Τι σκεφτονται μερικοι screeners..

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

makedonas

Concorde-Class-Member
Website
avianewsgr.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RUS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
...οταν παιρνουνε αποφασεις? Εδω θα ηθελα να ανοιξω ενα θεμα με τις πιο περιεργες δικαιολογιες που οδηγησαν σε ενα rejection στις γνωστες μας σελιδες...

Το πιο προσφατο παραδειγμα σε μενα το εδωσε η jetphotos.net οπου μου εκαναν reject αυτη την φωτογραφια, με την ακολουθη "δικαιολογια"

Rejection Reason(s):
- JPG compression artefacts << ???
- Bad Info: Serial Number/CN << Ειμαι υποχρεωμενος? Στο a.net που ειναι πιο αυστηρο και δεν το θετουνε σαν δικαιολογια...

Γραψτε τις.. εμπειρειες σας!...
Πανε καλα?

:evil: :stupid: :bash:

- Bad Info: Serial Number/CN << Ειμαι υποχρεωμενος? Στο a.net που ειναι πιο αυστηρο και δεν το θετουνε σαν δικαιολογια...

λάθος...

απλός το a.net χρησιμοποί ένα αυτόματο σύστημα για τα στοιχεια του αεροπλάνου, βασικά το μονο που είναι ανάγκη είναι το νηολόγιο... olla τα υπόλοιπα φορτώνει η DB τις σελίδας

-
JPG compression artefacts << ???

για πες μερικά στοιχεια για την φωτογραφία; μέγεθος ? με ποσο megapixel την τράβηξες ?

Στο airliners.net παντως που ειχα στειλει παλιοτερα 4 φωτο μου τις ειχαν απορριψει για ΤΙΣ παραλογες αιτιες. Μεχρι οτι υπηρχε οχημα του αεροδρομιου που καλυπτε το 1% του κατω μερους του Α310!!! :evil:
Απο τοτε δεν εστειλα αλλη, ισως κι απο αντιδραση.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι προτιμησαν να μην δεχθουν καθολου αεροπλανα που δεν υπαρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ και τα ειχα βγαλει στο LGAT (πχ 727 Somali Airlines ή ακομα χειροτερο Α310 Iraqi) επειδη ο ηλιος ηταν ψιλοαναποδος ή ηταν απογευμα χωρις ηλιο.Ναι μεν δεν ειναι οι τελειες ποζες αλλα πιστευω σε τετοια σπανια αεροπλανα θα πρεπει να υπηρχαν εξαιρεσεις!!! :?

αυτό που λες Γιώργο, είναι όντως ένα πρόβλημα με το Airliners, που είναι πολύ γνωστό, και έχω ακούσει από παραπόλους,
είναι δύσκολο να φόρτωσης φωτογραφίες στο air.net... (εγώ για παράδειγμα είχα τώρα μέχρο προχτές 7 ατυχες στην σειρά, xaxa)

αλλα και πάλι, για μένα υπάρχει (μέχρι στιγμής toulaixston) μονο το Air.net, επειδή... τα παιδιά από το Planepictures είναι κάπως περίεργη(εκτος τον Τάμον βεβαια :wink: )

ενώ, ο ένας δοκιμάσει με 5 προσπάθειες να φόρτωση μια φωτογραφία, ο άλλος όμως που γνωρίσει έναν από τους screener, φορτώνει την φωτογραφία του χωρίς να υπάρχει καθόλο screening...

το Airpics.com είχε σπανiά τεχνικά update και maintance
και, όπως το βλέπουμε στο παράδειγμα από τον Στέφω, τοu JP.net λείπει κάπου κάπου η λογική...

aυτό που μπορώ να πω όμως, Γιώργο ότι το Photoshop elements 4 και το CS2 κάνουνε πλέον θαύματα...

άμα δέχεσαι, στείλε μου μια φωτογραφία σου να την δουλέψω λίγο, και μετά ξανά δοκίμασε να την φόρτωσης,

όλα τα λάθη καλύπτονται πια... (εκτος λαθάκια όπως ένα φορτηγάκι προστά από το αεροπλάνο βεβαια)

κάποια στιγμή δοκίμασα μονος μου να ξεκινήσω μια σελίδα, με το όνομο airpics.gr, δυστυχώς όμως, μου ήτανε παρα πολύ η δουλειά, και μου φαίνεται ότι η γνώσσες μου then έφτασαν για ένα τέτοιο project, για αυτό ένα μπράβο σε όλες τους Administrator που καταφέρανε να ετοιμάσουνε μια τέτοια σελίδα,

: o )

λάθος...

απλός το a.net χρησιμοποί ένα αυτόματο σύστημα για τα στοιχεια του αεροπλάνου, βασικά το μονο που είναι ανάγκη είναι το νηολόγιο... olla τα υπόλοιπα φορτώνει η DB τις σελίδας

Το ίδιο ισχύει και στο jp.net. Γράφεις το νηολόγιο, πατάς "Auto Fill" και φορτώνονται αυτόματα όλα τα στοιχεία του αεροπλάνου, το έχω checkάρει..

Eixa grapsei ki ego kapote kati gia auto to thema alla to kleidosate meta apo ligo.Rikste mia matia edo:

http://www.airliners.net/open.file/0001624/M/

kai den pa na leei when counting started kai paramythia.Ti me noiazei emena pote arxise to metrima.Oute ki ego ksanastelno sto a.net.Mono sto myaviation vazo pou tis pairnoun oles

Το κακό με το airliners.net είναι ότι παραείναι ελιτίστικο. Επίσης, ξεφεύγουν από το concept της φωτογραφίας από χόμπυ, με φωτος που πουλιούνται και φωτογράφους που απλώς το χρησιμοποιούν για να πουλήσουν καλύτερα τις επαγγελματικές τους φωτογραφίες.

Το κακό με το planepictures.net είναι ότι παραείναι ερασιτεχνικό site, από μια παρέα φίλων, που αν τους ξέρεις, δέχονται τις φωτογραφίες σου χωρίς πολύ σκέψη. Δε θα αναφερθώ στην απαράδεκτη μηχανή αναζήτησης, που έχει ως αποτέλεσμα αξιόλογες φωτογραφίες να κάνουν...50 views...

Με αυτά δεδομένα, μάλλον τα ψιλοσνομπάρω και τα δύο. Το κακό είναι ότι για να γνωρίσει ο κόσμος ότι στην Ελλάδα το planespotting ζει και βασιλεύει, χρειάζεται να στέλνουμε κάτι που και που...

Παράθεση:
λάθος...

Το ίδιο ισχύει και στο jp.net. Γράφεις το νηολόγιο, πατάς "Auto Fill" και φορτώνονται αυτόματα όλα τα στοιχεία του αεροπλάνου, το έχω checkάρει..

+

Bad Info: Serial Number/CN << Ειμαι υποχρεωμενος? Στο a.net που ειναι πιο αυστηρο και δεν το θετουνε σαν δικαιολογια...

μετα πρεπει να ειναι αληθια στον κοσμο του...

Το airliners.net έχει ξεφύγει όντως. Έχει φυσικά τις καλύτερες αεροπορικές φωτογραφίες στο νετ, αλλά πλέον ένας ερασιτέχνης (όπως είμαστε εξάλλου οι περισσότεροι) έχει πρόβλημα να ανεβάσει εκεί τις φωτογραφίες του.

Το planepictures.net είναι ακριβώς αυτό που λέτε. Ένα σιτε από μια κλίκα και αν έχεις την τύχη να γνωρίζεις κάποιον ανεβάζεις ότι γουστάρεις χωρίς να σου λέει κανείς κάτι. Επίσης αρκετές φορές οι δικαιολογίες με τις οποίος κάνουν rejectet τις φωτογραφίες είναι ... άσχετες. Επίσης αρνητικό ο σχετικά μικρός αριθμός των κλικς που δέχονται οι φωτογραφίες. Πολ΄θ γρήγορο σιτε και πολύ καλό για ένα γρήγορο reg search.

Το jetphotos.net είναι κάτι το ενδιάμεσο. Δεν έχει τόσο υψηλά στάνταρ όπως το airliners.net. Τις περισσότερες φορές είναι σωστές οι παρατηρήσεις που κάνουν όταν δεν δέχονται μια φωτογραφία. Επίσης τους τελευταίους μήνες έκαναν εξαιρετική δουλειά και πλέον στις περισσότερες περιπτώσεις ελέγχουν τις φωτογραφίες εντός 24 ωρών. Το members area είναι πάρα πολύ καλό. Επίσης καλό ότι ο καθένας έχει ένα limit rejectet φωτογραφιών. Αρνητικό όμως που αυτό το limit μετράει τις τελευταίες 14 ημέρες και όχι τις τελευταίες 7 ημέρες όπως ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες.

Σε γενικές γραμμές θεωρώ το jetphotos.net σαν την καλύτερη επιλογή.

Hristos":1pj3q8w3 said:
-
JPG compression artefacts << ???

για πες μερικά στοιχεια για την φωτογραφία; μέγεθος ? με ποσο megapixel την τράβηξες ?

Original 5 mega (2560x1920) taken at 38mm, F/4,5 1/800, 100 ISO compressed at 1200x900! (χωρις cropping, καθαρισμα, sharpening, κουλουπου μονο μικρεμα!!!!!)