Καλησπερα!
Τα Χριστουγεννα θα ταξιδεψω μονη μου στο Σικαγο απο Αθηνα (μεσω Βρυξελλων και Μαδριτης αντιστοιχα στο πηγαινε-ελα). Διαβατηριο εχω, e-ticket εχω, προγενεστερη αεροπορικη εμπειρια δεν εχω!! Θα εκτιμουσα οσο τπτ να μου φερθειτε σα να ειμαι τουβλο,
και να μου εξηγησετε βημα-βημα τι κανω απο την στιγμη που θα περασω την πορτα του Ελ.Βεν.! Παω στον γκισε λοιπον, χαιρεταω την κυριουλα και δινω διαβατηριο, ναι? (Πόση ώρα πριν όμως?) Δινω βαλίτσα για check-in και μου δίνουν boarding pass υποθέτω? Μετα που παω?? ΑΑααα και κάτι αλλο βασικο, ποιο το όριο μεγεθους και βαρους βαλιτσας? Ισχυει καποιο οριο και για το carry-on? (για τι επιτρεπεται απο υγρα, οπλα μαζικης καταστροφης κτλ εχω ενημερωθει εκτενως για να σας προλαβω
)...
Και μετα απο ολα αυτα φτανω Βρυξελλες με το καλο. Εκει θα εχω αναμονη 11,5 ωρες (σνιφ, σομπ, κλαψ, εχετε να προτεινετε κατι για να κανω ή και καποιο ασφαλες μερος να την επεσω για λιγες ωρες, εκτος ξενοδοχείου?). Ακολουθω την ιδια διαδικασια οπως στην Αθηνα στην ωρα που πρεπει να κανω check-in για Σικαγο, σωστα?
Και αντε λεμε οτι εχουν παει ολα καλα και φτανω στο Αμερικα, εκει με ξεφτιλιζουν στους ελεγχους, σωστα?? Κατι συγκεκριμενο που πρεπει να θυμαμαι-προσεχω? Διαβασα οτι υπαρχουν ειδικες κλειδαριες για αποσκευες αμερικανικων προορισμων, και καλο ειναι να βαλω τετοια σε περιπτωση που πρεπει να μου ανοιξουν την βαλιτσα κατα τον ελεγχο. Δλδ ΔΕΝ την κλειδωνω κανονικα αλλα απλα την κλεινω και βαζω αυτο το ειδικο λουκετακι?? Πφφφφφφφτ, αγχωθηκα λεμε........ :cry:
Σας ευχαριστω προκαταβολικα

Και μετα απο ολα αυτα φτανω Βρυξελλες με το καλο. Εκει θα εχω αναμονη 11,5 ωρες (σνιφ, σομπ, κλαψ, εχετε να προτεινετε κατι για να κανω ή και καποιο ασφαλες μερος να την επεσω για λιγες ωρες, εκτος ξενοδοχείου?). Ακολουθω την ιδια διαδικασια οπως στην Αθηνα στην ωρα που πρεπει να κανω check-in για Σικαγο, σωστα?
Και αντε λεμε οτι εχουν παει ολα καλα και φτανω στο Αμερικα, εκει με ξεφτιλιζουν στους ελεγχους, σωστα?? Κατι συγκεκριμενο που πρεπει να θυμαμαι-προσεχω? Διαβασα οτι υπαρχουν ειδικες κλειδαριες για αποσκευες αμερικανικων προορισμων, και καλο ειναι να βαλω τετοια σε περιπτωση που πρεπει να μου ανοιξουν την βαλιτσα κατα τον ελεγχο. Δλδ ΔΕΝ την κλειδωνω κανονικα αλλα απλα την κλεινω και βαζω αυτο το ειδικο λουκετακι?? Πφφφφφφφτ, αγχωθηκα λεμε........ :cry:

Σας ευχαριστω προκαταβολικα