Σχόλια για Α3

• Thread starter Thread starter idle descent
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αρχές καλοκαιριού 2024, απογευματινή επιστροφή από Ηράκλειο με A3, 2 ώρες καθυστέρηση με τις γνωστές τραγικές συνθήκες στις αναχωρήσεις. Μια συνεπιβάτις στην Business τα έχωσε κανονικά στην αεροσυνοδό: "Τι πράγματα είναι αυτά, μεγάλο αεροδρόμιο, δεν έχετε lounge, πήγα στο lounge της Sky Express και πλήρωσα €55". Η αεροσυνοδός ψέλισε κάτι σαν δικαιολογία άνευ ουσίας.

Στο επόμενο ταξίδι (Αύγουστος 2024) έκλεισα μετάβαση με A3, δοκίμασα επιστροφή GQ, ναύλος ENJOY (αντίστοιχος του Flex). Πρόσβαση στο κλιματιζόμενο lounge δωρεάν. Το μόνο αρνητικό δυστυχώς δεν έχει WC και το πλησιέστερο έξω είναι tragic.

Έκτοτε έχω βάλει στο πρόγραμμα επιστροφή από Ηράκλειο με Sky Express.

Γιατί ως γνωστόν οι αεροσυνοδοί της Aegean φταίνε που δεν υπάρχει lounge στο Ηράκλειο :rolleyes: Κάτι τέτοιους «δικαιωματιστές» θα έπρεπε να τους πετάνε εκτός πτήσης για να μάθουνε να ελέγχουνε λίγο τον εαυτό τους.
Συμφωνώ με το δικαιολογημένο παράπονο αλλά διαφωνώ με την αγένεια απέναντι σε άτομα που δεν ευθύνονται καθόλου για την κατάσταση αυτή.

Με δεδομένο ότι η A3 δεν έχει αναφερθεί ποτέ επίσημα στο θέμα "Lounge στο Ηράκλειο", μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και μετά να θυμώνουμε με τις υποθέσεις μας. ΟΚ, βολικό, αλλά δεν βοηθάει σε κάτι.

Αν έπρεπε να το ψάξω, θα ξεκινούσα από τους διαθέσιμους χώρους στο τέρμιναλ. Υπάρχει χώρος και η Α3 δεν τον νοικιάζει ή δεν υπάρχει επαρκής χώρος και άρα κάθε συζήτηση είναι άτοπη;

Θα συνέχιζα με το να δω αν τα υπάρχοντα lounges (Filoxenia και Goldair) έχουν την πρόσθετη χωρητικότητα για τους eligible επιβάτες της A3, που (διορθώστε με αν κάνω λάθος) θα συμπαρέσυρε τους eligible επιβάτες όλης της Star Alliance.

Αν είχα όρεξη, θα εξέταζα αν η επένδυση σε lounge στο Ηράκλειο μπορεί να αποσβεστεί με βάση το μείγμα επιβατών που είναι δυσανάλογα περισσότερο leisure έναντι του business και μετά θα ρωτούσα αν η Fraport ή κάποια κρατική αρχή αποθαρρύνουν επενδύσεις σε dedicated lounges εν αναμονή του Καστελίου.

Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, δεν βλέπω κάπου τη σύνδεση «Δεν υπάρχει lounge---->Φταίει η Aegean».

Φυσικά, έχουν δίκιο οι επιβάτες της Α3 που δεν έχουν την παροχή που έχουν άλλοι επιβάτες π.χ. της GQ στο δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της χώρας. Αλλά αν θέλουν να γκρινιάξουν, ας απευθυνθούν στους διαχειριστές και σε όσους ορίζουν και διαθέτουν τους χώρους.

Γιατί ως γνωστόν οι αεροσυνοδοί της Aegean φταίνε που δεν υπάρχει lounge στο Ηράκλειο :rolleyes: Κάτι τέτοιους «δικαιωματιστές» θα έπρεπε να τους πετάνε εκτός πτήσης για να μάθουνε να ελέγχουνε λίγο τον εαυτό τους.
Σίγουρα δεν φταίνε σε καμια περίπτωση αλλα όπως κάποιες φορες ρωτάνε αν ηταν όλα οκ κατά την διάρκεια της πτήσης ετσι θα έπρεπε να δίνουν feedback στους απο πανω. Αν υπάρχει καποια συγκεκριμένη διαδικασία για να γινει αυτο. Αλλα ναι επίθεση σε αεροσυνοδό ειναι το τελευταίο που πρεπει να σκεφτεις
Post automatically merged:

Αλλά αν θέλουν να γκρινιάξουν, ας απευθυνθούν στους διαχειριστές και σε όσους ορίζουν και διαθέτουν τους χώχώρους.
Ο επιβάτης θα απευθυνθεί στην εταιρεία στην οποία πλήρωσε το εισιτήριο και περιμένει κάποια perks από αυτή. Φυσικά και δεν θα πάει να παρακαλέσει οποιονδήποτε τρίτο.
Επίσης το θέμα δεν είναι αν έχει αναφερθεί ποτέ η Α3 σε αυτο. Το θέμα είναι το αυτονόητο και που θα ήθελαν όλοι με 9 πτήσεις της μερα και συνεχόμενες καθυστερησεις.

Last edited:
Προς κ.κ Δ/στές

Κύριοι, με τη παρούσα τοποθέτησή μου επιθυμώ να σας εκφράσω την δυσαρέσκειά μου για τη μεροληπτική σας αντιμετώπιση, υπέρ του κ. Ovelix, διαγράφοντας παραπάνω τη δική μου δεύτερη απάντηση στο δικό του προσβλητικό σχόλιο/απάντηση στην αρχική μου τοποθέτηση, αντί να διαγράψετε έστω και των δυο μας, καθόσον εγώ δεν πρόσβαλα κανέναν, ο κ. Ovelix ερμήνευσε κατά το δοκούν τη δική μου αρχική θέση ως προς τον “παραλληλισμό” του θέματος περί της ύπαρξης lounge και προνομίων διακεκριμένης θέσης επιβατών “μούρης” που ανέφερα, με τους οικονομικούς/ λογιστικής εφαρμογής όρους Fifo+Lifo!!

Επί προσθέτως σας έχω κατ’ επανάληψη εκφράσει τις απόψεις μου ως προς τη Δημιουργία νέας μορφής Φορέα για την αναβάθμιση και εύρυθμη λειτουργία του Φόρουμ σε άλλο επίπεδο!
Ευχαριστώ / Γεια σας

Επίσης το θέμα δεν είναι αν έχει αναφερθεί ποτέ η Α3 σε αυτο. Το θέμα είναι το αυτονόητο και που θα ήθελαν όλοι με 9 πτήσεις της μερα και συνεχόμενες καθυστερησεις.
Αυτονόητο είναι, αλλά καλή επιτυχία στην εξεύρεση χώρου. Καλή επιτυχία να πείσουν τα άλλα 2 lounge να δεχτούν όλη τη Star Alliance και όλα τα eligible μέλη της Α3 για τις 9 πτήσεις την ημέρα (δεν τις μέτρησα, μεταφέρω το νούμερό σας και δεν ξέρω και σε προορισμούς αναφέρεστε).

Γενικότερα, έχει κάποιος άλλος νουμεράκια για το πόσοι επιβάτες φεύγουν από HER με Α3 απευθείας για εξωτερικό, ή πόσους interconnected επιβάτες έχει η A3 μέσω HER; Θέλω να πω, αν δεν έχεις αρκετές πτήσεις προς το εξωτερικό, αν το μεγαλύτερο ποσοστό επιβατών είναι leisure, αν το HER δεν είναι ενδιάμεσος κόμβος για πουθενά, τότε μπορεί να μην έχεις καν λόγο να κάνεις lounge in the first place.

Πάντως τώρα τώρα δε πρόκειται να επενδύσει σε ένα lounge ακόμα και αν έχει χώρο και όλα όταν σε 1.5 χρόνο είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το καστέλι