Sky wings

Aγαπητε φιλε Sergey,

Θα ηθελα να προσθεσω σε αυτα που εγραψες παραπανω για τον Προεδρο της εν λογω εταιριας οτι μονο το ποινικο του μητρωο συμπληρωνει 3 σελιδες Α4....μπρος και πισω...Κατα τα αλλα αυτος ο ανθρωπος ζει και βασιλευει και λυνει και δενει.Βεβαια αυτος κανει ολο το ditry job για τον συνονοματο σου για αυτο και τον εχει αλλωστε γιατι κατα τα αλλα δεν ξερει που πανε τα τεσσαρα...Οσο για τα περουσιακα του μεγαλου αφεντικου κανεις δεν τον απαγορευει να εχει οτι θελει εαν εχει τα φραγκα.Ασ ειναι καλα η Khors και οι χρηματοδοτες απο Ουκρανια....Οσο για το ρωσικο λομπυ στην εταιρια, ναι υφισταται αλλα ειναι δυο ταχυτητων...οι απλοι υπαλληλουι που ειναι στην ιδια μοιρα με τους ελληνες συναδελφους τους και ισως σε χειροτερη σε καποιες περιστασεις και οι ΔΣ οι οποιοι ειναι βασιλιαδες...το παιζουν ολοι αφεντικα και μουρες στους απο κατω αλλα οταν ερχετε η κρισιμη ωρα της αποφασης και της αναληψης ευθυνων τοτε εχουμε την καυτη πατατα...κανεις δεν την θελει στα χερια του......
Φαντασου οτι η εταιρια αυτη περασε και EASA και μαλιστα μετα πολλων επαινων...που να ξερανε ομως.....Για να πουμε και του στραβου το δικιο ομως η ιδια εταιρια ειχε υπερβαλει εαυτον πριν ενα χρονο και μεταμορφωθηκε προς το πολυ καλυτερο.Εφτιαξε τα τμηματα της (εφερε αξιολογο κοσμο στους μηχανικους οι οποιοι τιμανε το ψωμι τους) και προς στιγμη εδειξε οτι ξεπερνουσε τα προβληματα του παρελθοντος...αλλα φευ....πληρωνε μεν καθυστερημενα δε....στην καμπινα ειδικα μολις ηρθε το τελος της σαιζον σε αρκετες περιπτωσεις λησμονησε να πληρωσει καποια παιδια...Φυσικα ουτε λογος για επιδοματα....Κατα περιεργο και παραξενο λογο φετος τα χριστουγενα δωσανε δωρο...τον Φλεβαρη!!!!χαχαχαχαχαχα!!!.Πανεμορφο δεν ειναι αυτο ε?.Για να μην πουμε για της πληρωμες του χειμωνα....αλλα ξεχασα, μας χτυπησε η κριση συν το οτι το χειμωνα δεν υπαρχει κινηση...Παρολα αυτα πεταγανε και τα δυο αεροπλανακια τους...Φαινεται ομως οτι οι κακοι πελατες δεν τον πληρωνανε τον κακομοιρη τον Sergey και ετσι και αυτος με την σειρα του δεν ειχε τι να δωσει στα παιδια-υπαλληλους του...Πισω ομως εχει η αχλαδα την ουρα και ολα πληρωνονται σε τουτη την ζωη.Ο Εισαγγελεας ειναι μια πολυ καλη ιδεα και νομιζω οτι δεν ημαστε και πολυ μακρια απο την ημερα που θα προσγειωθει φαρδυ-πλατυ το ραβασακι του Εισαγγελεα στα γραφεια της SW....Ο καθε κατεργαρης στον παγκο του θα μπει...Τεραστια προσοχη σε οσους σκεφτονται να δουλεψουν εκει...

AirLaw":suzqi21o said:
Ο Εισαγγελεας ειναι μια πολυ καλη ιδεα και νομιζω οτι δεν ημαστε και πολυ μακρια απο την ημερα που θα προσγειωθει φαρδυ-πλατυ το ραβασακι του Εισαγγελεα στα γραφεια της SW....Ο καθε κατεργαρης στον παγκο του θα μπει...Τεραστια προσοχη σε οσους σκεφτονται να δουλεψουν εκει...

Φίλε AirLaw ο Εισαγγελεας δεν θα προσγειωθει στην SW θα ξεκινησει απο ΥΠΑ/Δ2 πολλοι θα πανε μεσα απο ΥΠΑ και μετα θα ακολουθήσουν όλοι οι Post holders (εν ενεργεια και μη).

Για μενα ειναι λαθος να μην μηλάτε. Οταν θα γινει το ατυχημα και εχουμε θυματα τοτε ολοι εσεις που ξερατε τόσα πολλα πραγματα για αυτη την εταιρεια και δεν τα λεγατε θα εχετε τυψεις???? .

Χαχαχαχαχαχα!!!!!!

Ρε παιδια καλη η πλακα αλλα σοβαρευτητε και λιγο. :banana:

Σε λιγο θα καλεσετε και τον "Μακη" για αποκλειστικο ρεπορταζ. :great:
Το απο που ειναι οι ιδιοκτητες των αεροπορικων εταιριων δεν νομιζω οτι ενδιαφερει κανεναν?

Το τι κανουν ειναι απλο..... δουλεια τους. :idea:

Και οσο για τους εισαγγελεις που ακουω απο Δ2 και κατω γιατι σταματατε εκει? ...... απο SIEMENS και κατω ΟΛΟΙ μεσα θα πρεπει να ειναι, παρεα με τους βουλευτες μας! :with:
Ειπαμε "πρεπει να 'σε λιγο λερα για να κυβερνας Γαλερα"

Αλλα στο θεμα μας, πρωτα τα αρνητικα: :cry:
1. Σιγουρα τα οικονομικα προβληματα ειναι σημαδι των καιρων, και τα χειροτερα θα τα δουμε τον χειμωνα.
2. Το οτι αργει να πληρωσει η εταιρια ειναι σιγουρο και αναφερετε συνεχεια στο φορουμ. Σκεφτητε οτι εχει και 2 ελαφρυντικα ομως. Α. Ειναι αφ ενος charter που σημαινει οτι δουλευει κατα κυριο λογο το καλοκαιρι. Β. Εχει τετοια περιεργη τακτικη πληρωμων που σημαινει οτι δεν θελουν τραπεζικα χρεη, μιας και θα ηταν πολυ ευκολο να τους πληρωνει ολους στην ωρα τους, να τρεχουν τα δανεια, και ξαφνικα να βαρεσει κανονι και να τρεχουν ολοι! (βλεπεte XL σε πιο μικρη εκδοση).
3. Η δημοσια εικονα της εταιριας αυτης αμαυρωνετε απο μερικα υψηλοβαθμα στελεχη της.

Αλλα μην ξεχνατε και τα θετικα (προς μενος ορισμενων εδω μεσα) :wink:
1. Περασε μια επιθεωρηση EASA απο (Global Inspection Team) με αριστα αποτελεσματα, πραγμα που πιστοποιει το υψηλο επιπεδο σε θεμα ασφαλειας της εταιριας.
2. Η μονη εταιρια που κουτσοδουλεψε μεσα στον χειμωνα, και μαλιστα απ οτι εμαθα η ΜΟΝΗ που πληρωνε επιπλεον λεφτα στην καμπινα για να πεταξουν στο Ιρακ! (ουτε η Viking ουτε η HJ εδιναν κατι παραπανω για τους ιδιους προορισμους).
3. Μια απο τις λιγες εταιριες που σε φτωχικους καιρους παιρνει οχι μονο το 757, αλλα απ οτι εμαθα αλλο ενα MD80, που σημαινει οτι εχουν δουλεια για να το φερουν.

Παρολη τη γενικη κατακραυγη, τις θεαματικες δηλωσεις που διαβασα και οτι εγραψα παραπανω, τα οποια εμαθα σημερα, νομιζω οτι τα υπολοιπα στερουνται περιεχομενου, και γενικα οι χαρακτηρισμοι τετοιου ειδους οπως "λαμογια" δεν αρμοζουν σε τετοιο χωρο.

Ειπαμε.....
Μερικοι ειναι βαλτοι και ριχνουν λασπες.
Αλλοι ειναι φορεις νεων της καφετεριας
Αλλοι απηυδησμενοι, και δυσαρεστημενοι

Το να κρατας ενα επιπεδο ομως ειναι προσον, και δειχνει επαγγελματισμο. Απ'οτι βλεπω εδω "οι επαγγελματιες λασπο-βαλτοι" καναν ξανα την κινηση τους.

Λεω να αρχισω μια νεα γραμμη. :idea:
Θα αρχισω να βγαζω τα χοντρα απλυτα στη φορα απο τις εταιριες που δουλευετε, τις λαμογιες των αφεντικων, τις παρανομιες τους, και γενικα το τι σαπιλα υπαρχει και κυκλοφορει.

Τοτε θελω να δω αν θα αρχισουν οι "λασποβαλτοι" να αντιδρουν. :?:

Ετσι μπραβο Captain!.Aς βγαλουμε προς τα εξω τα απλυτα και για τους υπολοιπους γιατι SW υπαρχουν και θα υπαρχουν παντου και παντα!!!.Σε ολα τα αλλα ομως διαφωνω μαζι σου και τονιζω οτι ολα οσα εχουν λεχθει εδω μεσα τουλαχιστον απο μερους μου ειναι περα ως περα αληθινα.Εφοσον φτανεις στο σημειο να δηλωνεις και εσυ ο ιδιος οτι μερικα υψηλοβαθμα στελεχη αμαυρωνουν την εικονα της εταιριας εγω δεν εχω να δηλωσω τιποτε αλλο....I rest my case.....Oταν το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι ξερεις ποιοι την πληρωνουν παντα...οι τελευταιοι, οι απο κατω, αυτοι που κανουν την δουλεια τους αδιαμαρτυρητα και γεμιζουν το πουγκι του κυρ Sergey ενω το δικο τους μαλλον μοιαζει με τρυπια τσεπη...Τα υψηλοβαθμα στελεχη εχουν προσληφθει απο τον μεγαλο αρα δεν ειναι αμοιρος ευθυνων ο μεγαλος.Το οτι περασε EASA η SW και το διαφημιζε δεξια αριστερα δεν νομιζω να λεει και τοσα πολλα μιας και τον ιδιο καιρο με διαφορα μαλιστα ελαχιστων ημερων περασε EASA και η Hellenic Imperial με αριστα αποτελεσματα!!!.Ναι η Hellenic Imperial που ειχε χασει το AOC της πριν μερικους μηνες (50+ findings....)....Μαλλον τα παλικαρια της EASA ειχαν ερθει στην Ελλαδα για ηλιο, βολτες και ουζακια 8) ....
Ο καλυτερος μαρτυρας ολων ειναι ο χρονος...εδω θα ημαστε παλι και τον Οκτωμβρη οταν θα αρχισουν τα γνωστα εκει στην SW...
Οσο για τον χειμωνα, δεν ηταν η SW η μονη που κουτσοδουλεψε και φυσικα δεν πληρωνε αυτη ουτε φραγκοδιφραγκο απο την τσεπη της επιπλεον λεφτα στην καμπινα στο Ιρακ γιατι (οπως γνωριζω) τα επιπλεον αυτα λεφτα τα εσκαγε η Cham Wings ατακα και επι τοπου...
Και κατι τελευταιο που δεν εχω καταλαβει...οποια εταιρια κανει το λαθος να πληρωνει τους υπαλληλους της κανονικα (το αυτονοητο δηλαδη) και οχι καθυστερημενα αυτο σημαινει αυτοματα οτι θα δημιουργησει τραπεζικα χρεη με κινδυνο να φαληρισει????.Η ΧL φαληρισε δηλαδη επειδη πληρωνε στην ωρα της και ετσι χρωστουσε στις τραπεζες?.Μηπως οι υπαλληλοι της SW θα επρεπε να πουν και ευχαριστω που πληρωνονται τοσο καθυστερημενα (χωρις επιδοματα κιολασ....μην το ξεχναμε αυτο...) απλα επειδη με αυτο τον τροπο βοηθουν την εταιρια να μην πτωχευση?.Ας γελασουμε Ουκρανικα.... :lol:

Καυτα Νεα.......

Ειναι πλεον γεγονος οτι εδω και 1 μηνα η SW πεταει για την OA, οπως και η HJ και η Astra. Επεστρεφα Αθηνα Dead Head απο Βερολινο, και νασου το MD83 (SX-BTG) της SW.
Τα παιδια στην καμπινα ευγενικοτατα! Το εσωτερικο του αεροσκαφους που το περιμενα σε πολυ κακη κατασταση ομολογω οτι ηταν πολυ περιποιημενο για την ηλικια του.
Η πτηση μια χαρα, μαλιστα οι αναγγελιες εγιναν και στα Ελληνικα, αφου υπαρχουν αρκετοι Ελληνες χειριστες.
Γενικα η πτηση μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις.

Τα παιδια της καμπινας με πληροφορησαν οτι κανουν τουλαχιστον 6 πτησεις την ημερα με 3 πληρωματα στην αθηνα.
Επισης με πληροφορησαν οτι η εταιρια φαιρνει ενα 3ο MD83 εκτος του 757-200.

Αυτο και μονο λεει πολλα.......

Φιλε Airlaw.
Επειδη μαλλον ανηκες στην εταιρια αυτη, και επειδη εγω δεν εχω παει ποτε δεν μπορω να αντικρουσω αυτα που λες.
Σιγουρα νιωθεις και θυμωμενος και θιγμενος..... και με προσωπα και με καταστασεις.
Η αληθεια ειναι ομως οτι δυσκολο κανεις να δει ολη την εικονα σφαιρικα, και να αντιμετωπισει την σκληρη πραγματικοτητα.....ιδιαιτερα αμα εισαι ριγμενος.

Το ιδιο χολωμενος ειμαι και γω με τους δικους μου μιας και πριν απο 2 βδομαδες μας ανακοινωσαν 20% μειωση μισθων και εξτρα!!!!!
Ισως δεν εχεις ακουσει τι γινετε εκτος Ελλαδας αλλα σε πληροφορω οτι τα πραγματα ειναι 3 φορες χειροτερα απ'οτι στην ψωροκωσταινα.
Πχ. Η Emirates βγαζει ολο το cabin crew σε αναγκαστικη αδεια για 6 μηνες (με ελαχιστα λεφτα φυσικα)!!!!

Αυτο και μονο που ενας κολλοσος τραβαει τετοια ζορια, σου δινει να καταλαβεις τι πρεπει να περνανε οι υπολοιποι.
Το οτι υπαρχουν λαμογια στην αγορα και την Ελληνικη και την ξενη ειναι το μονο σιγουρο!
Και παντα για μας τους εργαζομενους θα ειναι ζορι. Μην ξεχνας οτι τα προβληματα τους τα μετακυλλανε πανω μας, και αμα μας αρεσει.

Αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα..... δεν μπορουμε να κανουμε κατι για να το αλλαξουμε, εκτος αν την κανουμε με τα κουβαδακια μας για αλλες παραλιες!
Sorry που ισως δεν γινομαι αρρεστος αλλα τα πραγματα ειναι απλα..... μενεις η φευγεις απο καπου και αναλογα κανεις και τις κινησεις σου.

Και να εισαι σιγουρος οτι οπου και να δουλεψεις παλι καποιος θα εκμεταλευτει και τις γνωσεις σου και τον κοπο σου.
Και εσυ αυριο αν ανοιξεις επιχειριση δεν θα κοιταξεις να στριμωξεις τον κοσμο σου για να αποδιδουν τα μεγιστα, με τα ελαχιστα...... και καθυστερημενα?

Αν χρειαστει θα το κανεις.....
Αν χρειαστει θα κανεις πολλα.....
Απλως αυτη την πτυχη του εαυτου σου ισως να μην την εχεις ανακαλυψει ακομα!

Καπτεν αυτη η φραση ειναι μεγαλο λαθος...
Και να εισαι σιγουρος οτι οπου και να δουλεψεις παλι καποιος θα εκμεταλευτει και τις γνωσεις σου και τον κοπο σου.
Και εσυ αυριο αν ανοιξεις επιχειριση δεν θα κοιταξεις να στριμωξεις τον κοσμο σου για να αποδιδουν τα μεγιστα, με τα ελαχιστα...... και καθυστερημενα?

Με αυτη τη λογικη τιποτα δε θα αλλαξει στην Ελλαδιτσα μας.ΟΧΙ.Ουτε ειναι ολοι οι εργδοτες το ιδιο γιατι υπαρχουν και ΑΨΟΓΟΙ μεχρι αηδιας,ουτε θα πρεπει να σε εκμεταλευονται ντε και καλα ουτε τιποτα.Αυτη η φραση ειναι πολυ πεσιμιστικη,και στη τελικη στο χερι μας ειναι να αλλαξουν ολα.Δε λεω,αποδεχομαι οτι αυτο συμβαινει τωρα(ειναι χαζο να στουρνθοκαμιλιζουμε!)αλλα δεν μου αρεσει και θελω να το αλλαξω...

Και η παρακατω ειναι το 2ο φαουλ...
Αυτη ειναι η σκληρη πραγματικοτητα..... δεν μπορουμε να κανουμε κατι για να το αλλαξουμε, εκτος αν την κανουμε με τα κουβαδακια μας για αλλες παραλιες!
Sorry που ισως δεν γινομαι αρρεστος αλλα τα πραγματα ειναι απλα..... μενεις η φευγεις απο καπου και αναλογα κανεις και τις κινησεις σου.
[/quote]
Δε κατακρινω τη γνωμη σου,απλα θελω να σου πω οτι δε πρεπει να παιζεις εσυ με τους ορους των αλλων.Ευκολο να το λες,δυσκολο να το κανεις,αλλα οχι ακατορθωτο αν ολοι το πιστευουν.Γιατι να πρεπει να εγκαταλειψω τη χωρα μου,οταν κανω μια δουλεια που υπαρχει εδω?Δεν ειμαι δα και πυρινικος φυσικος,ουτε φτιαχνω πυρινικα οπλα...

Φιλε Jack, θα σου απαντησω μιας και μου ακουγεσαι για σοβαρο ατομο με επιχειρηματα παρολο που με βρισκουν να διαφωνω με τα περισσοτερα.Μου ειπες οτι σου εκαναν μειωση μισθου...Με ποιο προσχημα?.Θα μου πεις τωρα λογο της κρισης....η μεγαλη καραμελα...δεν ειδα εγω το πετρελαιο να εκτοξευεται στα υψη αλλα ουτε και τους tour oprs να μειωνουν δρομολογια.Εδω φτασαμε στο σημειο η SW να φερνει τριτο ΜD (κατα τα λεγομενα σου) εκτος του 757...(τωρα που ειπα 757, τι γινεται με αυτο βρε παιδια,ακομη το ντυνουν στην Πλουσια Ακτη???) και να ξεσκιζεται στις πτησεις....Οσο για τα πληρωματα που κανουν 6 πτησεις την ημερα το ξερεις οτι πετανε χωρις να εχουν κανεναν SB? και μερικες απου αυτες/ους τωρα πληρωνονται το πρωτο 15ημερο...του Απριλη?.Ναι ειναι ολα τους ευγενικα παιδια αν και η καμπινα απο το περασμενο καλοκαιρι αλλαξε σε ποσοστο 80% και εχουν μπει πολλα καινουργια ατομα απο τα οποια τα περισσοτερα εχουν ελαχιστη εμπειρια...Και δεν θελεις να σου πω τι γινεται οταν μια καμπινα ειναι unfit to fly και χρειαστει να καλεσουν καποιον αλλον απο day off και αρνηθει εκεινη/ος....πεφτει τελεφονο απο CCM και τα ακουνε απο πανω κιολας!!!.Αλλα βλεπεις εδω στο Ελλαντα περνανε αυτα...για πηγαινε μια βολτιτσα κατα Γερμανια η Αγγλια μερια και μετα ελα να μου πεις ποσες πτησεις δεν γινονται εξαιτιας αυτου.Μην μιλησουμε δηλαδη για τα μαγειρεμενα jlogs(καποιες φορες συναινουν και οι διο πλευρες - cockpit,cabin- για να βγει το ταξιδι και να μην χρεωθει παραπανω η εταιρια αλλα καποιες ομως οχι...).
Οσο για αυτα που γραφεις για τους εργοδοτες,συγνωμη αλλα εισαι off-side.Επειδη εχει τυχει και εχω δουλεψει και στο εξωτερικο (σε ασχετο τομεα με την αεροπορια βεβαια) οπως και στην Ελλαδα τωρα (στην αεροπορια) εχω συναντησει εργοδοτες που τιμουν τους υπαλληλους τους και οπως εγραψε ο NFEEEE ηταν αψογοι μεχρι αηδιας...τυπικοι σε ολα, οπως ημουν και εγω αλλωστε στα καθηκοντα μου.ΕΙναι δηλαδη σχεση αμφιδρομη.Φυσικα και αυτο που λες ισχυει παντου.Παντοτε θα υπαρχουν λαμογια και αιμοδηψεις εργοδοτες που σου πινουν το αιμα αλλα στο χερι σου ειναι να αντισταθεις αρκει να εχεις τα κοτσια και να μην ωχαδερφιζεις.Υπαρχει και αυτη η ερμη η δικαιοσυνη που αργει μεν αλλα την κανει την δουλεια της.Ξερεις η μη καταβολη δεδουλευμενων ειναι ΚΑΙ ποινικο αδικημα....Εαν ολοι μας το κυνηγαμε κατι θα αλλαζε...οχι την επομενη μερα αλλα στο μελλον σιγουρα...Βεβαια εδω οπου ο καθενας ειναι για την παρτυ του και για το πως θα γλυψει το αφεντικο κου μπας και του δωσει κανα κοκκαλο και αυτουνου δεν περιμενω και πολλα σε αυτον τον τομεα, δυστυχως....Με απλα λογια...οι Παλεστινιοι πρεπει να καθονται να τρωνε τις ρουκετες των Ισραηληνων στην μαπα επειδη ετσι εχει η κατασταση τωρα? (ακραιο παραδειγμα αλλα πιστευω κατανοητο...).Φυσικα και θα αντιδρασουν,αν δεν αντιδρουσαν θα ειχαν τελειωσει χρονια τωρα...
Οσο για τις πτησεις με ΟΑ, το συμβολαιο ειναι 6μηνο...τι θα γινει αγαπητε μου μετα το τελος του?Ο καλος και φιλτατος Mr Sergey θα στησει το 60%-70% στα 11 μετρα και θα το σουταρει απο εκει απο οπου ηρθε.Βεβαια αυτο ειναι γνωστο στην καμπινα, αυτο που δεν ειναι γνωστο σε αυτους ειναι οτι δεν θα πληρωθουν (μακαρι να βγω ψευτης) τουλαχιστον για τα δωρα και επιδοματα...για τον τελευταιο μηνα τους δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια...
Δυστυχως εχουμε γεμισει αρπακολλατζηδες (στην αεροπορια και οχι μονο) και οι μονοι που την πληρωνουν ειναι οι απο κατω....ΠΑΝΤΑ!!!.Και ομως αυτη η εταιρια ειχε κανει μια νεα αρχη με πολλες προοπτικες μονο που κρατησε καποια λαθος ατομα σε καιριες θεσεις και το χειροτερο απο ολα ειναι....οτι συνεχιζει να τους εμπιστευεται!!!.
Βρε Jack μηπως τελικα εχεις δικιο και πρεπει στην αεροπορια να ημαστε μονο για το (την κ@#$%^ μας) χομπι μας??????

Καλημερα και απο εμενα,δεν θα μπορουσα παρα να συμφωνησω με τα λεγομενα του Airlaw,διοτι οσο ανεχομαστε το καθε αφεντικο που μας εκμεταλευεται τοσο θα συνεχιζουν να το κανουν.

Οσο για το συμβολαιο με την ΟΑ σιγα μην ειναι 6μηνο μεχρι το τελος του μηνα(1 μηνα ηταν) ειναι τωρα αν ανανεωθηκε δεν γνωριζω

Παιδια γνωμη εξεφρασα και μαλιστα σκληρη. :cry:
Και μην φανταστειτε οτι και εγω δεν εχω δουλεψει σε δουλειες που οι εργοδοτες ειναι μια χαρα παιδια και ειναι....alles inordnung! :great:
Αλλα η Ελλαδιτσα αυτη ειναι..... η χωρα τις λαμογιας. :wink:
Σιγουρα το φαινομενο εχει παραγινει, και σιγουρα χρειαζεται αλλαγη. :?
Και ο ιδεαλισμος βοηθαει στην ψευδαισθηση του οτι μπορεις να αλλαξεις κατι. :with:
Αυτο ειναι ενα φιλοσοφικο, πολιτικο ζητημα που θα δυστυχως δεν ταιριαζει στα πλαισια του φορουμ εδω. :thx:

Σιγουρα ομως επειδη τον κοσμο τον εχω γυρισει..... απο την αφιλοξενη αγγλια μεχρι την ανατολη, και λιγο την αφρικη εχω να απαντησω τα εξης:

AirLaw":292wkyb3 said:
Μου ειπες οτι σου εκαναν μειωση μισθου...Με ποιο προσχημα?.Θα μου πεις τωρα λογο της κρισης....η μεγαλη καραμελα...δεν ειδα εγω το πετρελαιο να εκτοξευεται στα υψη αλλα ουτε και τους tour oprs να μειωνουν δρομολογια.

Με κανενα προσχημα...... μας καλεσε μια μερα ο CCM και μας ειπε....παιδια η εταιρια εχει προβλημα αμμεσα 20% μειωση μισθων και PDM..... η απολυση 10% του προσωπικου "take it or leave it"!
Οσο για το αν υπαρχει μειωση στα charter να σε παραπεμψω αμεσως στο http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... gory_id=32
και στο http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... gory_id=35 και τελος στο http://www.airtransportnews.aero/articl ... =&id=17066

Και δεν θελεις να σου πω τι γινεται οταν μια καμπινα ειναι unfit to fly και χρειαστει να καλεσουν καποιον αλλον απο day off και αρνηθει εκεινη/ος

Φιλε μου η καμπινα ειναι "unfit to fly" για ιατρικους λογους μονο. :wall: Τωρα το αν εχουνε standby πληρωμα η οχι αλλου παπα ευαγγελιο. :wall: Να ξερεις οτι τα ιδια γινονται παντου, και απ'οτι εχω πεταξει μερικες χιλιαδες ωρες σε καμια 15αρια εταιριες δεν εχω διαψευσθει ακομα. Η μηπως να θυμησω τις εποχες τις Α3 (που απ οτι ξερω ακομα ξεσκιζονται) που πεταγανε ται παιδια 150ωρα και 200ωρα τον μηνα προκειμενου να βγαλουν κανενα εχτρα? Η την ΗΙΑ που τους κατεβασανε τα βρακια επειδη τα πληρωματα τραβαγανε 36ωρα?

Βεβαια εδω οπου ο καθενας ειναι για την παρτυ του και για το πως θα γλυψει το αφεντικο κου μπας και του δωσει κανα κοκκαλο και αυτουνου δεν περιμενω και πολλα σε αυτον τον τομεα, δυστυχως....Με απλα λογια...οι Παλεστινιοι πρεπει να καθονται να τρωνε τις ρουκετες των Ισραηληνων στην μαπα επειδη ετσι εχει η κατασταση τωρα? (ακραιο παραδειγμα αλλα πιστευω κατανοητο...).Φυσικα και θα αντιδρασουν,αν δεν αντιδρουσαν θα ειχαν τελειωσει χρονια τωρα...

Δεν θα διαφωνησω μαζι σου....αλλα τι σχεση εχουν οι παλαιστινιοι με τους εργοδοτες των αεροπορικων εταιριων?
Εταιρον, εκατερω το ζητημα ειναι ακριβως οτι ο καθενας ειναι για την παρτυ του. :arrow:
Βλεπεις οταν σε μια εταιρια παλιοτερα ειχαμε κανει προταση σαν καμπινα να ενταχθουμε στο συλλογο ιπταμενων Ελλαδας που ανηκε στην ΟΑ (και οι πιλοτοι το ιδιο) οι μισοι γελαγαν με την προταση μας :twisted: και οι αλλοι μισοι μας πλακωσανε στις κλωτσιες σαν εργαζομενους 2ης κατηγοριας :rant: !!!
Φυσικα και ο καθενας ειναι για την παρτυ του....τοσο στην Ελλαδα οσο και στο εξωτερικο. Και ποσο νομιζεις οτι θα αντιδρασεις αν οι ιδιοκτητες ειναι κομμα μεταξυ τους (που ειναι), σε μαρκαρουν σαν τον νεο "τσε" της αεροποριας, και κανεις να βρεις δουλεια στον χωρο καμια 10ετια! :wall:
Καλη η αντιδραση αλλα οπως και στην περιπτωση των παλαιστινιων η τυφλη αντιδραση ειναι αυτοκαταστροφικη. Η σωστη αντιδραση θελει χρονο..... και για να νικησεις το συστημα πρεπει πρωτα να το μαθεις. :evil:
Αλλα δυστυχως ειναι στην φυση μας σαν Ελληνες εκει που μας παιρνει να κανουμε τον μαγκα...... εκει που δεν μας παιρνει τον μακακα! :roll:

Δυστυχως εχουμε γεμισει αρπακολλατζηδες (στην αεροπορια και οχι μονο) και οι μονοι που την πληρωνουν ειναι οι απο κατω....ΠΑΝΤΑ!!!.Και ομως αυτη η εταιρια ειχε κανει μια νεα αρχη με πολλες προοπτικες μονο που κρατησε καποια λαθος ατομα σε καιριες θεσεις και το χειροτερο απο ολα ειναι....οτι συνεχιζει να τους εμπιστευεται!!!.

Ακριβως αυτη ειναι η γενικη εικονα στην Ευρωπη! Αρπακολατζηδες....μονο που οι δικοι μας ειναι και φτηνιαριδες :( .....οι ξενοι δεν θα σε κλεψουν για 10 ευρω..... για 10 χιλιαρικα θα σε κλεψουν ΣΤΑΝΤΑΡ! :great: Και επιμενω γι αυτο που λεω γιατι κατι ετοιμαζετε στην ελλαδα που θα κανει πολυ μπαμ οταν σκασει αυτη η φουσκα....βλεπετε οι ευρωπαιοι αρπακολατζηδες κατηφορισαν Νοτια! :thx:
Και αν κανανε νεα αρχη οπως λες μπραβο τους. :great: Το ποιους κρατησανε δεν ηταν αποφαση κανενος αλλου απο τον ιδιο τον ιδιοκτητη, και οπως ολες οι αποφασεις μερικες ειναι καθαρα για κερδοσκοπικους λογους και αλλες για συναισθηματικους αν και δεν νομιζω οτι στην 2η κατηγορια παιζουν τετοιου ειδους αποφασεις. Αλλα μην ξεχνας.....

1. Ο χρονος θα δειξει :idea:
2. ακομα και ενας "λαθος" ατομο μπορει να εχει χρησιμοτητες που εσυ και εγω δεν γνωριζουμε. :?:

Το γιατι καποιος εμπιστευεται ενα "λαθος" ατομο μη πας μακρια......ΟΛΕΣ οι πρωην μου "λαθος" ατομα ηταν!!!! :lol:

Βρε Jack μηπως τελικα εχεις δικιο και πρεπει στην αεροπορια να ημαστε μονο για το (την κ@#$%^ μας) χομπι μας??????

Αμα δεν εχεις το μικροβιο που λεγετε αεροπλανο......εισαι σε λαθος δουλεια φιλε μου! :wall:

Αυτα.....
Το συμβολαιο με την ΟΑ εμαθα απο εγκυρες πηγες θα το εχουν μεχρι το τελος του καλοκαιριου παντως...... και επειδη ακουω πολλες μπηχτες για το 757 (και ως γνωστον μου αρεσει να διαψευδω κασσανδρες :rant: ) εχω και κατι που μου στειλανε....... μετα την πτηση μου με την SW.

Attachments

• Final Delivery Checks.jpg
    Final Delivery Checks.jpg
    241,9 KB · Προβολές: 1.350
Καλημερα ,το 757 μαλον θα ερθει και προφανως κατι εχουν κλεισει για να το φερουν οσο για το συμβολαιο
απτη ΟΑ μεγαλη η χαρη της (ζουν σχεδον ολες οι ελληνικες εταιριες απο αυτη) ηταν για 1 μηνα,τωρα αν ανανεωθηκε θα φανει στη πορεια