν δεν κάνω λάθος,από γιατρούς.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ανοχή στη μυωπία μετά,μέχρι ένα βαθμό δηλαδή,αλλά νομίζω ότι στα μαχητικά δε μένουν.Μπορει να πάνε σε άλλη θέση,π.χ ελεγκτές αεράμυνας.
Παντως σου προτείνω να βρεις ένα γιατρό που είναι γιατρός και στην Π.Α,πολλοί έχουν εξωτερικά ιατρεία,και να πας να τα ρωτήσεις να πάρεις απολύτως έγκυρες απαντήσεις.

Εχω μια ακομα τελευταια ερωτηση εχω 0.25 αστιγματισμο(ετσι λενε τουλαχιστον) ειναι προβλημα? γιατι ξερω πως μυωπια δεν πρεπει να εχω(που δεν εχω)

Πολύ δύσκολο το βλέπω να πληρεις τις προϋποθέσεις.Απ΄ότι έχω δει και με αυτά που έγραψες,μάλλον κρίνεσαι ως Ι2 ή Ι3 οπότε δεν πρόκειται να μπεις σε καμία απολύτως στρατιωτική σχολή.Αλλά σου συνιστώ να πας σε ένα γιατρό της αεροπορίας και να τα ρωτήσεις όλα που θέλεις.Θα πάρεις σίγουρα έγκυρη απάντηση σε ότι σε απασχολεί.

Γειά σας είμαι 17 χρονών και είμαι κορίτσι.θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις και γενικά αν αλλάζει κάτι επειδή είμαι κορίτσι.έψαξα αρκετά άλλα δεν βρήκα κάτι. Περιμένω τις απαντήσεις σας ευχαριστώ!!!

Γεια και από εμένα. Είμαι και εγώ ίδια ηλικία.
Θα ήθελα να κοιταξεις τις προηγούμενες σελίδες αυτού του θέματος ( ξεκινά απο την 1 σελιδα). Και να μπεις στην σελιδα της πολεμικής αεροπορίας.
Αν κοιταξεις λιγάκι αυτά πιστεύω οποία απορία εχεις, θα επιλυθεί.
Φιλικά Άρης απο Γιάννενα.

Σε ευχαριστώ πολύ Άρη....