Τι γίνεται ??? γιατί τόσο ακρίβεια στην olympic?

• Thread starter Thread starter Johan V
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Mallon afto tha kano aakunz, ... efharisto gia ta minimata sou
:)

TI kalispera mou se oli ti parea

me dio logia gia to thema paidia 4 xronia fititis aneokateveno italia elada mia fora den vrika ftini olimpiaki!! den thelo me 50-60 euro opos kanei i aegean (me tin opoia ekana mono ath-skg) alla oxi kai 370 fco-skg-fco kai malista 2 mines prin ti ptisi! einai kseftila. alitalia a/r 222 gia thesaloniki kai ektos afto rixnontas kai dio kales maties stin kopela toy check in apolamvaneis kai bussines class! teleftea to ekana sinithio! edo kai 2 xronia panta moy dinoyn bussines kai as plirono ton pio xamilo navlo tis economy, isos giati to md80 gemizei efkola isos giati exoyn kales kopeles sta counters den ksero pantos ipo aftes tis sinthikes den prokeite na ksanapetakso me eliniki eteria!!! mia fora mono den pira upgrade giati eixan valei a321 kai molis ekatsa sta kathismata tis eco moy kakofanike kiolas! les kai ipoxreomenoi itan na moy dinus bussines! ellada i mia panakrivi i aloi agenestatoi kai oi dio vromiarides me athlio kafe! theloyn na mpoyn kai stin evropaiki agora tromara toys! pantos lipitha poy diavasa parapano oti klinei i alitalia.. ti latrevo afti tin eteria!

PS prepei na mpeite se ATR72 tis alitalia gia na deite ti tha pei aeroporiki!!! xilies fores kaliteri apo ti bussines tis OA kai A3!! an ekseresete ton thorivo einai anetotata (2-1 conf) oreotata kai pentakathara! kai milame gia ptisi PEG-MXP oxi gia sovarous proorismous opos ath-skg i her poy ta vlepeis elada!

kala na pernate paidia!

Η ΟΑ ειναι ακριβοτερη σχεδον παντα στις ανταποκρισεις.
Τα ATR της Alitalia σαν ετος κατασκευης ειναι περιπου στην ιδια χρονια με αυτα των ΟΑ,διοτι ξερω οτι δεν εχει παρει ποτε τους νεους τυπους ATR,δηλαδη τα ΑΤ5,που ειναι πολυ προσφατα και συνεχιζονται να κατασκευαζονται.
Απλα εχει ανακαινισει το εσωτρικο,και ενας αλλος λογος ειναι οτι δεν ειναι τοσο πολυ χρησιμοποιημενα οπως αυτα των ΟΑ,που πετανε σχεδον σε ολες τις εσωτερικες γραμμες απο Αθηνα και σε ολες πλην Αθηνας στο εσωτερικο απο Θεσσαλονικη.
Στις πιο πολλες γραμμες εσωτερικου της Alitalia πετανε MD,319,320,321.

Re: Ti ginete ??? giati toso akrivia stin olympic?

Η Ο.Α. καθορίζει τις τιμές στην Ελλάδα (στην ελληνική αγορά), αν εξαιρέσουμε τις "χαμηλού κόστους".
Αν κλείσεις νωρίς ή την τελευταία στιγμή, όπως προανέφερε ο aakunz, βρίσκεις πολύ καλές τιμές.
Για την Alitalia δε θα το σχολιάσω, είναι η χειρότερή μου εταιρία! Μου έχουν τύχει πάρα πολλά, και μια εταιρία
δεν τη κρίνεις μόνο από το inflight-confort πρέπει να τη δείς και στα δύσκολα...
Εγώ πχ δε μπορώ να χωνέψω το γεγονός ότι η ΟΑ έχει γραφεία (δικά της) σε όλη την Ιταλία (ακόμα και σε πόλεις που δε πετά).
Ενώ η alitalia δεν έχει ούτε 1, πέρα από αυτά των αεροδρομίων... Μια αλλαγή να θές να κάνεις (το πιο απλό) περίμενε μ**** στο τηλέφωνο ή πήγαινε σε κανένα τουριστικό πρακτορείο να πληρώσεις (τουλ. 20 Ευρώ) προμήθεια στο γραφείο πέρα από το πρόστιμο...
Ναι το παραδέχομαι, βγάζει προσφορές πολύ ελκυστικές. Αλλά πότε θα φτάσει η βαλίτσα??? :evil:

Αirplanes
Last
In
Take-off
And
Last
In
Arriving

flightnumber":141qkui4 said:
Αλλά πότε θα φτάσει η βαλίτσα??? :evil:

Για την ΑΖ ποιό σωστό είναι να πεις: θα φτάσει πριν ή μετά από εμένα η βαλίτσα?
Γιατί αποκλείεται να φτάσουμε και οι δύο μαζί! :lol:

Πάντως δεν μπρώ να καταλάβω για ποιό λόγο δεν ακολουθείται από τις ΟΑ μια τιμολόγηση ναύλου αναλόγως της προσφοράς και της ζήτησης.
Π.χ ATH-SKG-ATH 167 ευρώ, είτε το κλείσεις τώρα είτε πριν από ένα μήνα.
Το μόνο καλό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι (αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις τελευταία στιγμή) σου βγαίνει φτηνότερα από την Aegean.

Γνωρίζει κανείς με ποιό τρόπο γίνεται η τιμολόγηση των εισιτηρίων της ΟΑ?
Αποφασίσαμε γύρω στα μέσα Νοεμβρίου να πάμε με την παρέα μου ένα ταξίδι στο Παρίσι με την αρχή του νέου έτους.
Κοίταξα τα τα εισιτήρια της AF και ήταν 265+φόρους αεροδρομίου ενώ η ΟΑ είχε φθηνότερο εισιτήριο με φόρους 340 ευρώ .
Εννοείται πως έκλεισα με air france για πολλούς και διάφορους λόγους με κύριο βέβαια αυτό της τιμής.
4-5 μέρες πρίν φύγω για Παρίσι κοίταξα ξανά τα εισιτήρια και των 2 εταιριών καθώς προστέθηκε ένα ακόμα ζευγάρι στην παρέα μας, την τελευταία στιγμή.
Η AF ήταν γεμάτη , δεν πούλαγε ούτε 1 εισιτήριο για τις μέρες που μας ενδιέφεραν.
Η ΟΑ , για τις ημέρες αυτές έδινε 270 ευρώ - ημερομηνίες που είχα κοιτάξει πριν ένα δίμηνο και κόστιζαν 70 ευρώ περισσότερο-.
Ερωτώ λοιπόν, με ποιό τρόπο πωλεί τα εισιτήρια η ΟΑ? Ισχύει ο γενικός κανόνας οτι όσο πιο αργά αγοράσεις ένα εισιτήριο, τόσο πιο ακριβά θα το βρείς ή ειναι σαν το τυχερό παιχνίδι τζόκερ....αν σου κάτσει?
Ειλικρινά δε με βοηθάνε καθόλου οι κανόνες της κοινής λογικής στο συγκεκριμένο πρόβλημα!

Re: Τι γίνετε ??? γιατί τόσο ακρίβεια στην olympic?

Κα΄λημέρα σε ολους
Αν μου αναφέρεις τις ημερομηνίες θα σου πω το πόσο κοστίζει το εισιτήρειο.

Έχω την εντύπωση ότι είναι πώς θα σου κάτσει και ανάλογα με τον προορισμό. Ας πούμε εγώ έκλεισα για το Φεβρουάριο OA ΑΤΗ-JFK-ATH με 509 ευρώ σύνολο. Και όταν το είχα ξανακοιτάξει πριν τρεις μήνες για τις ίδιες ημερομηνίες έδινε 600 ευρώ σύνολο. Σίγουρα και οι δύο τιμές (509, 600) είναι χαμηλές, αλλά και πάλι μειώθηκαν.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να κατεβεί η τιμή ενός εισιτηρίου
Α) Να έχει ακυρωθεί ένα γρούπ
Β) Η ίδια η εταιρεία βλέποντας ότι η πτήση έχει αρκετές θέσεις καινές να ανοίξει
τους φτηνούς ναύλους της.
Γ) Να ακυρώσανε τα ίδια τα άτομα που έχουν εισιτήρια με ναύλους χαμηλούς οπότε αυτόματα αν δεν υπάρχουν λίστες να ανοίγει το Booking class που έχει ακυρωθεί.

Re: Τι γίνεται??? γιατί τόσο ακρίβεια στην olympic?

K.Amanatidis":3li7t5pc said:
Κα΄λημέρα σε ολους
Αν μου αναφέρεις τις ημερομηνίες θα σου πω το πόσο κοστίζει το εισιτήρειο.
Οι ημερομηνίες έχουν περάσει πλέον, αλλά for the evidence ήταν 4 με 9 και 10 Ιανουαρίου.
Δεν έχει σημασία για την τιμή κτλ απλά είναι ο πιο "πρωτότυπος" τρόπος για να διώχνεις πελάτες σε άλλες εταιρείες!

K.Amanatidis":3li7t5pc said:
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να κατεβεί η τιμή ενός εισιτηρίου
Α) Να έχει ακυρωθεί ένα γρούπ
Β) Η ίδια η εταιρεία βλέποντας ότι η πτήση έχει αρκετές θέσεις καινές να ανοίξει
τους φτηνούς ναύλους της.
Γ) Να ακυρώσανε τα ίδια τα άτομα που έχουν εισιτήρια με ναύλους χαμηλούς οπότε αυτόματα αν δεν υπάρχουν λίστες να ανοίγει το Booking class που έχει ακυρωθεί.
Το να αλλάξει ο ναύλος λόγω ακύρωσης γκρουπ, είναι απίθανο καθώς τα εισιτήρια των γκρουπ διαπραγματεύονται με διαφορετικές μεθόδους απ'οτι για όλους τους απλούς επιβάτες και μάλιστα η αεροπορική εταιρεία πληρώνεται ακόμα και κανείς από το γκρουπ να μη πετάξει.Είναι διαφορετικές συμφωνίες και δεν επηρεάζουν την τιμολόγηση των ναύλων.
Όσο για το Γ δε το γνωρίζω.Αν δηλαδή έχω κλείσει ναύλο προσφοράς και ακυρώσω το εισιτήριο μου θα είναι ξανά το εισιτήριο διαθέσιμο για κάποιον άλλο στον εκπτωτικό ναύλο ή στο πλαίσιο τιμών που προωθεί τη στιγμή εκείνη η εταιρεία?