Τέλος με την ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

• Thread starter Thread starter emmanuil
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, είδε κανείς τί πέχτηκε στην ΕΡΤ/ΝΕΤ με την απεργεία σήμερα ?

Δηλαδή θα μας τρελάνουν τελείως (θα μας αποτρελάνουν δηλαδή).

Βγάζει ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ στην οθόνη, για 4-5 λεπτά την φορά, με τις θέσεις της, κατηγορόντας την κυβέρνηση για χίλια μύρια (συν τοις άλλοις και για την ανεργεία* !) , το ασφαλιστικό κλπ.

Άλλο είναι να βάζεις ένα πανό έξω από το κτίριο της ΕΡΤ και άλλο να χρησιμοποιείς τα μηχανήματά της και τό σήμα της για να περνάς τα μηνύματά σου. Βέβαια δεν κατηγορώ τους συνδικαλιστές. Την διοίκηση κατηγορώ που τους το επιτρέπει. Τόσο ξεβράκωμα πιά, μας βλέπουνε.

Προσέξτε. Άλλο να έχει βγεί ένα σήμα και να λέει ότι λόγο της απεργείας της ΠΟΣΠΕΡΤ, το πρόγραμμα δεν μεταδίδεται και άλλο να γράφει αυτά που έγραφε. Στα άλλα κανάλια (φυσικά) ούτε για αστείο. Φαντάζεστε στον Άλφα να έβγαινε τέτοιο σήμα και να κατηγορούσε τον Κοντομηνά ότι τους πίνει το αίμα! Για πόσο θα καθόταν στην καρέκλα του ο υπέυθυνος προγράμματος?

Και μην πεί κανένας ότι υποστηρίζω την κυβέρνηση. Δεν το πάω ούτε κομμάτικά ούτε κάν πολιτικά. Απλά, θα ήθελα και εγώ (μιάς και είναι Δημόσια τηλεόραση), κάθε Τετάρτη πρωί να γράφω ένα κείμενο και να εμφανίζεται στην οθόνη της ΕΡΤ. Πχ:
" ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ......ΤΩΡΑ !!!! "

* Ανεργεία :
Από πού και ως πού έχουμε ανεργεία στην Ελλάδα??? Ανεργεία στον κλάδο των διευθυντών επιχειρήσεων με γραμματέα έχουμε. Έχετε δεί κανέναν Αλβανό/Πακιστανό/Ινδό άνεργο??? Πάνω από 800.000 ήρθανε από το 92 και όλοι βρήκαν δουλειά. Τί σόι πρόβλημα ανεργείας έχουμε? Από Αεργεία.....μπόλικη.

ToSofoPaidi":boxjkafp said:
Πληρώνεις για την ΕΡΤ ως δημόσιο αγαθό

Δημόσια αγαθά είναι π.χ. η άμυνα τής χώρας και η ασφάλειά της,την οποία απολαμβάνουμε όλοι ανεξαιρέτως,οποιαδήποτε ώρα τής μέρας ή τής νύχτας,και επομένως δέν μπορεί αυτή να ανατεθή σέ κάποιες ιδιωτικές εταιρείες τίς οποίες άν δέν τίς πληρώνουμε,θά αφήνουν π.χ. τον εχθρό να μπή στο δικό μας σπίτι και όχι στού διπλανού που πλήρωσε την συνδρομή του.

Η ενημέρωση και ψυχαγωγία δέν είναι δημόσιο αγαθό.Αν ήταν,τότε γιατί υπάρχουν τά ιδιωτικά κανάλια;

Εξ άλλου,μέ την ίδια λογική που χρησιμοποιείς,καί τά παπούτσια δημόσιο αγαθό είναι.Οπότε άς στήση τό κράτος ένα δημόσιο παπουτσίδικο και να τό πληρώνουμε όλοι,ακόμα κι'άν ποτέ δέν αγοράζουμε παπούτσια απ'αυτό....

Το θέμα έχει ως εξής. Δέχομαι να πληρώνω ένα ποσό το έτος για να έχω δημόσια τηλεόραση, χωρίς διαφημίσεις, με πρόγραμμα ενός συγκεκριμένου επιπέδου και μάλιστα ανώτερου.

Σωστό αυτό,αλλά μόνο εφ'όσον έχεις (επιλέξει να) έχεις συσκευή τηλεόρασης στο σπίτι σου και εφ'όσον έχεις επιλέξει νά παρακολουθής τά προγράμματα τής δημόσιας αυτής τηλεόρασης.Εγώ που έχω επιλέξει να μήν έχω ούτε κάν τηλεόραση στο σπίτι μου,γιατί πρέπει να πληρώνω κάθε μήνα ένα ποσόν σέ ένα συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι,από τά τόσα που υπάρχουν στην Ελλάδα;Τί λαμβάνω σέ αντάλλαγμα;

Πολύπλοκο θέμα παίδες ,

Οι κρατικές Ραδιο-Τηλεοράσεις έρχονται από πολύ παλιά (τότε που για να στήσεις ραδιόφωνο η τηλεόραση χρειαζόταν τεράστια ποσά -σαν νέα τεχνολογία τότε- που μόνο ένα κράτος άντεχε) , ακολούθως λίγο ο ψυχρός πόλεμος όπου κάθε κράτος ήθελε να περνά την προπαγάνδα του στους άλλους , λίγο που τα κράτη (κυβερνήσεις ) ήθελαν να έχουν αποκλειστικότητα στις ειδήσεις το καθεστώς Δημόσια ΡαδιοΤηλεόραση παρέμεινε μέχρι σήμερα στα περισσότερα κράτη.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα έχουν και σήμερα κρατικά ΜΜΕ μεταξύ των οποίων η Ελλάδα , η Ιταλία , η Ελβετία , η Γερμανία , η Γαλλία κλπ.

Εδώ υπάρχει και μία διαφοροποίηση στον τρόπο χρέωσης των δημοσίων ΜΜΕ πρός τους πολίτες του κράτους.

Άλλοι χρεώνουν ανά συσκευή τηλεόρασης , άλλοι στον λογ/μο ΔΕΗ , αλλοι στον κρατικό προϋπολογισμό.

Θα μπορούσε Π.Χ η Ελλάδα αντί να χρεώνει κάποιο ποσό στον λογ/μο ΔΕΗ , να βάλει ένα κονδύλι στον προϋπολογισμό και να τα πληρώνουμε έτσι.

Αυτό έχει όμως το μειονέκτημα ότι αυξάνει τις ανελαστικές δαπάνες.

ToSofoPaidi":1tu4v5co said:
Το θέμα έχει ως εξής. Δέχομαι να πληρώνω ένα ποσό το έτος για να έχω δημόσια τηλεόραση, χωρίς διαφημίσεις, με πρόγραμμα ενός συγκεκριμένου επιπέδου και μάλιστα ανώτερου. Δεν επιτρέπεται η κρατική τηλεόραση να παίζει σαπουνόπερες, να πληρώνει αλογιστα για γιορτούλες στυλ eurovision και να επιχορηγεί κανονικότατα ποδοσφαιρικές ή μπασκετικές ομάδες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Και από πάνω να έχει έναν πρόεδρο που θα διακυρήσσει πως στόχος της ΕΡΤ είναι να προσφέρει εφάμιλλο με την ιδιωτική τηλεόραση πρόγραμμα.

Ο πιο σωστός ως τώρα ΙΜΟ. +1 για τα σοφά λόγια του σοφού παιδιού :p