Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερωτήσεις

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερώτησεις

Kαλησπέρες!Σκέφτομαι εδώ και καιρό να πάρω μια DSLR (την canon 400D για την ακρίβεια) για να εξασκώ καλύτερα το χόμπυ.Το θέμα είναι,καθώς έχω μικρή εμπειρία με φωτογραφικές, αν για την ηλικία μου θα μπορέσω να την μάθω εύκολα(14χρονος γαρ).Από πλευράς χρημάτων πιστεύω πως με "νηστεία" 1 χρόνου θα έχω μαζέψει το απαιτούμενο ποσό για ένα πλήρη σετ( φακοί και άλλα μπιχλιμπίδια),οπότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσω εκεί πρόβλημα.Αξίζει μια τέτοια αγορά?Εγώ πάντως είμαι διατεθιμένος να μάθω την DSLR,θέληση δηλαδή υπάρχει :D

(χρήσιμη πληροφορία θα ήταν επίσης αν υπάρχουν μαθήματα φωτογραφίας με DSLR στην Αττική)

Παιδιά επανέρχομαι στο θέμα.Πλέον έχω μαζέψει αρκετά χρήματα και είμαι σε θέση να αγοράσω τη Nikon D40 στο πακετάκι με τους φακούς 18-55 & 55-200.Τη βρήκα εδώ http://www.pixmania.com/gr/gr/569844/ar ... ?itag=6615 στα 635 Ευρώ.Τι λέτε?Να τη πάρω ή υπάρχει και κάτι καλύτερο στην αγορά με περίπου τα ίδια ή λιγότερα χρήματα?Δε σκοπεύω να ασχοληθώ και επαγγελματικά με το planespotting αλλά θέλω να πάρω κάτι λειτουργικό που να το κρατήσω καιρό.Με αυτό το πακετάκι θα έχω ότι χρειάζομαι για αρχή για να ασχοληθώ με το αντικείμενο ή θα χρειαστεί άμεσα να αγοράσω κάποιον έξτρα φακό?

(τώρα που τέλειωσα με τις πανελλήνιες έχω άφθονο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ για να τη μάθω την SLR).Είναι αμαρτία να περνάνε τόσα αεροπλάνα από το μπαλκόνι μου και τόσο κοντά και να μην έχω μια καλή φωτογραφική να τα απαθανατίσω στη φάση της προσέγγισης του αεροδρομίου Μακεδονία :P

Ολα καλα, μονο που τα 200mm ειναι λιγα. Ψαξε για κατι πιο μεγαλο σε τηλεφακο. :wink:

Τα ιδανικά mm για τη δουλειά είναι τα 300. Οπότε ψάχνεις για 75-300mm. Θα έχεις ένα κενό μεταξύ 55mm του μικρού και 75mm του μεγάλου, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό.

Πρόβλημα είναι ότι φακό 75-300 mm βρήκα μόνο για Canon και Sony αλλά όχι Nikon στα ελληνικά καταστήματα :roll:

Edit:Ok βρήκα εδώ http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1091476
αλλά είναι πανάκριβος.

@GP707 Δε ζητάω τα ιδανικά που λες αλλά κάτι καλό για να αξασκήσω το χόμπυ.Γι αυτό ρωτάω αν το πακέτο της Nikon D40 με τους φακούς 18-55 & 55-200 είναι καλό για να αρχίσω :wink:

Αν ο φακός της Nikon είναι ακριβός, τότε μπορείς να ψάξεις για Canon μηχανή και φακούς.
Ο 55-200 για να αρχίσεις είναι καλός. Δεν είναι όμως πρακτικός. Αν όπως λες θες να τραβάς απο το σπίτι σου τις προσεγγίσεις και εφ'όσον έγραψες ότι θες κάτι λειτουργικό που να το κρατήσεις καιρό, τοτε καλό θα είναι να μην ξοδέψεις χρήματα για έναν 55-200 αλλά να δώσεις λίγο παραπάνω για εναν 75-300. Ο 200άρης για αυτό που το θες θα σου είναι μικρός τις περισσότερες φορές. Και μη νομίζεις ότι τα 300mm είναι γι αυτους που "ασχολούνται επαγγελματικά με το plane spotting". Η συντριπτική πλειοψηφία δεν ασχολείται επαγγελματικά με αυτό. Το χόμπυ μας κάνουμε όλοι. :wink:

Εγώ θα σου πρότεινα την Canon EOS 400D με 18-55 (549 ευρω) και φακό Sigma (για Canon) 70-300 (165 ευρω) http://www.pixmania.com/gr/gr/14606/art ... -6-dg.html

714 ευρώ και έχεις Canon, που σαν μαρκα, μαζί με τη Nikon, είναι κορυφαία.

Θέλω να πάρω έναν teleconverter για τον tamron 70-300 που έχω.Βρήκα έναν της Κένκο με πολ/στή 1,5χ.Πόσα στοπ θα κόψουν ήδη σκοτεινό φακό;Ο φακός μου είναι με f/4-5.6.

Στα 300mm, με f/5,6, το νέο focal length θα είναι 300x1.5=450mm, και το f θα είναι 5.6x1.5=8.4.