Θέσεις εργασίας στη Νέα Ολυμπιακή από τη MIG.

• Thread starter Thread starter corfu75
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μια διευκρίνιση...Επειδη μιλατε για αιτήσεις, πρεπει εκτος απο το βιογραφικο που θα στειλουν οι ενδιαφερομενοι στο mail της MIG να συμπληρωσουν και καποια αιτηση;;;

Gonso συμφωνώ μαζί σου και να προσθέσω εδώ ότι τα βιογραφικά από την παλιά Ο.Α θα είναι αρκετά,αλλά δε θα παρουσιάζουν την πραγματική προσφορά.
Υποβλήθηκαν βιογραφικά από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν ότι τελικά θα αποχωρήσουν αλλά το έκαναν για λόγους ανασφάλειας,αφού δεν έχει κλείσει ακόμη η παλιά και κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα δοθούν αυτά που έχει υποσχεθεί ο υπουργός.
Αυτό φυσικά και όπως το γράφεις παραπάνω θα δώσει την εντύπωση ότι υπάρχει προσφορά με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να χάσουν οι νεώτεροι της Ο.Α καθώς και όσοι θα προέρχονται από άλλες εταιρείες...

Αιτηση...που στην MIG? Δεν το βλεπω μονο το βιογραφικο, θελουν ετσι λεει....Αν ηθελε και καποια αιτηση θα το ελεγαν.Τωρα σε οτι αφορα τον διαγωνισμο ο Mr ΜΙG δεν αγοραζει την OA αλλα την Πανθεων η οποια αντε να εχει 5 υπαλληλους στα γραφεια τις στη Βαλαωριτου στο Κολονακι.Σε δηλωσεις του Βγενοπουλου για το υπαρχον προσωπικο ηταν σαφεις "υπαρχει το προγραμμα της κυβερνησης μεταταξεις,προωρη συνταξιοδοτηση,και για τους εποχιακους προγραμμα απο τον ΟΑΕΔ.Με λιγα λογια το νεο αφεντικο δε θελει τιποτα απο παλιο προσωπικο της Ο.Α για αυτο αλλωστε και την επομενη μερα της συμφωνιας με την κυβερνηση, εβγαλε και αγγελιες προσληψεις νεου προσωπικου σε διαφορετικη περιπτωση θα εμενε με το υπαρχον.Ετσι ειναι φιλαρακια μου στον ιδιωτικο τομεα.Περνει οποιον θελει.... και απο οπου θελει.

Η MIG θα επιλέξει αυτούς που θα τη βοηθήσουν να κάνει τη δουλειά της και να βγάλει κέρδη. Δεν την ενδιαφέρει η πλειοψηφία του προσωπικού της ΟΑ γι αυτό και δεν συμφώνησε για κάτι τέτοιο. Την ενδαφέρει να στελεχώσει την εταιρεία σωστά. Και σε καμία περίπτωση δεν την ενδιαφέρει αν θα έχει προβλήματα με την κυβέρνηση αφού με αυτή την κυβέρνηση συμφώνησε να πάρει άτομα της ΟΑ αν θέλει ή να μην πάρει και καθόλου. Η κυβέρνηση τελείωσε με αυτό το θέμα, δεν μπορεί τώρα μετά απ όλα όσα έγιναν να παραπονεθεί για τίποτα.

corfu75, σαφώς και παίρνει όποιον θέλει. Αυτό που εξετάζουμε είναι ΠΟΙΟΝ θέλει. Αφενός δεν γίνεται να μην στηριχτεί στο υπάρχον προσωπικό της ΟΑ. Ο αεροπορικός κλάδος (στην πλειοψηφία των θέσεων εργασίας) χρειάζεται ειδίκευση και κατά προτίμηση και εμπειρία. Δεν μπόρεί να πάρει εμένα που είμαι τυλιχτής σουβλάκια και αύριο να βγάζω σχέδια πτήσης. Ούτε την αδερφή μου που είναι ταμίας στον Σκλαβενίτη και να την βάλει αύριο να πάει Φρανκφούρτη σαν προισταμένη καμπίνας.

Δεν υπάρχει ΤΟΣΟ πιά εξειδικευμένο προσωπικό στην αγορά που να μιλάει ελληνικά. Θέλει να χρησιμοποιήσει κόσμο από την ΟΑ αλλά με προυποθέσεις: 1) Τα συντεχνιακά στην πάντα 2) Να δουλεύουν περισσότερο ή μέ λιγότερες απολαβές και προνόμια ή και τα δύο. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να ξέρει μέχρι πόσο θα μπορέσει να τραβήξει το σχοινί.

Απλά ΔΕΝ γίνεται να πεί απριόρι ότι ξεχάστε όποιον είναι από ΟΑ (ή την πλειοψηφία), αν φυσικά θέλει να έχει αεροπορική εταιρεία που...θα πετάει.

mxnk, η Μίγκ δεν φοβάται τυχόν προβλήματα με την κυβέρνηση. Θέλει η κυβέρνηση να μην έχει προβλήματα. Γιατί αν η κυβέρνηση έχει προβλήματα εξαιτίας του, θα έχει και αυτός προβλήματα στις δουλειές του. Θέλει αγάπες και λουλούδια μέχρι το ....μπάμ (ο νοών νοήτω). Η κυβέρνηση δεν τελείωσε καθόλου με την ΟΑ. Αν αύριο ο Μίγκ δεν προσλάβει στην εταιρεία του ούτε έναν από την ΟΑ, θα βγούν στους δρόμους. Το σχέδιο των μετατάξεων δεν είναι βασισμένο στο να αποροφήσει όλους τους εργαζομένους της ΟΑ στο δημόσιο, αλλά ένα ποσοστό (ελπίζοντας ότι αρκετοί θα δουλέψουν στην Μιγκάνθεον).

Αν γενικώς νομίζετε ότι οι εξειδικευμένοι Έλληνες πιλότοι-μηχανικοί-ground ops που δουλεύουν στο εξωτερικό, τα παρατάνε όλα για να έρθουν στην Μίγκ, γελιέστε. Το λίγο κρασί-λίγο θάλασσσα και το αγόρι μου δεν είναι αρκετό. Γνωρίζω προσωπικά κάποιον Έλληνα (μετανάστευσε από την Ελλάδα το 2001), που δουλεύει αυτή τη στιγμή στο operations πολύ μεγάλης αεροπορικής, με βάση Γερμανία. Έχει οικογένεια και παιδιά, σπίτι, είναι καλός και έμπειρος στην δουλειά του. Προσλήφθηκε με την αξία του και δουλεύοντας σκληρά και με ευσυνειδησία έφτασε εκεί που έφτασε. Δουλεύει σε καλή εταιρεία με πολύ καλή οργάνωση και περιβάλλον εργασίας, και έχει καλώς νοούμενη συνδικαλιστική αντιπροσώπευση. Έχει σοβαρή ασφαλιστική κάλυψη, νοσοκομεία ανθρώπινα και ζεί σε μία χώρα ευνομούμενη, οργανωμένη, με καλά σχολεία για τα παιδιά του και ζεί σε μία κοινωνία που ΔΕΝ ασχολείται με την Θώδη και την Μπεζεντάκου. Αυτόν τον άνθρωπο, θα τον ήθελε η Μίγκ? Προφανώς και ναι. Είναι διατεθιμένη η Μίγκ να τον δελεάσει για να επαναπατριστεί? Προφανώς και όχι. Ο ήλιος από μόνος του δεν φτάνει. Όταν μίλησα μαζί του πρίν λίγες μέρες και τον ρώτησα άν θα κάνει αίτηση, έβαλε τα γέλια. Η απάντησή του ήταν ότι "Η Μιγκ cannot afford me".

ΟΑ λοίπόν και ξερό ψωμί.

Αξιότιμε και αξιοσέβαστε (με όλη την σημασία της λέξης) φίλε gonso,

gonso":1ar96hl6 said:
2) Να δουλεύουν περισσότερο ή μέ λιγότερες απολαβές και προνόμια ή και τα δύο. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να ξέρει μέχρι πόσο θα μπορέσει να τραβήξει το σχοινί

Αυτό πως προκύπτει ακριβώς? Για να μην παρεξηγηθώ, μου κάνει απλά, ειλικρινή, εντύπωση αυτή η βεβαιότητα.

gonso":1ar96hl6 said:
Η απάντησή του ήταν ότι "Η Μιγκ cannot afford me".

Εγώ προσυπογράφω πως κανένας με τα προαναφερθέντα προνόμια δεν θα τα άφηνε όλα πίσω για την νέα ΟΑ. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να προσφέρει και τι όχι η εταιρία, γενικότερα.

Με εκτίμηση.

Για να μην παρεξηγηθω...προς θεου δεν εχω τιποτα με το προσωπικο της Ο.Α ισα...ισα που σε αλλα topic και καταχωρισεις μου, εχω υπερασπιστει το υπαρχον προσωπικο της Ο.Α οταν καποιοι αλλοι εδω, τους αποκαλουσαν με τους γνωστους χαρακτηρισμους.Ξερεις φιλε μου gonso, ποσοι επαγγελματιες του χωρου(εντος Ελλαδος) ειναι ανεργοι η ποσοι καθε χρονο τελειωνουν σχολες ιπταμενων φροντιστων και ψαχνουν για μια θεση στον ηλιο...? ξερεις ποσοι χειριστες που και αυτοι ψαχνουν για κατι..? αρκετοι και ισως ξερεις και παραπανω απο εμενα.Αλλωστε, το ειπε και ο ιδιος σε διλωσεις του"ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ"Με λιγα λογια, ξεκιναει απο το μηδεν αλλωστε.... στα χερια του θα ελθει την 1η Οκτωμβριου 09. Μακαρι να τους παρει ολους και οχι fatous olous οι μονοι που εχουν καποια ΕΛΠΙΔΑ επαναπροσληψεις ειναι οι εποχιακοι.Τι να πω ο καιρος θα δειξει αλλωστε μεχρι τον Ιουλιο του 09, θα εχει κανει τις απαιτουμενες προσληψεις για να ειναι ετοιμος την 1η Οκτωμβριου και να απογειωσει την νεα Ο.Α με νεο αιμα αλλα...και παλι ειδωμεν...και προβλημα με την κυβερνηση δεν θα εχει να εισαι συγουρος τα εχει κανονησει και με τον Κωστακη αλλα....και με τον Γιωργακη α!....και οπως ειπε και ο ιδιος ,αν καποια αλλη κυβερνηση θελει τα ασημικα πισω, εδω ειμαστε να τα ξαναδωσουμε.

gonso":21eo1udt said:
"Η Μιγκ cannot afford me"

Εδώ διαφωνώ γιατί γνωρίζω ότι ο Όμιλος πληρώνει ή μάλλον επενδύει στους ανθρώπους και τις γνώσεις τους και όχι στις μιζέριες τους!

Φίλε μου Mike, αν δεχθώ ότι ο Βγενόπουλος έχει πραγματικά σκοπό του να κάνει την ΟΑ μία εταιρεία με οικονομική υγεία, τότε δεν έχει το περιθώριο για κουβαρνταλίκια. Πόσο μάλλον σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για τις μεταφορές και σε μία χώρα που θα έχει ανταγωνισμό.

Corfu75, σαφώς και υπάρχουν τελειόφοιτοι διαφόρων αεροπορικών ειδικοτήτων που είναι είτε άνεργοι ή κάνουν άλλες δουλειές. Τό πόσο μεγάλο ποσοστό αυτών πληροί τις προυποθέσεις που ανακοίνωσε η Μίγκ για κάθε θέση, είναι άλλο θέμα. Για παράδειγμα οι χειριστές. Μπορεί να υπάρχουν πτυχιούχοι πιλότοι άνεργοι ή απασχολούμενοι εκτός αεροπορίας. Πόσοι από αυτούς έχουν τις ώρες πτήσεως που απαιτούνται?

Μχnk, η λέξη afford είναι από τις ελάχιστες αγγλικές λέξεις της οποίας δεν ξέρω (ούτε ο φίλος μου), την μονολεκτική μετάφραση στα ελληνικά. Στον αντίποδα είναι η λέξη φιλότιμο. Δεν την έχω βρεί στα αγγλικά και μάλλον δεν είναι τυχαίο. Τέλoς πάντων. O φίλος μου προφανώς και δεν εννοούσε ότι ο Μίγκ δεν έχει λεφτά να τον πληρώσει. Αλλά ότι δεν θα του δώσει τόσα παραπάνω από όσα παίρνει τώρα, για να τον δελεάσει να αφήσει όσα προανέφερα.

Τώρα σχετικά με την μιζέρια που ανέφερες, αυτό θα μου επιτρέψεις να πώ ότι είναι κάτι απολύτως υποκειμενικό. Αν κάποιος δεν έχει τυχοδιωκτικές τάσεις και νοιώθει το βάρος της ευθύνης ενός οικογενειάρχη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μίζερος από κάποιους. Στην αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιπόλαιος και ανέυθυνος από κάποιους άλλους !

Δεν εννοούσα ότι ο φίλος σου είναι μίζερος. Προς Θεού, ούτε που τον ξέρω τον άνθρωπο. Απλά πιστεύω ότι αν δεν το ψάξει δεν ξέρει με σιγουριά τι του προσφέρουν.

Με ενοχλεί η μιζέρια αυτών που τόσο καιρό κατηγορούσαν την ΟΑ, υποστήριζαν την Α3 και τώρα κατηγορούν τη MIG που έχει πάρει τη διοίκηση της A3 για να φτιάξει την ΟΑ. Είναι μια νέα προσπάθεια. Σίγουρα γίνεται για το καλύτερο και είναι αδύνατο να επιτευχθεί το τέλειο. Τελικά με τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι;