Spotting in Thessaloniki (SKG/LGTS)

Μόνο με τηλεσκόπιο μπορείς να φωτογραφήσεις άνετα από κει πάνω. Ακόμα και όταν προσεγγίζουν είναι τόσο ψηλά που δεν μπορείς να βγάλεις και πολλά πράγματα (εκτός από τα ρούχα σου γιατί δε θα σε δουν στα σίγουρα :D )

Πιστεύω πως τα σημεία που πρότεινα είναι τα καλύτερα για φωτογράφηση των εν πτήση αεροπλάνων (όπως αποδεικνύουν και οι φωτό).

Η συζήτηση περί φωτογράφησης στο LGTS μεταφέρθηκε από την κατηγορία "Αεροδρόμια" στο υπάρχον topic περί planespotting.

Socrates":15v9iddh said:
Σημείο που να μην μας "ενοχλούν" οι αρχιφύλακες της ΕΛΑΣ και σπάνε τα νευράκια μας με τα σενάρια περι κατασκοπείας!!!!!

Την δουλειά τους κάνουν. Η φωτογράφηση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης -καλώς ή κακώς- απαγορεύεται.

Re: LGTS/SKG Θεσσαλονίκη "Μακεδονία"

Καλησπέρα! Μήπως ξέρετε ποια πτήση ήταν και με τι αεροπλάνο αυτή που με ξύπνησε σήμερα το πρωί?Ήρθε σήμερα γύρω στις 8 και 30. Ακούστηκε πολύ δυνατά και το πιο σημαντικό είναι ότι ακουγόταν σαν να έκανε πολύ γρήγορη προσέγγιση ... Επίσης μήπως μπορείτε να μου πείτε οι ντόπιοι spotters κανα καλό σημείο στο Μακεδονία για φωτογραφίες?

Re: LGTS/SKG Θεσσαλονίκη "Μακεδονία"

pas7":tiuvrj2t said:
καλό σημείο στο Μακεδονία για φωτογραφίες?

Στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αν σε πιάσουν θα μπλέξεις μιας και το αεροδρόμιο είναι "μικτό" (πολιτικό -στρατιωτικό). Όπως και να' χει δε σου συνιστώ spotting μεσα ή γύρω από το terminal.

Για πιο σίγουρα μέρη, η κατάσταση έχει ως εξής: Για προσγειώσεις στον 16 στο parking του Bennigans (Απέναντι από το ΙΚΕΑ) αλλά με φακό 400+. Για προσγειώσεις στον 34 (& απογειώσεις από τον 16) στο φανάρι που είναι στη 2η πύλη της 113 (αυτήν με το F5), στρίβεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αριστερά ( :D ) και στα 50 μέτρα περίπου ξανά αριστερά στον χωματόδρομο που δείχνει μια πινακίδα "marine κάτι....σχετικό με βάρκες). Αράζεις στην αλάνα και φωτογραφίζεις ό,τι κατεβαίνει. Το μέρος συνιστάται μέχρι τις 13-14:00 που ο ήλιος είναι πλάτη. Μετά γυρίζει κόντρα και όλες βγαίνουν backlit. Πάντως με τον προβλεπόμενο για το Σ/Κ καιρό δε νομίζω ότι οι ευκαιρίες για spotting θα είναι καλές. Ελπίζω να έχεις scanner για να βρεις τον runway in use (σήμερα ήταν ο 16).

Ελπίζω να βοήθησα.

Re: LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

Και εγω που ειμαι ασχετος με το θεμα (αλλα προθυμος να μαθω καθοτι και φωτογραφος :eek: ) μπορω να εχω τα φωτα σας για θεσεις planespotting στο αεροδρομιο της Θεσσαλονικης?Να μη μας παρει βεβαια μεσα η αστυνομια :?
edit: η ερωτηση ειχε μπει σε λαθος θεμα και την μετεφερε ο αδμιν.

Αγαπητέ Τόλη, ΤΟΣΑ έγραψα λίγο πιο πάνω, ακόμα δεν κατάλαβες που να πας για φωτογραφίες? Μέσα ή γύρω από το αεροδρόμιο, ξέχνα το, θα βρεις μπελά.

ναι οκ το ειχα γραψει σε λαθος θεμα και το μετεφερε ο διαχειριστης.μολις στρωσει ο καιρος θα την κανω για εκει που γραφεις

Tolis A340":1bi75a5w said:
.μολις στρωσει ο καιρος θα την κανω για εκει που γραφεις

Εεεεεπ, σε πιάνω αδιάβαστο. Ο spotter είναι σαν τον ταχυδρόμο, είναι παντός καιρού. Ακόμα και η φωτογραφία να είναι χάλια, το αεροπλάνο θα ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ...

χαχαχα καλο!οταν παω την πρωτη φορα και δω οτι μου αρεσει τοσο πολυ θα πηγαινω και με βροχη!
βεβαια μενω και δυτικα... :?

Ιπτάμενε δόκτωρα, η Αρετσού, εκεί στο Μιστραλ απο κάτω στην τέραστια αλάνα δε θεωρείται καλό σποτινγκ μέρος όταν ερχονται για προσγείωση στον 16;