Θέλω την γνώμη σας

• Thread starter Thread starter cypilot1977
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Tina":y9pgd9xp said:
Δεν είπα μίλησα μόνο για Κύπρο..Όσο για τις Κυπριακές έχω φίλους που εργάζονται 2 χρόνια τώρα και είναι πολύ ευχαριστημένοι..Όπως και να χει όμως επειδή η Αμερική είναι μακριά...υπάρχει και η Ευρώπη και κάποιες άλλες ελληνικές που ξεπροβάλουν σιγά σιγά... :wink:

ναι πρωσοπικα ομως του προτινω Αμερικη

Edited: Προσοχή στα quotes!

Σύμφωνο ότι η αμερική σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες στην ζωή. Όσο για λεφτά, νομίζω στο τέλος του χρόνου τα ίδια κάνουνε και στην αμερική και στην ελλάδα και κύπρο. Πιο πολλά λεφτά στην αμερική αλλα και πιο πολλά τα έξοδα. Πιο λίγα τα λεφτά στην ελλάδα αλλα πιο λίγα και τα έξοδα. Τουλάχιστον έτσι έχω καταλήξει μετά από κάποιες έρευνες. Όσο για τις εταιρίες στην κύπρο, αστέ τι λένε οι περισσότεροι. και εκεί μέσα είναι αυτό που λέμε οποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.
το συμπέρασμα που έχω βγάλει τόσα χρονια στην αμερική είναι ότι,όσο και να σου αρέσει η δουλειά σου, όσα λεφτά και να κανεις, ΜΙΑ ΖΩΉ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΟΥ θα είσαι εδώ. "γιαυτο" και εγώ λέω να φύγω σε κάποια φάση να παο στους φίλους μου και στην οικογένεια μου.
Αυτός είναι και ο λόγος που ανακατεύομαι με την ΟΑ και κυπριακές αερογραμμές. Όσο για τα παιδιά που θέλουν να έρθουν αμερική, στείλετε μου email για ότι θέλετε.

εγω και Κυπρο παλι μοναχη ειμαι λιγο πολυ αν εξερεσω καποια ατομα μου οποταν εμενα δεν με χαλα να μαι μονη Αμερικη...[/b]

Edited: Δεν κάνουμε παράθεση όταν αναφερόμαστε στο αμέσως προηγούμενο post!

Μια απόφαση χρειάζεται...

Κάποιος ο οποίος αποφασήσει να πάει Αμερική για να σπουδάσει πιλότος και μετά θα θελήσει να δουλέψει εκεί,είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει για το μέλλον του.

Πολλά είναι τα προβλήματα περί θεμάτος: Πολιτικής Αεροπορίας,αεροδρομίων,,αεροπλάνων,πιλότων και μεταξύ των εταιρείων τους,εκπαίδευσης και μισθού σε Ελλάδα - Κύπρο.

1) Όπως όλοι γνωρίζεται η Πολιτική Αεροπορία και το σύστημα γενικα περί αεροπλοϊας Ελλάδας-Κύπρου είναι ΕΝΑ βήμα μπρωστά και ΤΡΕΙΑ πίσω. Εταιρείες και Πολιτική Αεροπορία αρνούνται κατηγορηματικά να σκεφτούν μπρωστά το μέλλον,δημιουργικά το τι είναι καλύτερο για να αναπτυχθούν και συνεχίζουν εγωιστικά και αυτο φαίνεται από τις πράξεις τους. Από οργάνωση; Σχεδόν καμία. Οι πιλότοι απεργούν όποτε τους γουστάρει,κάνουν κουμάντο αυτοί , ενω η εταιρεία δεν έχει τον έλεγχο που θα έπρεπε να είχε όπως είναι στην Αμερική. (κάνεις κάτι εναντίων η διαμαρτήρεσε για ψίλλου πήδημα;; Απολίεσαι,έχει κι άλλους που θέλουνε την θέση σου!)
2) Η εκπαίδευση που παίρνεις εκεί δεν συγκρίνεται με Ελλάδα ή Κύπρο και γενικά με τα JAR. Η πείρα που αποκτάς,κάθε μέρα και κάτι καινούργιο,ο καιρός που πουθενά αλλού δεν θα σηναντίσεις σε κάνει να σε ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις. Μπορέις να βρείς μονάχα σ'ένα αεροδρόμιο όλη την εκπαίδευση όπως : ILS APPROACH,NDB / GPS etc etc μην τα πολυλογώ. Eκεί μαθένεις να πετάς πραγματικά.Από Communications πάλι; ουδέν σχόλιο! Όλή την ώρα πρέπει να μιλάς και με κάποιον,δεν είσαι μόνος εκεί.Από airspaces και άλλα πολλά. Να ήταν μικρή η διαφορά σε σχεση με εκπαίδευση να σας πώ εντάξει.. αλλά δεν συγκρίνετε το επίπεδο. Είναι όλα more Professional και εξελιγμένα.
3) Οι ευκαίρειες που σου ανοίγονται είναι πάρα πολλές και αυτό αληθεύει
4) Εκεί μετράει το τι γνωρίζεις από αεροπλάνα και όχι με ΤΟΝ ΠΟΙΟΝ γνωρίζεις για να σε προσλάβουν!
5) Οι ώρες που θα βάλεις σε ένα σήντομο χρονικό διάστημα θα σου πάρει τον 3πλασιο χρόνο στην Ευρώπη
6) Θές να γίνεις ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ; μεσα στο διάστημα 3 χρονών γίνεσαι, όχι των 17 χρονών όπως Ελλάδα - Κύπρος, και δεν πετάς συναίχεια τον ίδιο τύπο αεροπλάνων αλλά συναιχώς έχεις και κάτι καινούργιο.
7) Αμερική παίρνεις ένα μισθό πολύ καλό και είναι φθηνά να ζείς ενώ Ελλάδα-Κύπρο παλι μπορεί να έχεις καλό μισθό (εξαρταται και από την εταιρεία που είσαι) αλλά η ζωή ακριβή.

Επιπλέων αν θες να δουλέψεις μετά Ευρώπη πρέπει να κάνεις μετατροπή σε JAR που σημαίνει άλλα τόσα λεφτά.

Εξαρταται και από τον χαρακτήρα του καθενός εαν μπορεί ή αν θέλει να φύγει από τον τόπο του κι αν σκέφτεται τι είναι το καλύτερο μέλλον γι'αυτόν. Πριν ενεργήσει ο καθένας ας έχει προσωπική άποψη,ας διασταβρώσει το θέμα να το ψάξει καλά και ας πάρει την απόφαση της ζωής του.

Μην σκεφτήτε πως η Αμερική δεν έχει και τα κατά της αλλά είναι φανερώτατο πως είναι μπρωστά σε πολλά και διάφορα πράγματα,λίγα από αυτά έχω αναφέρει πιο πάνω.

SpeeDFire συμφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί σου, αλλά κάνω δύο παρατηρήσεις
Η ζωή στην αμερική είναι σαφώς ακριβότερη από την ευρωπαϊκή.
Αν η ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου δεν ήταν με το μέρος μας, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.
Και όσον αφορά τους αμερικανικούς μισθούς στην αεροπορία, δεν είναι πάντα "πολύ καλοί"
Σίγουρα καλύτεροι από τους ελληνικούς, αλλά όχι από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς.

e

Μια ακομα παρατηρηση

Η μετατροπη δεν κοστιζει αλλα τοσα λεφτα αλλιως δεν θα πηγαινε κανεις αμερικη θα πηγαιναν κατευθειαν οξφορδη.Εξαρταται που το κανεις το convartion αμα πας αμερικη θα πας για να παρεις ενα χαρτι με αξια,ποιοτητα και φθηνο,ενω αντιστοιχα στην ελλαδα ακριβο χαρτι,οχι και τοσο ποιοτικο,και οποσδοιποτε χωρις αξια(στο εξωτερικο και στο εσωτερικο πολλες φορες),Επισης το οτι υπαρχει η κριση του δολλαριου μας βολευει αλλα αν πας να κανεις ελληνικη φοιτητικη ζωη δηλαδη καθε βραδυ ποτα,φαγητο σε μαγαζια,αβερτα τσιγαρα κτλ,τοτε οντως δεν ειναι φθηνα ολα ειναι σχετικα.Αμα εχεις σκοπο να δουλεψεις στην ευρωπη και μονο εχεις και τα λεφτα τοτε πηγαινε στην οξφορδη κατευθειαν να παρεις ενα χαρτι με αξια(ανωτατης εκπαιδευσης)και μετραει,αλλα πανω απο ολα θα μαθεις καλα το συστημα jaa,λογω του τροπου που γινεται το μαθημα.

πιλοτ767 τι 8ες να πεις σιγνωμη κιολας που ρωταω αλλα 8ες να πεις πως Αμερικη ειναι πιο φτηνα απο αλλες χωρες οπως Ελλαδα κτλ?

nikos_k.":t2qg8d5p said:
Αν η ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου δεν ήταν με το μέρος μας, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.
Και όσον αφορά τους αμερικανικούς μισθούς στην αεροπορία, δεν είναι πάντα "πολύ καλοί"
Σίγουρα καλύτεροι από τους ελληνικούς, αλλά όχι από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς.

diaffwnw καθέτως φιλε mou.h usa είναι σαφώς φθηνότερη να ζεις από ελλάδα με πολύ καλύτερες υπηρεσίες για το κοινό.και όσο για τους μισθούς θα σου δώσω ένα δείγμα να καταλάβεις.
εγώ πετάω σε εταιρία στην αμερική εδώ και 6 χρονια και ο μισθός μου αντιστοιχεί περίπου στον μισθό ενός captain της οα (δεν πετάω heavy) και exw 16 μέρες off. τώρα όταν θα έρθει η ώρα να πετάω heavy ο μισθός θα είναι πάνω από 200.000 $ τον χρόνο.σε φίλους που έχω σε ευ εταιρίες .δεν έχουν ποτε πάνω από 11 μέρες off (αιγαίου 8) και τα λεφτά then φτάνουν για τίποτα να ζουν στην αγγλία και γερμανία λόγω της φορολογίας που έχουν εκεί.και στο τέλος ποιος θέλει να ζει μέσα στην συννεφιά kai kruo για το υπόλοιπο μέρος της ζωής του.έχουμε μάθει σε καλους καιρούς και ωραία ζωή χωρίς πολλές πιέσεις.πολύ μιζέρια στην βόρεια ευρώπη και then είναι για εμάς (προσωπική μου άποψη).
για μια ακόμη φορα ύπαρxei μεγάλη παραπληροφόρηση στην ελλάδα για το τι γίνεται στο exwteriko.an θέλετε "κι αλλες" info για την ζωή ενός πιλότου....έχω
με όλο τον σεβασμό.

flight_instructor

nikos_k.":29v0vt4v said:

δε συμφωνώ!έχω πάει αμερική και έχω δει πως η ζωή είναι φτηνή...καταρχήν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στα προϊόντα (μιλώντας από φαγητό,ρούχα,έπιπλα,μέχρι κινητή τηλεφωνία και ηλεκτρικό...στα πάντα δηλαδή!!!!)και έτσι μπορείς να βρείς φτηνά... όσο αφορά τα νοίκια εξαρτάται που θα μείνεις...σαφώς μέσα στην νέα υόρκη(μέχρι και στις υποβαθμισμένες πια περιοχές της-επειδή έχει αρχίσει η αναβάθμιση)τα νοίκια είναι απλησίαστα!(βεβαια εξαρτάται και από το μισθό και ποσο μέρος θες να διαθέσεις p.x.μπορεί να βγάζεις 15000 το μηνα αλλα να σου φαίνεται κοροϊδία να δίνεις 5-6000 δολάρια για ένα studio στο brooklyn!)τελικά μπορείς να αποφασίσεις να μείνεις αξιοπρεπώς σε ένα σπίτι(ευρύχωρο κιόλας!πίστεψε με παρα πολύ για τα ελληνικά δεδομένα!)με πολύ πιο λίγα λεφτά σε κάποια καλή περιοχή του new jersey και να πηγαινοέρχεσαι με τρένο νέα υόρκη...τι θέλω να πω?ότι η αμερική είναι για όλα τα πορτοφόλια!!!μπορείς να κανεις φτηνή ποιοτική ζωή...κάτι που εδώ αποκλείεται!!!!

Κατα τη γνωμη μου ακριβη ζωη εχει το λονδινο που ειναι, μην ξεχνας, ευρωπαικη χωρα…