Sky Express Airbus A320 Family

Το ένα Α321 αναμένεται σύντομα ενώ το δεύτερο θα καθυστερήσει λόγω κάποιων διαδικαστικών θεμάτων.
 
Και επειδή η κάθε καλή είδηση θέλει και την φωτογραφία της...

 
Ξέρουμε πόσες θέσεις θαχει; Σαν Easyjet, 235?
 
Καλοταξιδο να είναι. Βλέπω ότι αν και neo, διατηρεί τις δύο emergency exits στο μπροστινό τμήμα της ατράκτου. Πέραν των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η διαμόρφωση για παράδειγμα των neo της Αιγαίου, εμφανισιακά προτιμώ τα neo με τα emergency exits στην άτρακτο.
 
Θα πάρει ελληνικό νηολόγιο ή θα κρατήσει αυτό από τα νησιά Cayman; :oops:

edit:
Αν διαβάζεις πολλά μικρά post κάτι θα σου ξεφύγει o_O
Λίγο πριν την παράδοση του πρώτου Α321 μάθαμε και το νηολόγιο: SX-GRA (8014)
 
Last edited:
Βλέπω ότι αν και neo, διατηρεί τις δύο emergency exits στο μπροστινό τμήμα της ατράκτου. Πέραν των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η διαμόρφωση για παράδειγμα των neo της Αιγαίου, εμφανισιακά προτιμώ τα neo με τα emergency exits στην άτρακτο.

Σε ευχαριστώ για αυτό το σχόλιο γιατί με έκανε να ψάξω γιατί συμβαίνει αυτό και έμαθα κάτι που δεν ήξερα.

Όλα τα 321neo που κατασκευάστηκαν μετά το 2020 φέρουν υποχρεωτικά δύο emergency exits πάνω από το φτερό επειδή τους υποχρεώνει ο νέος κανονισμός. Το συγκεκριμένο της GQ (MSN 8014) είναι του 2018.

Η Airbus προσέφερε την επιλογή των δύο overwing exits ως κομμάτι του “Airbus Cabin-Flex” επειδή ο πελάτης θα μπορούσε να βάλει ως και 10 επιπλέον καθίσματα (στις εξόδους αυτές βάζεις καθίσματα, στις κανονικές πόρτες όχι) και όταν έβαλαν κάτω τα οικονομικά είδαν ότι συμφέρει.

Επιπλέον, οι overwing exits του Α321neo είναι πια overwing doors. Δεν πετιούνται μόλις ανοίξουν, αλλά έχουν μεντεσέ και ανοίγουν προς τα πάνω.

Κάποια 321neo έχουν πέντε εξόδους σε κάθε πλευρά. Πιθανότατα λόγω density. Δεν έχω χρόνο να ψάξω αν όλα της Α3 είναι έτσι.

Screenshot 2023-03-26 at 16.09.02.png

Δείτε και εδώ
 
Last edited:
Top