corfu75, σαφώς και παίρνει όποιον θέλει. Αυτό που εξετάζουμε είναι ΠΟΙΟΝ θέλει. Αφενός δεν γίνεται να μην στηριχτεί στο υπάρχον προσωπικό της ΟΑ. Ο αεροπορικός κλάδος (στην πλειοψηφία των θέσεων εργασίας) χρειάζεται ειδίκευση και κατά προτίμηση και εμπειρία. Δεν μπόρεί να πάρει εμένα που είμαι τυλιχτής σουβλάκια και αύριο να βγάζω σχέδια πτήσης. Ούτε την αδερφή μου που είναι ταμίας στον Σκλαβενίτη και να την βάλει αύριο να πάει Φρανκφούρτη σαν προισταμένη καμπίνας.
Δεν υπάρχει ΤΟΣΟ πιά εξειδικευμένο προσωπικό στην αγορά που να μιλάει ελληνικά. Θέλει να χρησιμοποιήσει κόσμο από την ΟΑ αλλά με προυποθέσεις: 1) Τα συντεχνιακά στην πάντα 2) Να δουλεύουν περισσότερο ή μέ λιγότερες απολαβές και προνόμια ή και τα δύο. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να ξέρει μέχρι πόσο θα μπορέσει να τραβήξει το σχοινί.
Απλά ΔΕΝ γίνεται να πεί απριόρι ότι ξεχάστε όποιον είναι από ΟΑ (ή την πλειοψηφία), αν φυσικά θέλει να έχει αεροπορική εταιρεία που...θα πετάει.
mxnk, η Μίγκ δεν φοβάται τυχόν προβλήματα με την κυβέρνηση. Θέλει η κυβέρνηση να μην έχει προβλήματα. Γιατί αν η κυβέρνηση έχει προβλήματα εξαιτίας του, θα έχει και αυτός προβλήματα στις δουλειές του. Θέλει αγάπες και λουλούδια μέχρι το ....μπάμ (ο νοών νοήτω). Η κυβέρνηση δεν τελείωσε καθόλου με την ΟΑ. Αν αύριο ο Μίγκ δεν προσλάβει στην εταιρεία του ούτε έναν από την ΟΑ, θα βγούν στους δρόμους. Το σχέδιο των μετατάξεων δεν είναι βασισμένο στο να αποροφήσει όλους τους εργαζομένους της ΟΑ στο δημόσιο, αλλά ένα ποσοστό (ελπίζοντας ότι αρκετοί θα δουλέψουν στην Μιγκάνθεον).
Αν γενικώς νομίζετε ότι οι εξειδικευμένοι Έλληνες πιλότοι-μηχανικοί-ground ops που δουλεύουν στο εξωτερικό, τα παρατάνε όλα για να έρθουν στην Μίγκ, γελιέστε. Το λίγο κρασί-λίγο θάλασσσα και το αγόρι μου δεν είναι αρκετό. Γνωρίζω προσωπικά κάποιον Έλληνα (μετανάστευσε από την Ελλάδα το 2001), που δουλεύει αυτή τη στιγμή στο operations πολύ μεγάλης αεροπορικής, με βάση Γερμανία. Έχει οικογένεια και παιδιά, σπίτι, είναι καλός και έμπειρος στην δουλειά του. Προσλήφθηκε με την αξία του και δουλεύοντας σκληρά και με ευσυνειδησία έφτασε εκεί που έφτασε. Δουλεύει σε καλή εταιρεία με πολύ καλή οργάνωση και περιβάλλον εργασίας, και έχει καλώς νοούμενη συνδικαλιστική αντιπροσώπευση. Έχει σοβαρή ασφαλιστική κάλυψη, νοσοκομεία ανθρώπινα και ζεί σε μία χώρα ευνομούμενη, οργανωμένη, με καλά σχολεία για τα παιδιά του και ζεί σε μία κοινωνία που ΔΕΝ ασχολείται με την Θώδη και την Μπεζεντάκου. Αυτόν τον άνθρωπο, θα τον ήθελε η Μίγκ? Προφανώς και ναι. Είναι διατεθιμένη η Μίγκ να τον δελεάσει για να επαναπατριστεί? Προφανώς και όχι. Ο ήλιος από μόνος του δεν φτάνει. Όταν μίλησα μαζί του πρίν λίγες μέρες και τον ρώτησα άν θα κάνει αίτηση, έβαλε τα γέλια. Η απάντησή του ήταν ότι "Η Μιγκ cannot afford me".
ΟΑ λοίπόν και ξερό ψωμί.