Star Alliance

• Thread starter Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται το επόμενο μέλος της συμμαχίας, Ethiopian. Ας ελπίσουμε ότι οι διαδικασίες θα τελειώσουν επιτυχώς.
Τότε με 3 κέντρα στην Αφρική (ADD,CAI,JNB) θα μπορέσει επιτυχώς να ανταγωνισθεί την εκτεταμένη διείσδυση στην ήπειρο των AF/KL και την συνεργασία τους με την Kenyan και μελλοντικά με την Air Algerie.

Εντύπωση μου προξένησε ότι στο πρόγραμμα miles & more εάν ταξιδεύσεις με την Air India μαζεύεις μίλια. Τότε γιατί λένε ότι δεν μπήκε στην συμμαχία. Για μας του επιβάτες αυτό έχει σημασία, εκτός και εάν δεν ισχύει.

https://www.miles-and-more.com/online/m ... id=1000254

Όχι δεν είναι στη συμμαχία. Δεν προσφέρει πρόσβαση στα Star Alliance Lounges, δεν έχει interline συμφωνίες με όλες τις εταιρείες της συμμαχίας, δεν έχει εναρμονίσει την τιμολογιακή πολιτική και την πολιτική διάθεσης θέσεων, δεν προσφέρει reprotections με εταιρείες της συμμαχίας και άλλα. Επιπλέον, το premium status των επιβατών της Air India, δεν αναγνωρίζεται από τη Star Alliance. Το ίδιο ισχύει και για άλλες εταιρείες που είναι συνεργαζόμενες με το Miles and More, αλλά δεν είναι μέλη της Συμμαχίας (Air Astana, Air Malta, Jat κ.λπ.). Εξ άλλου, την ίδια δυνατότητα είχαν και τα τα Miles & More μέλη, που συνέλεγαν μίλια με την Aegean, πολύ πριν εγκριθεί η αίτηση υποψηφιότητάς της. Είναι απλά εμπορικές διμερείς συμφωνίες.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Anadolujet, η Jet Airways και η B&H Airlines, που δίνουν μίλια στο Miles&Smiles της ΤΗΥ, αλλά δεν είναι μέλη της Συμμαχίας.

Ελπίζω να βοήθησα.

Σήμερα επισήμως η συμμαχία ανοίγει τις αγκάλες της στην Ethiopian Airlines, και για την εκδήλωση στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα θα παραβρεθεί και το Β787.
Η εταιρεία έχει παρήγγειλε 10 α/φ με 270 θέσεις, και θα παραλάβει 4 εντός του 2012 αρχής γενομένης του πρώτου εξαμήνου. Το πρώτο δρομολόγιο θα είναι το HKG, αν και υπήρχαν σχέδια για το CAN αλλά επειδή το δρομολόγιο αυτό πηγαίνει πολύ καλά το δρομολογούν με Β772LR των 321 θέσεων.
Επόμενοι προορισμοί θα είναι το 2013 το Τορόντο και αύξηση δρομολογίων προς Ουάσιγκτον και ύστερα KUL , SIN.

http://www.staralliance.com/en/press/ethiopian-nci-prp/

Μάλλον εννοείς το πρώτο 767 της ΕΤ σε *Α colors, γιατί υπάρχει και το C-FMWY της AC (εδώ στην πρώτη του πτήση με τα χρώματα)

Aγαπητοί μου, και μην ξεχνάμε ότι τα πρώτα 767 σε star alliance livery ήταν αυτά της LH (λευκό) και της ANA (συλλογικό). Τότε που το "εργαλείο" ήταν στα high του.. :mrgreen:

http://www.planepictures.net/netshow.php?id=404404

δικό σας

Προσπάθησα να κλείσω ένα award ticket μέσω του miles and more για τη διαδρομή SKG-MAN. Tο miles and more μου ζητάει να εξαργυρώσω 30,000 μίλια + 221.92 Ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το εισιτήριο κοστίζει 212.92 μέσω του site της Swiss. Λίγο παράλογο μου φαίνεται μιας και από την ανάλυση του συνόλου θα έπρεπε να πληρώσω (τουλάχιστον) 55 ευρώ λιγότερα. Οι ημερομηνίες είναι 21-24/2/2012.

Fare 55.00
Fuel Surcharge 70.00
Airport taxes 77.92
SWISS Service Fee 10.00
Optional Payment Charge 0.00

212.92