Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
cabincrew4ever":m2k8kyrm said:
Ποιος ειπε να φθασουμε να συγκρινουμε τις τιμες ολου του κοσμου;
Έλα μου ντε? Ποιος το είπε?
Πάλι δεν κατάλαβες. Δεν συγκρίνουμε τιμές! Συγκρίνουμε τιμολογιακές πολιτικές. Δεν ειπα να συγκρίνουμε την τιμή που εγραψα για την LH με αυτές της Α3. Αλοίμονο! Νομιζω ότι ήμουν σαφής. Μίλησα για την ιδια τιμολογιακή πολιτική: Τον Νοεμβριο 155, τον Μαρτιο 1600 ευρώ. Ανάλογα κάνει και η Α3.
Η ΟΑ έχει το εισιτήριο 70-100 ευρώ όπως είπες, αλλά η Α3 το έχει 28-150 ευρώ, άρα μπορείς να βρεις και φθηνότερο και ακριβότερο ναύλο.

Τέλος πάντων, βλέπω ότι το θέμα δεν οδηγεί πουθενά. Ο καθένας πιστεύει αυτό που νομίζει και αγνοείτε επανειλλημένα την απλή λογκή, καταλαβαίνοντας ότι σας βολεύει.
Τελειώνω με το γεγονός ότι δεν με ενοχλεί η τιμολογιακή πολιτική "νωρίς φθηνα-αργά ακριβά" αφού έχω επιλογή: αν μπορώ να κλεισω νωρίς το εισιτήριο θα προτιμήσω την Α3 που θα είναι πολύ φθηνότερη της ΟΑ, ενώ αν μου τύχει κάτι και θέλω αργά εισιτήριο θα προτιμήσω ΟΑ ή τελος παντων τη φθηνότερη που θα βρω από τις δύο εταιρείες.

Και εδώ το κλείνω το θεμα.

GP707":2obj72jv said:
αν μπορώ να κλεισω νωρίς το εισιτήριο θα προτιμήσω την Α3 που θα είναι πολύ φθηνότερη της ΟΑ, ενώ αν μου τύχει κάτι και θέλω αργά εισιτήριο θα προτιμήσω ΟΑ ή τελος παντων τη φθηνότερη που θα βρω από τις δύο εταιρείες.
Σωστος συλλογισμός. Αυτό κάνω και εγώ!

Σχεδιάζω ένα ταξίδι στο Μόναχο τον Ιούλιο.Κοίταζα τώρα τιμές στη σελίδα του πρακτορείου όπου αγοράζω εισιτήρια,και βλέπω ότι η Ο.Α είναι φθηνότερη από την Α3...Ειλικρινά,ευελπιστούσα να πλήρωνα χαμηλό εισιτήριο με την Α3 διότι δεν έχω σκοπό να χαλάσω πολλά.4 μήνες δεν είναι "νωρίς" για να πάρεις φτηνό εισιτήριο;

Και το σημαντικότερο-το είδα τώρα-η Ο.Α φτάνει πιο νωρίς από την Α3.Βέβαια αν η Α3 ήταν φθηνότερη θα θυσίαζα τη μισή μέρα...

Καλό θα ήταν να κοιτάξεις στις σελίδες των ΟΑ και Α3 κατευθείαν. Εκεί θα πάρεις τις πραγματικές τιμές. Εξαρτάται ποιες μερες και ώρες επιλέγεις. Πχ για 12/7 η Α3 έχει 7!!! πτήσεις (οι 3 σε συνεργασία με τη LH), με την φθηνότερη να έχει 86 ευρώ, ενώ η ΟΑ 109 ευρώ. Σε άλλες ημερομηνίες ή σε άλλες ώρες η ΟΑ είναι φθηνότερη.
Άρα πρέπει να το ψάξεις λίγο παραπάνω και πιστέυω θα βρεις καλή τιμή... :wink:

Είδα τη σελίδα της Α3 και πάλι ακριβότερα βγαίνει.Εγώ βασικά έψαχνα μήπως πάρω εισιτήριο με 30+€ που διαφημίζει αλλά μάλλον έπρεπε να το είχα αποφασίσει πριν 1 χρόνο :D

για 15Αυγουστο- Ηρακλειο μου δινει τιμη ακομα και 10 € (+φοροι) για το βραδυνο, αλλα φανταζομαι αυτη η τιμη θα εξαφανιστει αμεσα

Μόλις έκλεισα...ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ αναχώρηση Παρ 16 Μαίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη 18:15
επιστροφή AEGEAN Δευ 19 Μαίου Θεσσαλονίκη - Αθήνα 18:15................ΔΗΛΑΔΗ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ

ΤΙΜΗ 160 ΕΥΡΩ...Άν επέλεγα τη φημισμένη Αεροπορία Αιγαίου και για τα 2 σκέλη και για την ίδια ώρα ΤΙΜΗ 230 ΕΥΡΩ!! Αν επέλεγα ΟΑ και για τα δύο 173 ΕΥΡΩ...δηλαδή μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα....και σκέψου ότι ΚΑΙ πληρώνεις 160 ευρώ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ για ένα από τα συντομότερα εξυπηρετούμενα από jet δρομολόγια ανά τον πλανήτη ΚΑΙ δεν ξέρεις αν και τι ώρα θα πετάξεις με την ΟΑ ή απλά αν θα υπάρχει καν αυτή η αεροπορική εταιρία σε 2 μήνες από σήμερα...

2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ (συνηθισμένα τα βουνά απ τα χιόνια) ....Αφού αυτό το τιμημένο δρομολόγιο της Παρασκευής έχει τόση ζήτηση γιατί δε βάζουν κάνα αεροπλανάκι παραπάνω??....σε όποια Παρασκευή μεσημέρι-απόγευμα (και για 3 και για 4 και για 5 μήνες από σήμερα) και αν κοιτάξεις 117 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΛΕ η πολυβραβευμένη Αεροπορία Αιγαίου!!

Πόσο θα το αναλύσουμε ακόμη το θέμα; Κουράστηκα να διαβάζω ότι η Aegean είναι ακριβή. Λες και ΠΡΕΠΕΙ να μας προσφέρει εισιτήρια στα 10 €. Έλεος ρε παιδιά. Προσφορά και ζήτηση. Από την στιγμή που υπάρχει η ζήτηση δεν υπάρχει λόγος για την Aegean να αλλάξει κάτι.

Και τέλος: όποιος θέλει όντως να πετάξει «οικονομικά» πρέπει να είναι και flexible. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Όπως και επίσης δεν θεωρώ το διάστημα των 2 μηνών και «πολύ νωρίς». :roll:

Συμφωνω οτι το ετσι ειναι για την προσφορα και τη ζητηση και οτι το θεμα εχει καταντησει κουραστικο...
Αλλα η aegean αντικειμενικα ειναι ακριβη και ποσο πριν πρεπει να κλεισουμε ενα εισητηριο για να ειναι νωρις;Απο την αθηνα στη θεσσαλονικη δεν πας για διακοπες,δεν ειναι ταξιδι αναψυχης,οποτε ποσο πιο νωρις να το κλεισει καποιος.Θα κανονισω μισο χρονο πριν τις δουλειες μου πια ελεος...

Μπορώ να καταλάβω την "αγανάκτηση" ενός νησιώτη για την ακρίβεια των εισιτηρίων σε διαδρομές του εσωτερικού (αφού η εναλλακτική του λύση είναι 10-12 ώρες στο βαπόρι) αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την διαμαρτυρία στην διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη.

Εκεί τουλάχιστον υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις (Ι.Χ , ΚΤΕΛ, Τραίνο) με συνολικό χρόνο διαδρομής που ναι μεν υπερβαίνει τα 40 λεπτά πτήσης αλλά απέχει πολύ από τις 10-12 ώρες που χρειάζονται αντιστοίχως οι επιβάτες από Ηράκλειο , Χανιά , Ρόδο κλπ .

Ειδικά σε αυτή την διαδρομή ο επιβάτης ΜΠΟΡΕΙ να πιέσει τις τιμές προς τα κάτω απλά και μόνο μήν αγοράζοντας το πανάκριβο εισιτήριο.

Όπως έχει πολλάκις γραφτεί στο thread αυτό η Α3 είναι πιο ακριβή από την ΟΑ αν αγοράσεις εισιτήριο κοντά στο διάστημα που θες να πετάξεις ενώ η ΟΑ είναι πολύ πιο ακριβή από την Α3 αν κλείσεις εισιτήριο 3 μήνες και πλέον πριν την πτήση σου.

Αντί να διαμαρτυρόμαστε λοιπόν για το ακριβό εισιτήριο της Α3 ας χρησιμοποιήσουμε τις εναλλακτικές επιλογές μας ώστε να πιεστεί και να μειώσει τις τιμές.