Sky Express Airbus A320 Family

Και πριν το 2020 θα έλεγα εγώ, μιας και η easyJet είχε Α321Ν ACF πριν το 2020. Αλλά μάλλον ήταν optional τότε
 
Σε ευχαριστώ για αυτό το σχόλιο γιατί με έκανε να ψάξω γιατί συμβαίνει αυτό και έμαθα κάτι που δεν ήξερα.

Όλα τα 321neo που κατασκευάστηκαν μετά το 2020 φέρουν υποχρεωτικά δύο emergency exits πάνω από το φτερό επειδή τους υποχρεώνει ο νέος κανονισμός. Το συγκεκριμένο της GQ (MSN 8014) είναι του 2018.

Η Airbus προσέφερε την επιλογή των δύο overwing exits ως κομμάτι του “Airbus Cabin-Flex” επειδή ο πελάτης θα μπορούσε να βάλει ως και 10 επιπλέον καθίσματα (στις εξόδους αυτές βάζεις καθίσματα, στις κανονικές πόρτες όχι) και όταν έβαλαν κάτω τα οικονομικά είδαν ότι συμφέρει.

Επιπλέον, οι overwing exits του Α321neo είναι πια overwing doors. Δεν πετιούνται μόλις ανοίξουν, αλλά έχουν μεντεσέ και ανοίγουν προς τα πάνω.

Κάποια 321neo έχουν πέντε εξόδους σε κάθε πλευρά. Πιθανότατα λόγω density. Δεν έχω χρόνο να ψάξω αν όλα της Α3 είναι έτσι.

View attachment 3160

Δείτε και εδώ
Είχα την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο option είχε να κάνει καθαρά με την αύξηση της χωρητικότητας, δεν ήξερα για τον συγκεκριμένο κανονισμό! Αν δεν κάνω πολύ μεγάλο λάθος, έχω δει και Α321ceo της tap portugal με overwing exits το 2018 στη Λισαβόνα.
 
Συγνώμη, κάνω λάθος τελικά, ήταν Α321neo, το πρώτο που έβλεπα με overwing doors και θυμάμαι που σκέφτηκα "βρείτε το λάθος στην εικόνα". Δεν ήξερα ακόμη για τη νέα διαμόρφωση
 
Last edited by a moderator:
Σήμερα βράδυ έρχεται το Α321 σαν VP-CUN. Προφανώς θα νηολογηθεί εδώ.
 

Το VP-CUN (A321 neo -> SX-GRA) στα χρώματα της Sky Express, στο Shannon, φωτογραφία του Malcolm Nason στο Flickr.
 
Όντως σε μια ώρα η πρώτη προσέγγιση του πρώτου Α321 της εταιρείας στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Καλά ταξίδια!!
 
Να ρωτήσω, έκανα ένα ταξίδι με την GQ MUC-ATH-MUC.
Εχουν 2 version του 320 ? τι εννοω, στο MUC-ATH καθόμουν στην 3 σειρα και στην επιστροφη στη 2 σειρα.
Στο πηγαινε ακουσα την κοπέλα στο τσεκ ιν να αλλαζει θέσεις κάποιους λόγω αλλαγης αεροσκάφους και στο πήγαινε χωρούσα στη σειρα 3. Στην επιστροφή όμως στη 2 σειρά δε χωρούσα και είδα άλλα καθίσματα. Εχουν και 320 με πιο πολλες θέσεις ? τύπου καμια τσαρτερ εκδοση ?
 
Μοιάζει να εχουν παραπανω από 2 version του 320.
στο Our Fleet | SKY express γράφει

Capacity​


186 seats x4 aircrafts
180 seats x2 aircrafts
174 seats x2 aircrafts
162 seats x1 aircraft
 
Καλά θα ήταν να διορθώσουν και λίγο τα Αγγλικά τους.
Στον πληθυντικό παραμένει aircraft..:cool:
 
Last edited:
Πάντως με 22 aircrafts φέτος και με 2ο 321Ν 23, έχουν έναν αξιόλογο στόλο για domestic και international δρομολόγια και αρκετά ανταγωνιστικό για την Α3. Δεν την φτάνει ακόμη αλλά πλέον είναι εδώ (μακάρι και να μείνει). Δεν είναι Astra ή Ellinair. Λέτε να ζούμε την άνθιση του aviation στη χώρα μας;
 
Top