Spotting in Athens (LGAV/ATH)

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μου δώσατε, με καλύψατε :)

MerNion":hvmsn4k8 said:
Δυστυχώς στο υπερσύγχρονο, ευρωπαικών προδιαγραφών, στολίδι της Ελλάδας, πολυβραβευμένο αεροδρόμιο πέρα από τα McDonalds, που αν κάτσεις πάνω από μισή ώρα θα μυρίζεις ολόκληρος τηγανιτή πατάτα/κοτόπουλο/ψάρι/μπιφτέκι/κλπ, δεν υπάρχει κάτι άλλο μέσα στο αεροδρόμιο. Και από εκεί μην νομίζεις, σιγά την θέα. Καλύτερα να τα βλέπεις στην τηλεόραση του σπιτίου σου σε κανα ντοκιμαντέρ...
Γι' αυτό σου προτείνω καφεδάκι από το σπίτι ή από τα Everest στο Olympus Plaza (στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου, δίπλα στην Shell) και άραγμα στο πάρκινγκ του IKEA (το πιο μέσα από τα δυο). Από εκεί (αν πάντα είναι ο 03 διάδρομος σε χρήση) θα βλέπεις μέχρι τις 3μμ τις προσγειώσεις, 3-6μμ τις απογειώσεις και μετά τις 6 πάλι τις προσγειώσεις. Αν είναι ο 21 σε χρήση, μάλλον δεν θα βλέπεις τίποτα γιατί θα προσγειώονται και θα βγαίνουν από τον διάδρομο πολύ πιο πριν το ΙΚΕΑ.. Δεν υπάρχει εύκολη λύση για όταν έχει 21 (νοτιά).
Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.air-born.gr/planespotting/He ... map_hl.php
για άλλα σημεία τα οποία όμως ίσως θέλουν αυτοκίνητο και ίσως είναι σε ερημιά.

Πολυ καλός αυτός ο χάρτης του http://www.air-born.gr με τα σημεία που μου έδωσες. Θα ήθελα να μου πεις κατα την γνώμη σου σε ποιό απο όλα αυτά τα σημεία βλέπεις ποιο κοντά το αεροπλάνο και σε ποιο σημείο βλέπεις το αεροπλάνο την στιγμή της προσγείωσεις εκει που αρχίζει να ακουμπάει το έδαφος ελπίζω να με κατάλαβες. Όσο για την ερημια δεν με πειράζει και αυτοκίνητο έχουμε :).

Σε ευχαριστώ!

Site που να δίνει αναλυτικές πληροφορίες για το τι μοντέλο αεροπλάνου θα προσγειωθεί π.χ. στον 03L την τάδε ημερομηνία υπάρχει ;

Οχι.

Μια σελιδα με τις πιο αξιολογες κινησεις υπαρχει στο facebook, αλλα δεν ειναι οπως το φανταζεσαι "Στις 23/7/2011 στον 03L θα προσγειωθει 330-200 της Emirates στις 13:30". Αυτοι που συντηρουν τη σελιδα κανουν οτι μπορουν για να δωσουν οσο πιο ακριβεις και up-to-date πληροφοριες. Και ολο αυτο για αεροπλανα σπανια που δεν πολυερχονται στην Αθηνα, δεν υπαρχει περιπτωση να δεις εκει ενημερωση για το 330 της Emirates η για 320 της ΟΑ. Αν σε καλυπτουν τα παραπανω, κανε μια αναζητηση στo FB "Athens International Airport Movements" και θα τη βρεις!

Εγώ σου προτείνω ανεπιφύλακτα το www.flightstats.com

Επέλεξε το radio button "hide codeshare" και μετά update.

Γενικά είναι αρκετά ακριβές αλλά μερικές φορές δεν λείπουν και ορισμένα "κουλά" τα οποία θέλουν διασταύρωση. Ο συνδυασμός RT (του ΑΙΑ) και του flightstats.com θα σε έχει ενήμερο κατά 95%. Προσοχή δεν εμφανίζει πτήσεις αεροσκαφών private, charter, military και cargo με εξαιρέσεις πάντα. Έχε επίσης στο νου σου ότι οι ώρες άφιξης στο RT και αλλού, δεν είναι απόλυτες και μπορεί να έρθουν από 10' ή και αρκετά νωρίτερα από την STA και την ETA. Ο Άγραφος Κανόνας λοιπόν λέει "Πάμε πάντα νωρίτερα".

Για πιο hardcore καταστάσεις αν έχεις κινητό 3G ή GPRS με πρόσβαση internet μπαίνεις στο http://www.rdrinfo.net ή και σε άλλα ξένα, και έχεις 90% situation awareness.

Όσο για το αν κάποιο συγκεκριμένο αεροσκάφος θα κατέβει στον 03L ή στον 03R... τίποτα δεν μπορείς να θεωρείς δεδομένο. Γενικά και κατά 90% ισχύει αυτά που έχουμε σε αυτή την σελίδα του Συλλόγου μας, αλλά μπορεί κάποια πτήση να ζητήσει 03R ενώ είναι στην προσέγγιση και να αλλάξει στα 10-15 μίλια ή και ακόμα κοντύτερα.

Ελπίζω να βοήθησα και θα χαρώ να σε δούμε και από κοντά.

Μπήκα στο site που μου είπες flightStatus έβαλα π.χ. Κυριακή 6/2/2011 απο τις 12 το μεσημέρι μέχρι της 15:00 αφίξεις έχει και λεπτομέρειες για το τι αεροπλάνα είναι λογικά τα περισσότερα απο αυτά θα προσγειωθούν στον 03L τα λέω σωστά ;

Γιατί λέω αν μπορέσω να πάω την κυριακή στα σημεία 2,3,4 να βγάλω καμία φώτο.

Ναι έτσι είναι αλλά μετά τη 13:00 ο ήλιος είναι ακόμα χαμηλά (νότια) φωτίζοντας από πίσω προς τα εμπρός. Σου προτείνω να πας και εδώ μετά τις 15:00 αν θες να βγάλεις αεροπλάνα στον αέρα αλλιώς μείνε στα Μπετά για taxing shots.

ΥΓ. Στο σημείο που σου δίνω στο link θα έχεις έναν υπέροχο απογευματινό ήλιο να φωτίζει την αριστερή πλευρά του αεροπλάνου.

Σκυλια στον LGAV

Προ ημερών ήμουν στον LGAV στην ακρη του 03L, εκει που υπάρχει ένα ενοικιαζόμενο κτήριο. Μόλις απογειώθηκε το 777 της Thai γύρισα το κεφάλι μου και είδα ένα τεράστιο μαύρο σκυλί να τρέχει κατα πάνω μου. Ευτυχώς που είχα αυτοκίνητο και πρόλαβα να μπω μέσα. Επίσης πολλές φορές εχω συναντήσει σκυλιά λίγο πρίν το σημείο, μια φορά ένα άσπρο είχε ένα κεφάλι γουρουνιού στο στόμα του(!). Έχει τύχει ποτέ σε κάποιον άλλον;

Re: Σκυλιά in Athens (LGAV/ATH)

Ναι, αυτά τα σκυλιά είναι επικίνδυνα τα είδα το Πάσχα στον 03L, και ποιος ξέρει τι αρρώστια έχουν. Είναι πολύ καλό spot άλλα το μόνο μειονέκτημα είναι αυτά τα σκυλιά. Επίσης είχα δει κάτι στον 03R, αλλά όχι τόσο επικίνδυνα οσο στον 03L :?

Προφανως μιλετε για χωρο ΕΞΩ απο τις ευρυτερες εγκαταστασεις του αεροδρομιου σωστα;
Παντως πολυ χρησιμη πληροφορια.