Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερωτήσεις

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερώτησεις

Το εχω πει, και θα το ξαναπω...

Οσον αφορα στο spotting
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ COMPACT!
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ COMPACT!
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ COMPACT!

Oποιος τωρα, θελει να κανει του κεφαλου του, προβλημα του. Εγω ποσοστα δεν παιρνω απο καμμια εταιρεια.

Μετα απο αρκετα χρονια πιστος οπαδος της FZ30 πηρα την αποφαση να αλλαξω εργαλειο. Κανοντας μια βολτα επεσε το ματι στην ανακοινωση της Fuji για την HS10. Με δυσπιστια ανοιξα το λινκ γιατι το αρνητικο των Fuji μεχρι σημερα ηταν το μικρο για τα σποττερικα δεδομενα zoom τους. Να τονισω οτι η καμερα δεν ειναι στην κατηγορια compact (not being offensive)! Compact ειναι οι φωτογραφικες μηχανες τσεπης, και θα συμφωνησω με τον προλαλλησαντα. Μακρια λοιπον απο κατι μικρες Lumix, κατι μικρες Exilim, κατι Coolpix κλπ. Και τελικα με το που αρχισα να διαβαζω τα χαρακτηριστικα αρχισα να την.. ερωτευομαι (ως λατρης της φωτογραφιας εννοειται). 24-720mm eqv mechanical zoom, SONY sensor, λειτουργιες που αλλιως θες πολλα €€ για να τις εχεις (και βρειτε μου μια DSLR δλδ που να ειναι σε θεση να σβηνει απο μονη της απο την εικονα, ενοχλητικα κινουμενα αντικειμενα - πχ παιρνεις φωτο ενα κτιριο. Αλλα καποιος μπαγλαμας εννοει οτι πρεπει να τον απαθανατισεις και αυτον στις μνημες σου και μπαινει στο frame. Με τη μηχανη αυτη στην καταλληλη λειτουργεια, ο μπαγλαμας διαγραφεται και απο την φωτο και απο τη ζωη σου). Δεν θα πω πολλα, θα αφησω τα χαρακτηριστικα να μιλησουν για μενα.
Φωτο 1
Φωτο 2
Φωτο 3

Και οπως μπορει κανεις να δει και στα χαρακτηριστικα ειναι πληρως ρυθμιζομενη, ενω εδω υπαρχει ενα πρωτο preview με λεπτομεριες που δεν βγαινουν κοιτοντας τα χαρακτηξριστικα και μονο (στα αγγλικα)
Ειναι σιγουρα μια ενδιαφερουσα εναλλακτικη λυση με πολυ καλη τιμη (την οποια η Fuji Deutschland δινει στα 429€ προτεινομενη) Δε λεω σε ολους να πανε να την παρουνε, αλλωστε οι αγαπες παραμενουν αγαπες. Απλα.. Πριν το ανοιξετε, διαβαστε! :wink: ματς!

Βεβαια μενει το τεστ, αλλα δε νομιζω να υπαρξει προβλημα.. Α! Το αρνητικο.. Βγαινει τον Απριλιο... :wall: :mrgreen:

Συμφορουμίτες θα ήθελα να μου πείτε εάν κάνει η SP-800UZ της Olympus για spotting.Είναι πολύ φθηνή (μόλις 298 στο internet) σε σχέση με τις άλλες DSLR για τις οποίες ακούω εδώ μέσα αλλά έχει σχεδόν το διπλάσιο zoom.Αυτό με προβλημάτισε και με έκανε να σκεφτώ πως ίσως να μην έχει κάτι που έχουν οι άλλες που χρειάζεται στο spotting.Ευχαριστώ προκαταβολικά :wink:

Καταρχήν, δεν είναι DSLR. Αυτό από μόνο του είναι περιοριστικό διότι δεν έχουν τον ίδιο αισθητήρα CCD οι DSLR και οι compact σαν αυτή.

Δεύτερον, το ζουμ δεν είναι το παν. Ή να το πω καλύτερα, το ζουμ χωρίς σταθεροποιητή ή τρίποδο και χωρίς μεγάλο φακό (με πιάσαν τα τηλεσκοπικά μου εδώ! ) δε λέει και πολλά πράγματα.

Σα συμβουλή, πάνω από όλα θα σου έλεγα να καταλήξεις τι ακριβώς θέλεις από του συγκεκριμένου τύπου φωτογράφιση και μετά τα ξαναλέμε! :wink:

Πες τα, γιατι εγω κοντευω να καταντησω γραφικος...

Καλημέρα σας

Πρόσφατα απόκτησα μια NIKON D3000 με έναν φακό 18-35 ΜΜ
και την χρησιμοποιώ στο αεροδρόμιο της Ρόδου όπου και δουλέυω,
Αυτό που παρατήρησα είναι πως το ZOOM του συγκεκριμένου φακού δέν είναι τόσο καλός
και ως άσχετος με την φωτογραφία θα ήθελα να ρωτήσω εάν θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει έναν σχετικά οικονομικό
φακό ο οποίος να έχει καλό ZOOM

Έκανες πολύ καλή αγορά, αλλά να θυμάσαι κάτι.

Σε αυτή την κατηγορία ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Πήγαινε σε ένα καλό κατάστημα φωτογραφίας και ζήτα τη συμβουλή του επαγγελματία.

Το καλό βέβαια με την επιλογή σου είναι ότι για τη Nikon υπάρχουν και οι φακοί Tamron οι οποίοι χαίρουν υψηλής εκτίμησης στους επαγγελματίες.

Προετοιμάσου για κάνα χιλιάρικο, αν ψάχνεις αυτά που ΥΠΟΘΕΤΩ ότι θες. :wink:

Ευχαριστώ για την απάντηση για αρχή σκεφτόμουνα για αυτόν http://www.adorama.gr/e-shop/Details.php?PrID=955

Δε θέλω να σου πω σε ποιο κατάστημα να πας ή όχι, αλλά εκείνο που θα σου πω είναι να πας εκεί και να μιλήσεις τετ-α-τετ με τον φωτογράφο.

Τα site είναι καλά για ενημέρωση και κόστη, αλλά αλλιώς θα σου μιλήσει από κοντά......άσε που τώρα που είναι οι καιροί δύσκολοι θα βρεις τρελές ευκαιρίες!Μην πεις όχι και σε κάποια μεταχειρισμένη λύση με απείρως καλύτερο κόστος....

Και κάτι τελευταίο : μην ενθουσιαστείς (όπως εγώ) και δείξεις πρόθυμος να αποδεχτείς και κάποια ακριβή αγορά, ακόμα κι αν το αντέχεις οικονομικά! Πάρε προβληματισμένο ύφος, ό,τι τιμή κι αν ακούσεις... :wink:

vangelisb τον φακο τον θες για spotting μεσα στην πιστα, η για γενικοτερη χρηση και εκτος αεροδρομιου?