Τι γίνεται με τις προσφορές της Α3?!?!

• Thread starter Thread starter no frills
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φυσικα μην περιμενετε (για ακομα μια φορα) να υπαρχουν προσφορες απο/προς Θεσσαλονικη.

Οπως παντα τα 10 ευρω συν φοροι ειναι ΜΟΝΟ απο/προς Αθηνα. Τι να πω, απο SKG υπαρχουν προσφορες για εξωτερικο και οχι για εσωτερικο.

morpheus78":2mu896e6 said:
Φυσικα μην περιμενετε (για ακομα μια φορα) να υπαρχουν προσφορες απο/προς Θεσσαλονικη.

Οπως παντα τα 10 ευρω συν φοροι ειναι ΜΟΝΟ απο/προς Αθηνα. Τι να πω, απο SKG υπαρχουν προσφορες για εξωτερικο και οχι για εσωτερικο.

Μάλλον δεν το κατάλαβες αγαπητέ φίλε.
Σου παραθέτω copy από την ανακοίνωση:
http://www.aegeanair.gr/aegeangr/news/news1.asp?news_id=161

Οι ως άνω τιμές είναι οι ελάχιστες για πτήσεις με αναχώρηση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος". Οι αντίστοιχες ελάχιστες τιμές για πτήσεις με αναχώρηση από τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ελλάδας είναι σημαντικά φθηνότερες, λόγω των χαμηλότερων φόρων των υπόλοιπων αεροδρομίων.
Eσωτερικό: Απλή μετάβαση € 39
(συμπεριλαμβάνονται φόροι και τέλη αεροδρομίων €25)
Από Αθήνα προς: Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Χανιά, Κω,
Μυτιλήνη, Χίο, Αλεξανδρούπολη, Μύκονο, Σαντορίνη, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα και Σάμο
Από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια προς Αθήνα € 26
(συμπεριλαμβάνονται φόροι και τέλη αεροδρομίων €12)

Εξωτερικό:Απλή μετάβαση € 59

(συμπεριλαμβάνονται φόροι και τέλη αεροδρομιων € 27)
Από Αθήνα προς Ευρωπαϊκούς προορισμούς: Ρώμη, Μιλάνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Λάρνακα, Βουκουρέστι, Σόφια

Από Θεσσαλονίκη ή Ηράκλειο για απ’ ευθείας πτήσεις € 44 (συμπεριλαμβάνονται φόροι και τέλη αεροδρομίων €12)

Άρα υπάρχουν από/προς Θεσσαλονίκη και ΝΑΙ είναι φθηνότερα από ότι προς/απο Αθήνα. Το αναφέρει ΚΑΘΑΡΑ !
Avidriver 8)

Μα φιλτατε το ιδιο πραγμα λεμε.
Πτησεις SKG-ATH-SKG εχουν 10 ευρω μονο και μονο επειδη εχουν προορισμο την Αθηνα. Για δοκιμασε SKG-RHO να δεις τι θα βγαλει?

Για το εξωτερικο φυσικα και εχει προsφορες, SKG-MUC-SKG 93 ευρω πιο φτηνα και απο την TUI... :)

Αν τα κόψεις με ενδιάμεσο Αθήνα και είναι και τα 4 των 10 ευρώ το σύνολο είναι 126,78 με τους φόρους
Μεγάλη διαφορά :wink:

Για την ιστορια: Προγραμματισμενες διακοπες για το δευτερο 15ημερο Σεπ-2007 απο Θεσσαλονικη για Ρεθυμνο (δυο ατομα - 1 εβδομαδα).

Ψαχνωντας για direct εισητηρια το κοστος (μετα φορων) εβγαινε στα €186 / ατομο (Αιγαιο) εως €330 (Ολυμπιακη) τις ημερες που θελουμε να ταξιδεψουμε.

Τελικα εκλεισα τις εξης τελικες τιμες με φορους το ατομο, ολα ξεχωριστα e-tickets :
SKG - ATH : €25
ΑΤΗ - CHQ :€38.4
HER - SKG :€34 (μια μερα νωριτερα, την ημερομηνια που θελαμε ανεβαινε στα €93)

Οπως αναφερθηκε το συστημα δινει πολυ φτηνοτερα ναυλα, οταν κλεινετε τις πτησεις μια - μια, παρα δινοντας τον προορισμο, και να ψαχνει το συστημα για εσενα να σου δωσει ανταποκρισεις.

Εχω ομως και δυο ερωτησεις : Απο τη στιγμη που εχω δυο διαφορετικα εισητηρια για SKG - ATH και ΑΤΗ - CHQ θα πρεπει να κανω δυο φορες τσεκ-ιν, ή θα μπορεσω να τσεκαρω μια φορα?

Ερωτηση βου:

Αν για καποιο λογω ακυρωσω τα εισητηρια (βλεπε αν βρω κανα φτηνοτερο direct) ξερω οτι δεν εχω refund στο ναυλο. Με τους φορους ομως τι παιζει?

Για το α) Λογικά αν κατά την ώρα του check-in ενημερώσεις τον υπάλληλο ότι η Αθήνα δεν είναι ο τελικός σου προορισμός, μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα σε τσεκάρει μέχρι τον τελικό σου προορισμό!

Για το β) Ο φόρος πάντα επιστρέφεται, ακόμη κι όταν ο ναύλος έχει περιορισμούς! :wink:

Akis":1wdgfnh7 said:
Για το α) Λογικά αν κατά την ώρα του check-in ενημερώσεις τον υπάλληλο ότι η Αθήνα δεν είναι ο τελικός σου προορισμός, μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα σε τσεκάρει μέχρι τον τελικό σου προορισμό!

Επειδη το εχω κανει απειρες φορες, ο/η υπαλληλος μπορει να σου στειλει τις αποσκευες κατευθειαν στον τελικο σου προορισμο, αλλα θα πρεπει στην Αθηνα να κανεις παλι τσεκ-ιν για καρτα επιβιβασης.

Akis":2twfri42 said:
Για το β) Ο φόρος πάντα επιστρέφεται, ακόμη κι όταν ο ναύλος έχει περιορισμούς! :wink:

Για το συγκεκριμένο, το επιβεβαιώνω. Μου επιστράφηκαν οι φόροι ως πίστωση στην ίδια πιστωτική κάρτα που χρησιμοποίησα για την έκδοση του εισητηρίου.

morpheus78":3ipx1soe said:
Επειδη το εχω κανει απειρες φορες, ο/η υπαλληλος μπορει να σου στειλει τις αποσκευες κατευθειαν στον τελικο σου προορισμο, αλλα θα πρεπει στην Αθηνα να κανεις παλι τσεκ-ιν για καρτα επιβιβασης.

Άλλο πάλι κι αυτό! Και που είναι η δυσκολία να σου βγάλουν ένα boarding pass, ενώ οι αποσκευές μπορούν άνετα να έχουν το tag με τον τελικό προορισμό και τους ενδιάμεσους σταθμούς??? Άμα είναι να κάτσεις ξανά στην ουρά οι αποσκευές θα σε πειράξουν? Εκτός κι αν κουβαλάει κανείς 50+ kg από SKG-HER π.χ. Και αν υπάρξει κάποια καθυστέρηση και χάσεις την επόμενη πτήση (δεν είναι ιδιαίτερα συχνό στην Aegean αλλά αν οι πτήσεις είναι κοντά η μία με την άλλη, μπορεί και να συμβεί), θα πάρεις τις αποσκευές στο LGAV και θα κάνεις check-in κανονικά ή θα περιμένουν πότε θα πάρεις το νέο boarding pass για να τις φορτώσουν τελικά σε εκείνη την πτήση? :roll: :?

Είναι όντως κουφό, αλλά είναι γεγονός!Το επιβεβαιώνω και γώ.(πάντα μου συμβαίνει)
Η απάντησή των check-in agents όμως είναι "Ας βγάζατε κύριε εννιαίο εισιτήριο".NO COMMENTS...