Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

  • Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Mr.D.":o9za6bqj said:
.... Από την άλλη η ΟΑ ειδικά σε πτήσεις τελευταίας στιγμής είναι σαφώς οικονομικότερη....

Τις μέρες των Χριστουγέννων για τις πτήσεις προς Λάρνακα λόγω φοιτητών κτλ η ΟΑ είχε τις καλύτερες τιμές και χωρίς καθυστέρηση (τουλάχιστον στις δικέςμου πτήσεις.

Η Α3 είναι λογικό να "ξεσπάει" έτσι γιατί αργά η γρήγορα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το μονοπώλιο της θα πάψει να ισχύει... και το ξέρει! Οπότε κερδίζει τώρα που μπορεί... εις βάρος κάποιον πελατών της που έυκολα όμως μετά θα την "πουλήσουν" για την επόμενη πιο φθηνή εταιρεία. Πρέπει να προσέξουν όμως (λέω εγώ με το φτωχο μου μυαλό) γιατί όταν οι πελάτες της θα την πουλήσουν για την όποια νέα πιο φθηνή εταιρεία, η Α3 δε θα μπορεί να τους ανταγωνιστεί γιατί επενδύει σήμερα, ευτυχώς για εμάς, και μειώνει την ευελιξία της.
 
... η Α3 δε θα μπορεί να τους ανταγωνιστεί γιατί επενδύει σήμερα, ευτυχώς για εμάς, και μειώνει την ευελιξία της..

Υπονοείς πως η Ολυμπιακή θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την Αιγαίου άμεσα;; Η ολυμπιακή δεν θα χρειαστεί επενδύσεις μόλις ιδιωτικοποιηθεί; Η Ολυμπιακή θα χρειαστεί να αλλάξει όλο τον στόλο της.Γιατί είτε κρατική είτε ιδιωτική επιβάτης με αεροπλάνα 18ετίας δεν πετάει.

Η Αιγαίου τελειώνει τις επενδύσεις (η αποπληρωμή των δανείων απομένει που δεν υπάρχει εταιρεία που να μην έχει) του χρόνου ενώ η ολυμπιακή μόλις που θα αρχίσει.
Επιπλέον το θέμα είναι η τιμολογιακή πολιτική της Αιγαίου.Να αναφερθώ σε κάτι.Θεωρείται τα 122 Ευρώ που έδωσα για μετ'επιστροφής ειστήριο ATH-DUS-ATH για μέσα Φεβρουαρίου πολλά;;;Είναι ένα δρομολόγιο όπου έχει σχεδόν μηδαμινό ανταγωνισμό (μόνο ΟΑ μέσω SKG).Τα 100 Ευρώ με τα οποία ξεκινάει one way Αθήνα-Κοζάνη με ΟΑ δεν είναι πολλά;; Ποιος έχει μονοπώλιο και εκμεταλλεύεται;;;

Επιπλέον πόσες προσφορές έχει βγάλει η Αιγαίου και πόσες η Ολυμπιακή;; Καμμία σύγκριση. Υποστηρίζω και τις δύο αλλά μην είμαστε άδικοι.

Επίσης, τα νούμερα μιλάνε απο μόνα τους.Μάλλον όλοι οι επιβάτες της Αιγαίου είναι μαζόχες και θέλουν να πληρώνουν.

Τέλος, θα φανεί ποιος θα αντέξει.Εύχομαι και οι δύο γιατί τόσο το καλύτερο για εμάς.
 
Φυσικά και η ΟΑ θα χρειαστεί νέα αεροσκάφη αλλά εδώ μιλάμε για τους επιβάτες που πετάνε με φθηνά εισητήρια και δεν κοιτάζουν τίποτε άλλο και αυτοί είναι αρκετοί. Εγώ δεν είπα ότι θα μπορέσει άμεσα η νέα ΟΑ να ανταγωνιστεί την Α3, είπα αργά ή γρήγορα... Όσο για το μονοπώλιο η A3 το εκμεταλλεύεται στο εγώριο όχι σε διεθνής πτήσεις και αυτό είναι πραγματικότητα. Δε λέω ότι δεν κάνει καλά, απλά μετά την επίθεση χρειάζεται ισχυρή άμυνα για να επιβιώσεις. Πιθανότατα να αντεπεξέλθει χωρίς να το κααλάβει... και μακάρι για όλους μας. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ανταγωνισμός πρέπει να σε κάνει καλύτερο...
 
Όχι πάλι Aegean vs. Ολυμπιακή. Έλεος πια το έχουμε δει πολλές φορές αυτό το έργο και δεν μας αρέσει.
 
Συμφωνω με τον φιλο Ακη, εξαλλου οι οπορτουνιστικες κινησεις των προεδρων της ΟΑ - φιλων της Α3 - εφεραν το αναμενομενο αποτελεσμα, την πουληση της ΟΑ... :with:
 
Μετά την εφαρμογή της νέας εμπορικής της πολιτικής που εφήρμοσε στις 12/01/2009, η Α3 αναγκάζεται να προβεί σε αναπροσαρμογή της εμπορικής της πολιτικής αναφορικά με τις αλλαγές και ακυρώσεις των εισιτηρίων εσωτερικού. Στο εξης το Υ και το Μ class δεν θα επιβαρύνονται με τα €15,00, οποτεδήποτε κι αν γινει η αλλαγή, εφ' όσον υπάρχει διαθεσιμότητα στην ίδια κατηγορία ναύλου. Το ίδιο ισχύει και για την ακύρωση εισιτηρίων Υ και Μ.

Το Κ class επιβαρύνεται με €15,00 ανα πάσα στιγμή μετά την έκδοση συν τη διαφορά ανάμεσα στο Κ και τον αμέσως επόμενο διαθέσιμο ναύλο, σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε Κ.
 
Μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό που λες γιατί έκλεισα στις 13/01/2009 εισιτήριο σε M class για Θεσσαλονίκη και την επόμενη μέρα το ακύρωσα χωρίς να μου πάρουν ακυρωτικά.
 
Μα aristos08 νομιζω οτι ακριβως αυτο σου λεει ο aakunz...


aakunz":l6q8rds9 said:
Στο εξης το Υ και το Μ class δεν θα επιβαρύνονται με τα €15,00
 
Καλησπερα σε ολους!
Η καθε Εταιρεια εχει τους δικους τιμολογιακους κανονες και πρατει προς το δικο της συμφερον και αυτο ειναι το σωστο σε μια υγειη ανταγωνιστικη κατασταση!
Το θεμα ειναι πως οι ναυλοι για εσωτερικο ειναι αρκετα ακριβοι!!!Η Ο.Α εχει το δικος της κοστολογιο και η Α3 ας πουμε οτι επικροτει αυτος που εχουν προγραματισει απο νωρισ τα ταξιδια τους αλλα φυσικα χωρις την δυνατοτητα ακυρωσης!
Εγω προσωπικα που κατεβαινω καθε 15νθημερο Ηρακλειο αναγκαστικα επιλεγω Α3 λογο χαμηλοτερους κοστους απο την Ο.Α!
Ειναι ομως τα εισητηρια ΑΚΡΙΒΑ!!!
 
Ετσι εξηγείται η επιβατική μείωση στην aegean.Mαθαίνω οτι τα Α321 φευγουν για λονδίνο με 40 επιβάτες.
Εχει κανείς λίστα με την επιβατική κίνηση της Α3?
Με ενα γρηγορο search σημερα 105 euro με ολυμπιακη 130euro με aegean για Λονδίνο.
 
Top