Ταξιδεύοντας με ένα Tristar μαζί με gps!

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Με το μπαρδόν που χαλάω την ευχάριστη ατμόσφαιρα αλλά το κάθε λογής GPS receiver .......δεν απαγορεύεται εν πτήση???

Άκη, αν η απάντηση είναι αυτή που φαντάζομαι, μην απαντήσεις !

Και πάλι με το συμπάθειο.

:evil:

Akis":2q9nvstr said:
Όσοι είναι καθημερινοί επισκέπτες του φόρουμ, ίσως να διάβασαν, ότι χτες είχα την τιμή να ταξιδέψω με ένα Lockheed L1011-500 TriStar!!! Με ένα αεροπλάνο που ήδη τα χρόνια του τα έχει φάει. Με ένα αεροπλάνο, από το οποίο υπάρχουν περίπου 29 του ιδίου τύπου εν ενεργεία!

Χεχε, εγώ κατάφερα να αγοράσω ένα jump seat αεροσυνοδού από TriStar της TWA... το έχω στο μαγαζί και το κοιταω.....

Γιατί να απαγορεύονται τα GPS? Εδω και τα πληρώματα πολλές φορές τα χρησιμοποιούνε, όχι μόνο στα μικρά αλλά και στα 734.

Τα GPS δεν απαγορευονται παρα μονο στην προσγειωση και την απογειωση φανταζομαι. To GPS δεν ειναι κινητο ετσι ?
Αλλα και μια τελευταια ετσι παρατηρηση για το θεμα το GPS απο την στιγμη που ειναι μονο δεκτης και οχι και πομπος οπως ενα κινητο γιατι να απαγορευεται.
Στο κατω κατω δεν κανει κατι το ιδιατερο απλα αποκωδικοποιει καποιο σημα που υπαρχει ηδη στο περιβαλλον. Κατα συνεπεια δεν μπορει να επηρεασει με την συμπεριφορα του την πτητικη ικανοτητα του αεροπλανου μεσω ηλεκτονικων παρεμβολων.

Ετσι νομιζω εγω τουλαχιστον.

Δεν θέλω να αρχίσουμε (πάλι) την συζήτηση που κάναμε εδώ
https://www.airliners.gr/community/viewt ... 0&start=75
και να χαλάσουμε το ενδιαφέρον thread του Άκη.

Στην καλύτερη περίπτωση, τα gps receivers επιτρέπονται μόνο κατά την διάρκεια του cruise. Στην χειρότερη (και πιό συνηθισμένη) περίπτωση απαγορεύονται εντελώς. Ο Άκης το είχε ανοιχτό καθ'όλη την διάρκεια της πτήσης (βάσει των φωτογραφιών που βλέπουμε).

DIMITRISMILANO":1kyjyj2c said:
το GPS απο την στιγμη που ειναι μονο δεκτης και οχι και πομπος οπως ενα κινητο γιατι να απαγορευεται.
Γιατί έτσι γουστάρουν οι αρμόδιες αρχές. Η ασφάλεια πτήσεων, δεν είναι υπόκειται σε δημοκρατικές διαδιασίες. Δεν θα ψηφίσουμε !

Ο μόνος λόγος που το επισημαίνω, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνετε για να είχατε και εσείς κάτι τέτοιο. Με γειά σας και χαρά σας. Απλά μην νομίζετε ότι είναι καί σύννομο αυτό :wink:

Τώρα το γιατί απαγορεύονται είναι άλλο καπέλο. Ένα θα πώ μόνο. Πρίν 12-13 χρόνια, παραλίγο να πέσει επιβατικό τζέτ στον σαρωνικό (μετά από απογείωση από LGAT), επειδή κάποιος χρξσιμοποιούσε GPS στην καμπίνα. Για λεπτομέρειες ....πμ. (Έχω και ηχητικό ντοκουμέντο από το VHF μου).

ΥΓ> Άκη, σόρρυ για το καρφί αλλά δεν κρατήθηκα ! :oops:

Δεν ξαναμιλάω.

Δεκος ο νομος και απαραβατος.
Για την ιστορια αλλιως ηταν τα GPS 10-15 χρονια πριν αλλιως σημερα.

Τελος το οφ

Άρα να μην πάρουμε gps στο επόμενο ταξίδι, αφού απαγορεύεται η χρήση του εν πτήση.
Άρα, θα πάρουμε gps logger για να μη "δίνουμε στόχο" στο πλήρωμα και θα το τοποθετήσουμε όσο πιο κοντά στο παράθυρο γίνεται.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω το εξής (και παρακαλώ να απαντήσουν ΜΟΝΟ όσοι γνωρίζουν 1000% την απάντηση):

Είναι ασφαλής η χρήση του εν πτήση (τη σημερινή εποχή, λαμβάνοντας υπόψη μας την πρόοδο της τεχνολογίας στον αεροπορικό χώρο και στην κατασκευή των gps)?