Στόλος ATR της Olympic Air

xfagogenis

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
15/01/2018
Μηνύματα
28
Likes
5
Website
christosfagogenis.eu
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Δεν έβρισκα κάποιο θέμα που να συμπεριλαμβάνει τον στόλο ATR της Olympic.
Το αεροσκάφος Atr 42-600 με νηολόγιο SX-OAX είναι από τις 29 Οκτωβρίου στην Βουλγαρία. Γνωρίζει κανείς για ποιόν λόγο βρίσκεται εκεί?
 
Για συντήρηση λογικά έχει πάει όπως και πέρυσι κάπου τότε μου φαίνεται ήταν.
 
Για συντήρηση στη...Βουλγαρία; Τι εννοείτε, δεν λειτουργεί η Τεχνική Βάση του αεροδρομίου τής Αθήνας; Κατάλαβα καλά;
 
Για Heavy Maintenance …
Μπορείς να δεις και σε άλλο θέμα στις δημοσιεύσεις Δεκεμβρίου 2016 στο φόρουμ σχετικά με αυτό.

viewtopic.php?f=14&t=6451&start=195
 
Σήμερα το αεροσκάφος που εκτελούσε τη πτήση Αθήνα-Κυθηρα-Αθήνα (SX-OAW αν δεν κάνω λάθος) ενώ φόρτωσε επιβάτες, αποσκευές και πήρε θέση για απογείωση στον 02 στα Κυθηρα, ακύρωσε την απογείωση και αποβίβασε το κόσμο λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος. Λίγες ώρες αργότερα ήρθε το άλλο atr της εταιρείας και πήρε το κόσμο για Αθήνα. Γνωριζει κανείς τι είδους πρόβλημα παρουσιάστηκε που ανάγκασε το πλήρωμα να πάρει αυτήν την απόφαση;
 
Είδα προχθές στο ΔΑΑ ένα ATR-42, όπως νομίζω και ένα Dash-8-100 με το έμβλημα της πολιτικής προστασίας και του ΕΚΑΒ στο πίσω μέρος της ατράκτου. Κατά τα άλλα κανονικό livery. Είναι αεροσκάφη ειδικά διαμορφωμένα-εξοπλισμένα για αεροδιακομιδές;
 
Από το περασμένο καλοκαίρι, αυτοκόλλητα της πολιτικής προστασίας μπήκαν σταδιακά σχεδόν σε όλα τα ATR και τα Q400 της ΟΑ, (όχι στα DHC-8-100), σε κάποιο ATR της Sky Express καθώς και σε κάποια ελικόπτερα άλλων εταιρειών) (Intersalonika π.χ.). Σε κάποια από αυτά αφαιρέθηκαν κάποια στιγμή.
Εκτός από τα ελικόπτερα (όπου το φορείο μπαίνει σε 20 λεπτά) και ένα Q400 της ΟΑ (το οποίο είναι διαμορφωμένο με πέντε φορεία) τα υπόλοιπα αεροπλάνα έχουν κανονική καμπίνα με καθίσματα και εκτελούν κανονικά δρομολόγια.
Ο λόγος ύπαρξης των αυτοκόλλητων (με εξαίρεση το Q400 με τα φορεία) μου διαφεύγει.
 
Τα Q400 περσι το καλοκαιρι περαν του προσωπικου και προμηθειων μετεφεραν και ασθενεις Covid19 απο τα νησια σε μεγαλα νοσοκομεια σε Αθηνα κυριως αλλα και Ηρακλειο η Θεσσαλονικη..
 
Η Ολυμπιακή παραλαμβάνει σύντομα τρίτο ATR 42-600 (S/N 1002), προς το παρόν έχει νηολόγιο 2-RLBT αλλά σύντομα θα πάρει ελληνικό.
 
Top