Στόλος ATR της Olympic Air

Ως προς τα σενάρια για refleet αποκλειστικά με atr 42 & 72 , μου φαίνεται πολύ λογικό. H Bombardier κατά κάποιο τρόπο δεν υφίσταται και γενικά φανταζει κάπως αβέβαιο το μέλλον. Λογικό είναι να αλλάξουν το στόλο μόνο με Atr .
Είχε αναφερθεί πρόχειρα όταν άρχισαν να γίνονται γνωστά τα σχέδια αντικατάστασης του στόλου των Dash
 
Με ποιο ATR θα πεταξουμε; Με το ΩΜΠΟΟΟΟ...:banana:
 
Άραγε η τεχνική βάση μπορεί να βάλει ένα sticker στα ATR? Ξέρει κανείς αν έχει έστω και minimum δραστηριότητες σε paint shop?
 
Μόλις προσγειώθηκε το SXOAX προερχόμενο από DNR με κωδικό ΟΑ3301. Γνωρίζουμε τι πτήση είναι αυτή;
 
Από τον περασμένο Οκτώβριο το ΟΑΧ είχε αποχωρήσει από το στόλο και είχε πάει DNR για storage μήπως και βρεθεί εταιρία να το αγοράσει. Τελικά θα πάει στη Satena της Κολομβίας και ήρθε Αθήνα για modifications. Ελπίζω και για βάψιμο...
 
Σήμερα έρχεται ένα ATR42 OY-YFB από DNR. Πιθανολογώ της ΟΑ το πρώην SX-OAW που αποχωρεί μαζί με το ΟΑΧ
 
Δεν είμαι αρκετά κυριολεκτικός; Ότι η πΟΑ είχε ATR του 1991-1992 που πετούσαν έως το 2009 και τα καλοκαίρια βαράγανε εξάσκελα (από τις 0530 έως τις 2400) και προφανώς βγάζανε επίσης συχνά βλάβες, απλά ενδεχομένως όχι σε αυτό το βαθμό.
Jerry, προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό, τίποτα άλλο ;)

Ok, η πΟΑ είχε στον στόλο της τον τύπο για πολλά χρόνια. Είχε δυνατότητα για κάτι άλλο (€ για refleeting)? Υπήρχε κάτι άλλο να βγάλει το πτητικό της εποχής (εναλλακτική)? ειναι συμφέρουσα τακτική να αλλάζεις τύπο αν δεν υπάρχει σοβαρή ανάγκη?

6 σκέλη για ATR η DH4 σε High season δεν είναι ασυνήθιστο. Αυτό ειναι το mission του τύπου ακόμα και σε low season.

Άμα είναι να εχει technical ολη την ώρα και να μην ειναι διαθέσιμο, να δημιουργεί disruptions για πληρώματα και επιβάτες, δεν πρέπει να το λάβουμε υπόψιν?
 
Καλησπέρα,

Βλέπω ότι από χθες το SX-OAX εκτελεί πτήσεις με κανονικό flight number και αυτά 3001κλπ. Ξέρετε κάτι? Μήπως ξανά εντάχθηκε στον στόλο?

Ευχαριστώ
Post automatically merged:

Είχε αναφερθεί πρόχειρα όταν άρχισαν να γίνονται γνωστά τα σχέδια αντικατάστασης του στόλου των Dash
Αυτό ισχύει αλλά δε νομίζω να αντικαταστήσει τα Q100 αφού είναι τα μόνα που υπάρχουν (στο στόλο της ΟΑ) και μπορούν να προσγειωθούν στο Καστελόριζο.
 
Last edited:
Σε περίπου μια ώρα καταφθάνει και το τελευταίο (?) AT76 από DUS με νηολόγιο OBQ.
 
Top