Δεν φέρω καμία αντίρρηση πάνω στο θέμα επιβίωσης . Οι απόψεις 2 ατόμων με πολυετή πείρα στον τομέα είναι υπεραρκετές για να καταλάβω ότι έκανα λάθος.
Αν μου επιτρέπετε όμως να δικαιολογήσω γιατί περιορίστηκα στον προ αναφερόμενο εξοπλισμό.
Τα “Immersion Suits” είναι ζεστά, άβολα και θέλεις ένα 10λεπτο να το φορέσεις στο έδαφος γιατί στον αέρα μέσα σε ένα α/φος γενικής αεροπορίας δεν γίνεται γιατί πρώτον δεν χωράς και δεύτερον δεν προλαβαίνεις. Επίσης οι περισσότερες σωσίβιες σχεδίες διαθέσιμες στο εμπόριο για την γενική αεροπορία είναι μεγάλες και βαριές, εκτός αν αγοράσει ατομική. Οπότε σε περίπτωση προσθαλάσσωσης, το α/φος θα πρέπει να επιπλεύσει αρκετή ώρα και να μην είναι ιδιαίτερα τραυματισμένος ο χειριστής, ώστε να καταφέρει να βγάλει αυτό το πράγμα από το πίσω κάθισμα, εάν δεν το έχει φέρει μπροστά από πριν. Έχω κάνει πτήση πάνω από την βόρεια θάλασσα της Βρετανίας, οπότε και έχω φορέσει “Immersion suit” και έχει χρειαστεί πολλές φορές στο παρελθόν να πάρω μαζί μου σωσίβια σχεδία, απλά για μια διαδρομή Μύλο-Χανιά που είναι 75νμ, εγώ προσωπικά την στολή δεν την θεώρησα απαραίτητη.
Για την σχεδία σε συνδυασμό με το σωσίβιο, πάω πάσο. Αν μπορεί να καλύψει κάποιος το κόστος, σίγουρα αξίζει να υπάρχει στο αεροσκάφος, και ας είναι μικρές οι αποστάσεις.
Δεν θα συνεχίσω γιατί νιώθω και χαζός που κάθομαι και έρχομαι σε αντιπαράθεση με άτομα που είναι έμπειροι στο SAR, απλά ήθελα λίγο να δικαιολογηθώ. Αναμένω ταπεινά τις απαντήσεις σας.