Ταξιδεύοντας με την BlueAir

• Thread starter Thread starter Velerefontis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Velerefontis

Business-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
UA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDL
Λοιπόν φίλτατοι!To 1o trip report για την BlueAir.Βλεποντας πριν περιπου 2,5 μηνες τις τιμες απο SKG για Λονδινο,εμφανιστηκε καπου και η BlueAir,τιμουλα 65 Ευρά..Για να κανουμε και ενα search στην Easy..Ωπππ 104 Ευρά..Tιμήσαμε λοιπόν την BlueAir στα 65 Ευρά.Αναχωρηση 11/11 επιστροφη 16/11..

The Trip

Μου εκανε ασχημη εντυπωση που μεσα στο site της δεν ανεφερε πως χρεωνεσαι 7 Ευρα το σκελος για καθε βαλιτσα που τσεκαρεις(εκτος αν το λεει και δεν το ειδα).Οταν πηγα να εκτυπωσω τα εισιτηρια ειδα Ckeck-in baggage 7 ΕUR/ per Segment καπου μεταξυ 7 σειρων με γραμματα ψειρες που οι πρωτες ηταν στα Ρουμάνικα..Δεν πειραζει λεω,μην μουρμουριζεις...
Φτασαμε λοιπον 11/11 αναχωρηση 9:00 και πανω που ηλπιζα πως θα ηταν κανενα 738 τσουυυυπππππ νατο το 733 :thx: :thx: :thx: . Αεροπλανο 20ετιας(κατασκευαστηκε τον 6/89) νηολογιο YR-BAF(os :wink: ) .Το αεροπλανο μεσα αρκετα ταλαιπωρημενο ειδικα στα τραπεζακια.Μας ζητησαν για λογους balance να καθησουμε μετα την 5η σειρα οποτε στην αρχη εκανα το mega λαθος να καθησω στην 9η..καθομουν πλαγιως( υψος 1,87) μεχρι που ανεβασα πιεση και μετακινηθηκα προς την 13 που ηταν πολυ άπλα... Το crew Ρουμανικο στην αρχη μας μιλουσε Ρουμανικα,μολις λέγαμε in English please εβλεπες μια ωραία στιγμιαία ξινήλα και αμεσως μετα το ψευτικο χαμογελακι και Yes Sir..Πτηση ησυχη αν ηθελες κατι να φας το αγοραζες,πληροτητα στο 45% οι περισσοτεροι Ρουμανοι που ειχαν ξεκινησει το tour απο το Βουκουρεστι.Αφιξη στο Stansted ontime και βουρ για το mini-bus της Easybus( κανει 1 και 10 λεπτα για Baker Street και κοστιζει 13 Λιρες return)..
2 μερες πριν την επιστροφη βλεπω mail απο ΒlueAir,και νεα ωρα αναχωρησης στις 1600(κανονικα πετουσαμε 1215,αλλαξε 3 βδομαδες πριν την αναχωρηση σε 1445 και το fatality ηρθε με το τελευταιο mail)..Παλι λοιπον EasyBus και παμε για check in στο Stansted..Ρωταω λοιπον την υπευθυνη( μια Ρουμανα στα mid 50ties) αν η πληρωμη για τις βαλιτσες θα γινει σε Ευρά ή σε Λίρες??Η Απαντηση: Everything in BlueAir is free!! :shock: Ωπααα εδω ειμαστε λεω!!Παμε λοιπον να παρουμε τις βαλιτσες απο το Cafe που καθομασταν,τις ζυγισανε και μετα:... 7 pounds Sir!! WTF λεω,αφου η αλλη ειπε free!!Nαι λεει αλλα εσεις κάνατε την κράτηση 29 Αυγουστου και η προσφορα ξεκινησε 1 Σεπτεβρη :rant: :rant: ..Τελος παντων,πληρωνουμε,παμε παιρνουμε το τραινο που θα μας παει στην Πυλη και εκει σκαει το πρωτο παραμυθι..Λογω καθυστερημενης αφιξης, μιση ωρα αναχωρηση...Να μην τα πολυλογω φυγαμε με 1 ωρα και 10 λεπτα καθυστερηση,το αεροπλανο ηταν παλι το ιδιο 733 YR-BAF αλλα τωρα ηταν πιτα στους Ρουμανους(δεν ειμαι ρατσιστης αλλα πολυ μποχααα..) φτασαμε με 45 λεπτα καθυστερηση και στο SKG κατεβηκαμε μονο 40 ατομα,οι υπολοιποι Βουκουρεστι

And The Verdict

Αεροπλανο:Παπαλα 5/10
Πληρωμα: Ερασιτεχνες,στην επιστροφη κατα την ωρα της τροχοδρομησης παιρνουσε η αερ/δος να τσεκαρει τις ζωνες,ο διπλανος μου ειχε το i-Phone ανοιχτο δεν του ειπε τπτ....2 αεροσυνοδοι μιλουσαν πολυ basic Αγγλικα 5/10
On-Time performance: Αναχωρηση ΟΚ ,επιστροφη 45΄ καθυστερηση 7/10
Value for Money: Αν εχεις παραπονο πληρωσε Easy ή BA...!! 9/10
Η φραση: οτι πληρωνεις παιρνεις δεν εχει βγει τυχαια(τουλαχιστον με την BlueAIr ισχυει)Αν η διαφορα με την Easy ειναι μεχρι 35-40 Ευρω,εγω προτιμω Easy,αν ειναι παραπανω τοτε ναι θα παρω την BlueAir και θα ειμαι και ευχαριστημενος...

Re: H BlueAir στη Θεσσαλονίκη

Ευχαριστουμε πολυ για το ΤR, πολυ κατατοπιστηκο..
Συνολικα λοιπον πληρωσες περιπου 80 ευρω με βαλιτσες την στιγμη που η Easy και η BA πετανε προς LGW με 100 ευρω και 155+ ευρω (με βαλιτσες)...
Πραγματικα φαινεται λοιπον πως για 30-40 ευρω διαφορα ουτε εγω θα την προτιμουσα.. Αν ειχε 738 βεβαια ισως και να αλλαζα γνωμη..

Re: H BlueAir στη Θεσσαλονίκη

Ναι φίλε μου 79 Ευρώ πληρωσα,για τα λεφτα που εδωσα ειμαι ευχαριστημενος.Το αεροπλανο που πεταξα εγω μπορει να ηταν παλιο αλλα εχω δει πως εχει παραλαβει ηδη 3 738,εχει μερικα ακομη σε παραγγελια και περιμενει και 739( με 204 θεσεις,συμφωνα με το in-flight magazine) .Θελω να πιστευω πως συντομα τα 733 και 735 θα αποσυρθουν..

Υ.Γ. Οποιος κανει την κρατηση του μεχρι 1 Δεκεβρη,δεν πληρωνει για βαλιτσα,οποτε τελικη τιμη 65 Ευρωπουλα...!!

Για τα 7 ευρώ της βαλίτσας το ήξερα..στην Easy χτυπάς 11 ανα διαδρομή..Τώρα για το α/φος ναι είναι παλιό, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και η Α3 έχει ακόμα στο στόλο της τα 737 και μέχρι πρότινος τα είχε και η ΟΑ..Εξάλλου το δρομολόγιο είναι καινούριο και θέλει λίγο καιρό να πιάσει συν το γεγονός ότι έχουν να ανταγωνιστούν την Easy,την ΒΑ και σύντομα (?) και την νΟΑ/Μ.Α...Αρα λογικό να βάλει 733/35, ειδικά όταν 45 άτομα όλα κι όλα ταξίδεψαν για Θεσ/νίκη..Για την Πάφο,όπου δεν υπήρχε επαρκής σύνδεση από Θεσ/νίκη,το δρομολόγιο "έπιασε" σε χρόνο ντετε εξού και το 738..Όπως πιστεύω ότι θα έπιανε αν εμπαινε λόκο σύνδεση για Λάρνακα με τόσους Κύπριους στη Θεσ/νίκη..Και όπως είπες και εσύ, η εταιρεία σταδιακά θα τα αποσύρει έτσι κι αλλιώς τα 737 Classics για τα 738/9(πολύ φιλόδοξο σχέδιο να γεμίσεις 739 λόκο..την είδαν Lion Air)..Οπότε λίγο υπομονή θέλει και στήριξη το δρομολόγιο για να έρθουν και τα 738 :D

Φιλε spotterakis δεν παραπονιέμαι για την ηλικία του a/c παρά μονο για την κατάσταση στο εσωτερικο του(φθαρμενα τραπεζακια,μοκετες,κανα δυο σπασμενα armrest..)Θα ανεβασω φωτο απο το ταξιδι σε λιγο.Τώρα για την πληρότητα του αεροσκάφους μάλλον κάπου δεν διάβασες σωστά γιατί έγραψα πως 40 άτομα κατέβηκαν Θεσ/νικη,όχι πως 40 άτομα είχε η πτήση..Η πτήση στην επιστροφή ήταν σχεδόν γεμάτη,απλα οι περισσότεροι συνέχισαν για Βουκουρέστι( η πτηση ειναι BBU-SKG-STN και στην επιστροφή STN-SKG-BBU).Κάπου μέσα στο in-flight magazine ειχε συνέντευξη του Director της εταιρίας και έγραφε πως με τις τιμές που έχουν για να βγάλουν κέρδος πρέπει οι πληρότητες να αγγίζουν το 80%.Θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσουν με αυτές τις τιμές και γιατί όχι να προσθέσουν και άλλους προορισμούς από Θεσ/νικη..Πχ Παρίσι,Άμστερνταμ,Βαρκελώνη..Εγώ πάντως αν η τιμη εχει διαφορα με τις υπολοιπες εταιριες,θα τους τιμήσω!!

Ναι, κατάλαβα τι λες..πάντως και πάλι είναι αρχή και τα 40-50 άτομα στο Θεσ/νίκη Λονδίνο είναι λίγα..Απλά σκεφτόμουν ότι όταν αυξηθεί η ροή επιβατών της Θεσ/νίκης απο/προς Στάνστεντ θα βάλουν και μεγαλύτερο α/φος για να εξυπηρετούν και αυτούς που συνεχίζουν για Βουκουρέστι..Γιατι έτσι κι αλλιώς έχουν απευθείας από Βουκουρέστι για Λονδίνο, και μέσω Σίμπιου..Τώρα για τους άλλους προορισμούς που λες δεν το κόβω, εκτός αν είναι σε W pattern, γιατί πόσες πτήσεις προς Βουκουρέστι να σηκώσει η Θεσ/νίκη..ήδη είναι καθημερινό, έχουμε και την Ταρόμ, θα μπει λογικά και η νΟΑ του χρόνου..Και πιστεύω ότι θα μπορούσε να βάλει προορισμούς με μεγαλύτερη κίνηση και αναγκη όπως Λάρνακα,Βρυξέλλες,Κολωνία,Βερολίνο..Άμστερνταμ δεν πετάνε ακόμα, Παρίσι πανε Beauvais που είναι μόνο..90χλμ μακριά από το Παρίσι και συνδεεται με..λεωφορείο,μιαμιση ώρα ταξίδι..Βαρκελώνη δεν ξέρω αν θα έπιανε στους Ισπανους για Θεσ/νικη.ίσως καλύτερα με Vueling/Easy..
Για μένα ρόλο θα παίξει και η τιμη με την Blue αλλά και ότι βολεύουν πιο πολύ τα ωράρια σε σύγκριση με την Easy που πετάει χάραμα..Για τις γιορτές παράδειγμα οι τιμές και των 2 είναι πανω κάτω οι ίδιες..Και σαν αεροδρόμιο, αν και έχω συνηθίσει το Γκάτγουικ εντούτοις το γουστάρω το Στάνστεντ, το βρίσκω πολυ κουλ..

Την απογοήτευση για το εσωτερικό του α/φους τη συμμερίζομαι..Το ίδιο ένιωσα όταν ταξίδεψα Λονδίνο με την ΒΑ (που είναι και mega-carrier) και το 734 έδειχνε πολύ τα χρόνια του στην καμπίνα από τις φθορές..σε αντίθεση με τα 737 της LH..

Οχι δεν λεω να ερχεται απο Βουκουρεστι η πτηση,αλλα το a/c να έχει την Βάση του εδώ στην Θεσ/νικη.Λιγοι νομίζεις Ολλανδοί έρχονται με την Easy μέσω Ντόρτμουντ?Μία πτήση για Άμστερνταμ ειναι must από Θεσ/νίκη

Ταξιδευω με την Blue για Stansted απο SKG 23/12 και επιστρεφω 28/12.Λετε να να παω με 738 λογω αυξημενης κινισης(στο αεροπλανο θα υπαρχει grup σημφωνα με πληροφορειες απο το ταξιδιωτικο γραφειο που εγινε η κρατηση) για τις γιορτες;

by the way..Υπαρχει τροπος για on-line booking στο Easybus?

Easybus

ορίστε, πρέπει να σε κάλυψα, αλλιώς ρώτα να σου επεξηγήσουμε αν δε κατάλαβες τίποτα :great:

Ευχαριστω πολυ με καλυψες αρκετα! :great: