Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σύστημα για αλλαγή εισιτηρίου online/χρεώσεις

Καλησπέρα παίδες. Τις προάλλες χρειάστηκε να αλλάξω ένα εισιτήριο με agean, LHR-ATH. Το ζήτημα είναι πως προσπάθησα να το κάνω online (θεώρησα δεδομένο και λογικό ότι θα υπάρχει extra χρέωση για το τηλεφωνικό κέντρο), μου έβγαλε ημερομηνίες και τιμές (30€, καθώς είχα semi και δεν είχε αλλαγή η τιμή), αλλά κάθε φορά που πάταγα confirm στις ημερομηνίες με πέταγε έξω, ΧΩΡΙΣ μήνυμα λάθους, απλώς με μια κόκκινη γραμμή κάπου δεξιά στην αρχική σελίδα. Λέω οκ, κάτι θα είναι down, επέμεινα on and off καμιά βδομάδα οπότε τελικά αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο. Μετά από 10 λεπτά προσπάθειας συνενόησης με την κοπέλα εκεί (η οποία για κάποιο λόγο επέμενε ότι για να με πετάει έξω ΠΡΟΦΑΝΩΣ υπήρχε επιστροφή φόρου την οποία ΠΡΟΦΑΝΩΣ το σύστημα δε μπορεί να κάνει αυτόματα το οποίο ΠΡΟΦΑΝΩΣ έπρεπε να γνωρίζω - στα πρώτα δύο φυσικά είχε δίκιο, το προφανές όμως του πράγματος δεν κατάλαβα) συνειδητοποίησα πως το σύστημα όντως ήθελε να μου επιστρέψει περίπου μισό ευρώ σε φόρους και γι αυτό το λόγο έπρεπε να καλέσω στο τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο όμως επιφέρει έξτρα χρέωση 20ευρώ.

Γενικώς θεωρώ απολύτως λογικό και σωστό να χρεώνεται η πρόσβαση στο τηλεφωνικό κέντρο και μάλιστα όχι φτηνά, εφόσον υποχρεώνεις την εταιρία να απασχολεί υπαλλήλους. Παρ'όλα αυτά, θεωρώ κακή ποιότητα υπηρεσιών εν έτει 2012 πρώτον να μη μπορώ να κάνω αλλαγή online και ακόμη περισσότερο να χρεώνομαι για χρήση του τηλεφωνικού κέντρου όταν δεν έχω επιλογή για χρήση της online πλατφόρμας. Τέλος πάντων, πολύ σημαντικότερο για μένα είναι το γεγονός πως προσπάθησα από Mac, PC και 2 tablets και με 3 διαφορετικούς browsers (μέχρι και με τον καταραμένο IE :lol:), και πουθενά δε μου βγήκε οποιοδήποτε error message στο site, το οποίο απλώς με πέταγε έξω.

Βασικά ποστάρω όχι για κράξιμο, αλλά περισσότερο για να ρωτήσω όσα παιδιά δουλεύουν Aegean αν όντως τα πράγματα έχουν όπως μου τα εξήγησε η κοπέλα ή αν κατάλαβα λάθος τον λόγο της χρέωσης, αλλά και για να ρωτήσω αν είναι σύνηθες να έχουν οι εταιρίες αυτό τον περιορισμό στις online αλλαγές τους (δε μου έχει ξανατύχει), και αν σε τέτοια περίπτωση θεωρείται γενικώς σωστό να χρεώνεται η χρήση του τηλεφωνικού κέντρου. Τέλος, αν κάποιος ασχολείται με το online μέρος, καλό θα είναι να ρίξει μια ματία στον κώδικα γιατί όπως είπα το render δεν είναι σωστό. ;)

Re: Σύστημα για αλλαγή εισιτηρίου online/χρεώσεις

Πριν ένα περίπου μήνα ακύρωσα ένα CDG-MRS-CDG. Έψαχνα σε όλο το site της ΑF για να το κάνω online αλλά η κράτηση μόνο άλλαζε και δεν ακυρωνόταν. Έτσι πήρα τηλέφωνο: η κοπέλα μου είπε πως μπορεί να το κάνει αυτή, με 30Ε αν θυμάμαι καλά, ή μού πρότεινε να πάρω στην ειδική γραμμή που ασχολούνται με τα τεχνικά προβλήματα του site και που θα το ακύρωναν δωρεάν. Έτσι και έγινε, σε 2 λεπτά το είχαν ακυρώσει με διαδικασία μόνο μέσω τηλεφώνου, χωρίς πολλά-πολλά και εντελώς δωρεάν. Για την Aegean δεν έχω άποψη, αλλά θα θεωρούσα δίκαιο να μην χρεωθείς την τηλεφωνική αλλαγή από την στιγμή που όταν το αγόρασες είχες σαν δεδομένο την δωρεάν αλλαγή online.

Re: ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΑΠΟ AEGEAN

boem45":2a4zinx2 said:
Εχω βγαλει λοιπον τρια εισιτητηρια με την AEGEAN για τον Οκτωβριο και θελησα να τα αλλαξω για Νοεμβριο.Πηρα τηλ την Aegean και λιγο πολυ μου ειπαν οτι θα πρεπει να πληρωσω επιπλεον 560 ευρω.Δηλαδη 340 που ειχα πληρωσει και 560 συνολο 900 .Ακουστε τωρα το κουφο της υποθεσης.Αμα τα ακυρωσω τελειως και βγαλω καινουργια θα μου στοιχισουν συνολικα 840!!!!! Οταν το ειπα στην υπαλληλο μου απαντησε<τυχατε στην περιπτωση....>
Αμα κανενας το καταλαβαινει αυτο να μου το πει.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.ΕΓΩ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΑΥΡΙΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗ EASYJET ΓΙΑ ΜΙΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ 286
Ευχαριστω
ΓΙΩΡΓΟΣ

Ουσιαστικά μας λες ότι για να αλλάξεις εισιτήρια αξίας €340 με άλλα που κοστίζουν €500 (€840-€340), δηλαδή με διαφορά ναύλου €160, πρέπει να πληρώσεις άλλα €400 (€560-€160) για την αλλαγή. Η μέγιστη χρέωση αλλαγής εισιτηρίου ανά σκέλος διαδρομής είναι €40 για την κατηγορία saver. Αν η διαδρομή που καλύπτουν τα 3 αυτά εισιτήρια έχει 10 σκέλη, μόνο τότε υπάρχει λογική. Διαφορετικά ή εσύ δεν μας τα λες καλά ή η Αegean. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη "περίπτωση" κι εσύ να "έτυχες" σ' αυτήν.

Προφανώς είχε αγοράσει εισιτήρια σε σκέλη U και P (σύνολο EUR344.19 + web fees).
Η αλλαγή είναι €40 ανά σκέλος, δηλαδή €80 ανά επιβάτη, δηλαδή €240 στο σύνολο.
Για κάθε συναλλαγή μέσω τηλεφωνικού κέντρου, υπάρχει χρέωση €20 ανά εισιτήριο, άρα έχουμε άλλα €60 ευρώ στο σύνολο.

Μόνο για τις αλλαγές λοιπόν έχουμε €300 χρεώσεις + διαφορά ναύλου.

Αν γίνει ακύρωση των εισιτηρίων, ο επιβάτης παίρνει πίσω €59,73 φόρους - €20 refund fee = €39,73 χ 3 = €119,19 και αγοράζεις νέα χωρίς rebooking fees.

Όλα αυτά τα βρήκα από την ιστοσελίδα της Αιγαίου.

Ναι φιλε Αakunz ειναι σχεδον οπως τα λες ,με πολυ μικρες διαφορες.Αλλα το θεμα το εχεις κατανοησει πληρως.Το ερωτημα βεβαια ειναι και παλι ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ.ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ :900.ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ 840 !!!!
Επισης για να μην υπαρχει συσπιστια οτι καποιο λαθος εκανε η υπαλληλος σας πληροφορω οτι ειχα παρει και λιγες μερες πριν και μου ειπαν τα ιδια!!1
Τωρα λεω να παρω τηλ κανεναν Δντη της Aegean ετσι απο περιεργεια,αφου δοξα το θεο εβγαλα easy jet 287 και τα τρια.
Καλο απογευμα

Ε και; Το πρόβλημα πού είναι δεν μπορώ να καταλάβω. Αγόρασες εισιτήρια σε προσφορά, πληροφορήθηκες για τους όρους πριν το αγοράσεις, σου έκατσε η στραβή και σου κόστισε λίγο παραπάνω. Στην υψηλή περίοδο τα 3 εισιτήρια θα σου κόστιζαν εξ αρχής τουλάχιστον €900, συνεπώς μην εξάπτεσαι και μη διαμαρτύρεσαι. Όταν τα αγόρασες ~€130 το άτομο δε σκέφτηκες ότι κάτι θα μπορούσε να πάει στραβα και δεν πήρες ταξιδιωτική ασφάλεια με την κράτηση. Σε όλους όμως μπορεί να συμβεί αυτό, γι' αυτό και συνέβη και σε σένα και κατάλαβες στην πράξη τι είναι οι "Κανονισμοί των Ναύλων", που όλοι προσπερνούν με ένα κλικ, όταν κάνουν κράτηση.

Σου εύχομαι buon viaggio και να μη χρειαστεί να αλλάξεις τα εισιτήρια που πήρες με την easyJet.

ΥΓ. Μην μπεις στον κόπο να πάρεις τηλέφωνο στους "διευθυντές της Aegean". Οι υπέυθυνοι έχουν ήδη διαβάσει το post σου και είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιος πήρε τηλέφωνο στο call centre τις τελευταίες μέρες και ζήτησε αλλαγή και μετά ακύρωση τριών εισιτηρίων που κόστισαν €340 (για τη δική σας ασφάλεια, η κλήσεις σας καταγράφονται).

Τα εισητήρια τα αγόρασες απ´ ευθείας από την ιστοσελίδα της Aegean ή μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα; Γιατί και μένα ένας φίλος μου ήθελε να πάει διακοπές αλλά τελευταία στιγμή χρειάστηκε να αλλάξει το εισητήριο και έπρεπε να πληρώσει κοντά στα 600€ για να το ακυρώσει. Και αυτό επειδή το έκλεισε μέσω πράκτορα, ενω εαν το έκλεινε απ´ ευθείας από την ιστοσελίδα της εταιρίας θα ήταν χαμηλώτερα τα τέλη (όπως διαβεβαίωσε υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου της Aegean).

Τα εισητηρια τα εβγαλα κατευθειαν απο το site.Οσο για το εαν χρειαστω να αλλαξω τα εισητηρια μου αυτα του εβγαλα με την Easyjet κυριε Ααkunz ειναι απλα μαθηματικα .Και ΔΥΟ φορες να τα ακυρωσω και βγαλω νεα, το συνολο κανει 287χ3=861,παλι κερδισμενος ειμαι γιατι με την Aegean θα πληρωσω 900 μονο και μονο για ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ!!!!

Για το οτι οι κλησεις καταγραφονται το ξερω,εκεινο που δεν ξερω ειναι εαν τις λαμβανουν υποψη τους,ειτε ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ.....
Καλο μου ταξιδι

Κοιτάζοντας τυχαία είδα ότι η Αιγαίου έκοψε το επασφάλιστρο στις πτήσεις εσωτερικού.Πλέον από Αθήνα οι φόροι αεροδρομίου είναι 30,64 ευρώ και προς Αθήνα μόνο 12.Πολύ ευχάριστη εξέλιξη αν είναι για να μείνει και αν δεν πρόκειται για λάθος στο σύστημα κρατήσεων.Αν κάποιος γνωρίζει παραπάνω ας μας ενημερώσει.

12 ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες θα ακυρώσουν τις αμοιβές για πληρωμή με χρεωστική κάρτα.
Αυτές οι εταιρείες - Aer Lingus, bmibaby, Eastern Airways, easyJet, Flybe, Germanwings, Jet2, η Lufthansa, η Ryanair, η Thomas Cook και Wizz Air. Βρετανικές αρχές ερευνώνται και αναγνώρισε τις "κρυφές" αμοιβές για την επεξεργασία χρεωστική κάρτα πληρωμής παράνομη.

Ο λόγος για τη διερεύνηση της καταγγελίας αποτέλεσε τη Βρετανική Εταιρεία για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και τη δυσαρέσκεια των επιβατών .

Για παράδειγμα, η Ryanair χρεώνεται το ποσό των £ 6 ανά επιβάτη σε κάθε κατεύθυνση, και easyJet - 10 - 16 ευρώ για πληρωμή.

Αεροπορικές εταιρείες που επιθυμούν να διατηρήσουν τα τέλη αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο αρχικό κόστος των εισιτηρίων. Πληροφορίες σχετικά με τα τέλη από πιστωτικές κάρτες θα πρέπει επίσης να αναφέρεται στη διαδικασία της κράτησης.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι Eastern Airways, easyJet, Flybe, Germanwings, Kufthansa, Thomas Sook, Thomson και Wizzair έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες αλλαγές στην τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων.
Απο οτι καταλαβα αυτο αρχισε να το κανει και η Α3.