Θέσεις εργασίας στη Νέα Ολυμπιακή από τη MIG.

• Thread starter Thread starter corfu75
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Αρχικά, εάν μπείς στο link Announcement θα πάρεις μια γενική ιδέα για όλες τις ειδικότητες που ψάχνουν. Από εκεί και πέρα, συγκεκριμένα για τα requirements για πλήρωμα καμπίνας θα βρείς στο τέλος της 7ης σελίδας στο link Administrative Positions.

Mistress_Obie, σου παραθέτω το site της Civil Aviation Authority όπου θα βρείς τί είδους εξετάσεις περιλαμβάνει το Class 1 Medical Certification.

http://www.caa.co.uk/docs/49/SRG_Med_InitialJARClass1

Έπειτα από έρευνα κατέληξα στην παρακάτω ιστοσελίδα όπου έχει και τηλ. εξουσιοδοτημένων γιατρών.

http://www.aopa.gr/gr/infosdetails.asp?NEWS_ID=12

Το ερώτημά μου βέβαια παραμένει εάν για την θέση της αεροσυνοδού απαιτούνται τέτοιου είδους εξετάσεις -διότι θα χρειαστεί και ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν και να έχεις το αποτέλεσμα- και η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 24 Μαρτίου εάν δεν κάνω λάθος.... Για να μην μιλήσω για το κόστος σε περίπτωση που δεν είναι δωρεάν!

Re: Ολυμπιακή και MIG

ppl":2w0nuq2u said:
Ειδα και ακουσα σημερα αυτον τον προεδρο της ΕΧΠΑ,καλα δεν εχει καταλαβει τιποτα ο ανθρωπος.Πιστευει οτι ο Βγενοπουλος θα υπογραψει συλογικες συμβασεις ...............................................

Ήδη (σήμερα μετά την ανακοίνωση της ΜΙG περί προσλήψεων στο site της) οι συνδικαλιστές βγήκαν στα κανάλια λέγοντας ότι θα "υπερασπιστούν" ΟΛΕΣ τις θέσεις εργασίας κλπ κλπ .
Φοβάμαι ότι προβλέπεται "θερμή" άνοιξη και "Καυτό" καλοκαίρι.

SX-Petros":2w0nuq2u said:
Σε ποιο κομματι πρεπει να ψαξω???

http://www.marfininvestmentgroup.com/dm ... _yWwv-.pdf

Ρε παιδια τι γινεται?εβλεπα την σελιδα της ΜIG και ζηταει μονο manager...
Καμια θεση για εμας τους ταπεινους υπαλληλους/εργατες αεροδρομίου θα δουμε η θα προκύψουν μετα μεσω συνεντευξεων???

Πολύ φοβάμαι πως στο ζήτημα των προσλήψεων θα ισχύσει το κυβερνητικό ρητό Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό! Δυστυχώς η MIG δεν "επιλέγει" κάποιους από τους υπάρχοντες υπαλλήλους των ΟΑ (ή για να το θέσω καλύτερα, δεν τους δίνει προτεραιότητα), αλλά απλώνει δίχτυα στην ευρύτερη αγορά πριν ακόμα επισημοποιηθεί η επιτυχία του εγχειρήματος. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια για τους εργαζόμενους να ισχύσει το Ο θάνατος σου, η ζωή μου, που ως γνωστό φέρνει διχόνοια στους εργαζόμενους και οφέλη μόνο στους εργοδότες. Είμαι δε σίγουρος πως η ηλεκτρονική θυρίδα της MIG θα έχει ήδη γεμίσει από εκατοντάδες e-mail, οπότε ας μην ξαφνιαστούμε αν προσεχώς δούμε σχετικό ρεπορτάζ στα δελτία κανιβαλισμού των ειδήσεων...

Πάντως μόλις είδα πως η Ε.Ε. ενέκρινε τον γάμο.

Υ.Γ. (και ολίγον off-topic): Θεωρώ απαράδεκτο σε ειδησεογραφικό άρθρο να αναγράφεται το e-mail στο οποίο μπορεί κανεί να στέλνει το βιογραφικό του. Δεν γνωρίζω αν είναι δεοντολογικά σωστό ή όχι, αυτό μπορούν να το απαντήσουν οι σπουδάζοντες την δημοσιογραφία, ωστόσο δεν μου αρέσει.

Γιατί το βρίσκεις αντιδεοντολιγικό; Άλλωστε η ίδια η MIG ενημερώνει οτι τα βιογραφικά αποστέλλονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Δεν είναι αντιδεοντολογικό γιατί είναι ίδια περίπτωση με τα τηλέφωνα πληροφοριών πχ "πληροφορίες στα τηλέφωνα ταδε ταδε ή κατάθεση μηχανογραφικών στο γραφείο τάδε κλπ κλπ"

Μπορώ να κάνω μια ερώτηση? Το βιογραφικό για Cabin Attendants πρέπει να είναι γραμμένο στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα? Επειδή δεν υπάρχει κάποια διευκρίνηση... Ευχαριστώ!

Πρωτη μερα σημερα για την αποστολη βιογραφικων στην νεα Ο.Α της MIG μεσω e-mail και ο αριθμος τους εφτασε της 2.500 αντε και αυριο να λαβει αλλα τοσα και καλυψε τον απαιτουμενο αριθμο των 4.000.Φανταστειτε, ποσα ακομα θα λαβει μεχρη της 24 Μαρτιου.Εντωμεταξυ, η επισκεψιμοτητα της ιστοσελιδας(MIG) μονο για σημερα εφτασε της 35.000 :thx: a....porka mizzeria!

δε θα ηταν πιο λογικο να ζητουσε πιλοτους ,αφου καταληξει στους τυπους αεροσκαφων που θα χρησιμοποιει ?

pwlina":27cv09vv said:
Μπορώ να κάνω μια ερώτηση? Το βιογραφικό για Cabin Attendants πρέπει να είναι γραμμένο στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα? Επειδή δεν υπάρχει κάποια διευκρίνηση... Ευχαριστώ!

Αν εγώ έβλεπα μια αγγελία στα αγγλικά, το βιογραφικό μου θα πήγαινε στα αγγλικά.

X-Cabin Crew":3cgnydow said:
Καλησπέρα και από εμένα! :D

Το Class 1 medical περιλαμβάνει από όσο γνωρίζω αρκετές εξετάσεις...... Πού μπορώ να τις κάνω? Τις καλύπτει το ασφαλιστικό μου ταμείο (ΙΚΑ)? :roll:

Θα χαιρόμουν εάν μπορεί κάποιος αν με διαφωτίσει..... :oops:

Ευχαριστώ :thx:

Εάν χρειάζεται Class1 να προτιμήσεις το ΚΑΙ,Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής,στο ΓΝΑ το οποίο είναι φθηνότερο από τους ιδιώτες και πιο καλά εξοπλισμένο,μιας και τις πιο πολλές εξετάσεις μπορείς να τις κάνεις εκεί,οπότε δε χρειάζεται να τρέχεις από ιατρείο σε ιατρείο εξωτερικά.180€ στοχίζει η περιοδική εξέταση στους ιδιώτες,αλλά λογικά δεν πρεπει να περιλαμβανει εξετασεις αίματος,ακτινογραφία,κλπ,τις εξετάσεις δηλ. που πρέπει να κάνεις επιπλέον κατά την αρχική έκδοση του πιστοποιητικού.