TAP Air Portugal

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θεωρώ τα 250 ευρώ της ΤΑΡ μια λογική τιμή βάσης, και δεν εκφράζομαι με βάση το οικονομικό μου status αλλά με αντικειμενικά κριτήρια. Για χρόνια που πηγαινοερχόμουνα στο Schiphol, με ΟΑ και KLM μόνες εταιρείες (κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι τώρα θα προστεθεί και η Transavia), η τιμή ήταν ταρίφα 250-300. Σε δρομολόγιο 3 ωρών και 20 λεπτών,όταν η Λισαβώνα θα είναι πάνω από τέσσερις. Θα λέγατε ποτέ πως τα 250 ευρώ είναι λίγα για πτήση στο Ντουμπάι, που είναι 3 ώρες και 45 λεπτά; Για να μην αναφέρω παραδείγματα τύπου Κωνσταντινούπολη (ΟΑ & ΤΗΥ) που άμα πέσεις κάτω από 300 έχεις πιάσει τον ταύρο απ' τα κέρατα και είναι ένα τσιγάρο δρόμος, ή Δουβλίνο, Γενεύη

Το αν θα κάνουν ή όχι προσφορές είναι άλλο θέμα. Αλλά τα 250 ευρώ σαν τιμή βάσης του Εθνικού αερομεταφορέα της Πορτογαλίας τα θεωρώ εντός λογικών πλαισίων. Τώρα αν δε βολεύουν οι ανταποκρίσεις αυτό είναι ένα θέμα, αλλά έχει να κάνει με τη συνολική τιμή και όχι με το 1ο σκέλος μόνο. Για ταξίδι με τελικό προορισμό τη Λισαβώνα είναι πραγματικά καλή είδηση, και θα το σκεφτώ για το καλοκαίρι μια και δεν έχω πάει ποτέ μου.

Για μια πρόχειρη αναζήτηση τιμών μέσα στο καλοκαίρι υπάρχουν δρομολόγια ATH-LIS με 186 ευρώ με επιστροφή. Δε νομίζω να υπάρχουν ακόμα αντιρρήσεις για ακριβές τιμές.

Μπράβο στα καλοπροαίρετα άτομα που μας παρέχουν κερδοφόρες πληροφορίες. :great:
Περίμενα να βγάλει προσφορές η ΤΑΡ, ήλπιζα να ήταν στην κατηγορία των 150€ αλλά δεν πειράζει (μάλλον τώρα θα δικαιολογηθούν όλες οι εταιρείες λόγω αύξησης κόστους πετρελαίου, και θα αυξήσουν τις τιμές των προσφορών, και η LH φέτος για Ευρώπη οι τιμές της είναι περίπου στο 170€). Σε ευχαριστώ STAVROS_ATH έκλεισα για 6/8 επιστροφή15/8. Καλό καλοκαίρι στην Πορτογαλία….αν κάτσει και καμιά προσφορά για Μαδέρα τόσο το καλύτερο. Μια χαρά….. σήμερα με τον κρύο καιρό….. θα σκέπτομαι το καλοκαίρι. :banana:

Με κέρδη 62,3€ εκατ. έκλεισε η χρονιά 2010 για την εταιρεία και με αυτά τα καλά νέα πορεύεται για ιδιωτικοποίηση (καλώς εχόντων των πραγμάτων) το καλοκαίρι. Οι διεκδικητές είναι η Qatar και LAN-TAM. Καλή τους επιτυχία, το καλό με αυτούς είναι ότι ενδιαφέρονται επενδυτές του χώρου και όχι όπως αλλού που ενδιαφέρθηκαν γαλατάδες.

Δηλαδή δε θα σπεύσει η Lufthansa; Πώς το 'παθε;

Belavia":2kl71e9y said:
Με κέρδη 62,3€ εκατ. έκλεισε η χρονιά 2010 για την εταιρεία και με αυτά τα καλά νέα πορεύεται για ιδιωτικοποίηση (καλώς εχόντων των πραγμάτων)

Ερωτηση: Αν το Πορτογαλικό κρατος βγαζει χρηματα απο την TAP ποιος ο λογος να την πουλησει οταν εχει μια ταλαιπωρημενη οικονομια (PIGS- Portugal-Italy-Greece-Spain) και ελειψη εσοδων? I does not make sence to me!

NFEEFE":36ikxcbf said:
...Αν το Πορτογαλικό κρατος βγαζει χρηματα απο την TAP ποιος ο λογος να την πουλησει οταν εχει μια ταλαιπωρημενη οικονομια (PIGS- Portugal-Italy-Greece-Spain) και ελειψη εσοδων?...
Για τον ίδιο λόγο που θα πουλήσει το ελληνικό δημόσιο τον ΟΠΑΠ:
Για να εισπράξει άμεσα περισσότερα (και ας χάνει πολλά έσοδα κάθε χρόνο)

Τα οποια ομως δεν θα πανε στη πληρωμη χρεων? Και μετα το κρατος εσοδα απο που θα εχει? Μειον 63 εκ. ευρω το χρονο ειναι αυτα! Δεν ειναι οτι χανει ηδη, οποτε εκει κολλαω!
Τελος παντων, μη το παμε σε off topic...! :roll:

Edit: Την εφαγα τη Πορτογαλια....Παραιτηθηκε η κυβερνηση λογω της μη αποδοχης του σχεδιου οικονομικων. Αρα λογικα θα παει πισω και η οποια πωληση!

Το επίσημο δελτίο τύπου

Οι ώρες:
Πρόγραμμα πτήσεων Αθήνα – Λισαβόνα – Αθήνα (σε ισχύ από 5 Ιουνίου 2011)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΤΗΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΩΡΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ
TP 881 Αθήνα-Λισαβόνα 06.00-08.25, Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

TP 882 Λισαβόνα-Αθήνα 20.50-02.50* Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Attachments

Εγώ που έχω πτήση Πέμπτη βράδυ στις 11, τον Αύγουστο, δηλαδή δεν θα πετάξω?????