Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ζούμε σε μια χώρα που ο μισθός είναι στα 500 ευρώ και ένα εισιτήριο εσωτερικού RTN μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ. Αν εσάς σας φαίνεται φυσιολογικό πάω πάσο. Εμένα μου φαίνεται ότι η αεροπορική εταιρεία δεν έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και η τιμολογιακή της πολιτική είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κοινώς, πάει για φούντο αν δεν αλλάξει άμεσα τακτική.

Αν δεν απατώμαι, το αεροπλάνο ποτέ δεν απευθυνόταν στις μάζες και ήταν ανέκαθεν ένα μέσο μεταφοράς για λίγους. Σήμερα είναι πολύ πιο προσιτό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι για όλους. Επειδή εμφανίστηκαν οι εταιρείες χαμηλού κόστους δεν σημαίνει οτι όλοι μπορούν να πετούν. Δόξα τω Θεώ έχουμε ωραιότατα ΚΤΕΛ, τραίνα, πλοία, κτλ. Κοινώς, υπάρχουν επιλογές. Η Aegean θα πάει για φούντο αν αρχίσει να τα ξεπουλά και μάλιστα χωρίς λόγο.

ΥΓ: Παραθέτω ένα άρθρο που διάβαζα σήμερα σχετικά με τις μεταφορές και το ταξικό σύστημα στο οποίο πολλοί από εμάς ζούμε. Δυστυχώς είναι στα Αγγλικά, αξίζει όμως μια ανάγνωση.

Επειδή το θέμα της Μητρικής εταιρείας έχει πάρει φωτιά, θα ήθελα και εγώ να ανάψω ένα σπίρτο και στην κόρη την Διδα ΟΑ. Εδώ και χρόνια προσπαθώ να καταλάβω πως δουλεύει το ticketing και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Εντάξει είμαι αγράμματος, δεν έχω χρόνο να πάρω τα μαθήματα έκδοσης εισιτηρίων, αλλά έχω ένα παράδειγμα… ξεδιαντροπιάς.
Έψαχνα για εισιτήρια τον Αύγουστο για Βαλκανική χώρα. Ο ανταγωνισμός το έχει στα €155-165, Η Μητρική/code share εταιρεία το δίνει €171, οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες στο ξεκινούν από €155 και με κρυφές χρεώσεις στο φτάνουν από €168 μέχρι €195….. ξέρεται πόσο θέλει η Διδα ΟΑ στην ιστοσελίδα της €263… τόσα τους λείπουν.. :rant: . Ά ρε τζάμπο που τους χρειάζεται. Αλλά αφού κατάφεραν και έγιναν Μονοπώλιο ….
Καλά να πάθουμε.

ωωπ,και ενας νοσταλγος των μαρκων...θυμιζω όμως , SKG - MUC το 1978 κοστιζε 720 DM...επ αυτου σχολιο ?

airzena":2t97dbg0 said:
Έψαχνα για εισιτήρια τον Αύγουστο για Βαλκανική χώρα. Ο ανταγωνισμός το έχει στα €155-165, Η Μητρική/code share εταιρεία το δίνει €171, οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες στο ξεκινούν από €155 και με κρυφές χρεώσεις στο φτάνουν από €168 μέχρι €195….. ξέρεται πόσο θέλει η Διδα ΟΑ στην ιστοσελίδα της €263… τόσα τους λείπουν.. :rant: . Ά ρε τζάμπο που τους χρειάζεται. Αλλά αφού κατάφεραν και έγιναν Μονοπώλιο ….
Καλά να πάθουμε.

Θα σου πω γιατί γίνεται αυτό: Η ΟΑ και η A3 χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα κρατήσεων. Η OA χρησιμοποιεί το AXSRES της HP (μαζί με τη Swiss και τη Brussels) και η Α3 χρησιμοποιεί το Amadeus Altéa. Το σύστημα της ΟΑ δεν υποστηρίζει ακόμα τις επιλογές FLEX και GOLIGHT, με αποτέλεσμα όλοι οι διαθέσιμοι ναύλοι να παρουσιάζονται by default ως FLEX (περιλαμβάνουν αποσκευή και "δωρεάν" αλλαγές χωρίς να μπορείς να επιλέξεις τη GoLight επιλογή). Τώρα, το γιατί η ΟΑ δεν πάει κι αυτή στο Amadeus, είναι ξεκάθαρο: α) είναι πολλά τα χρήματα που χρειάζονται για την αλλαγή συστήματος και β) με εξαίρεση τα "άγονα", ουσιαστικά η ΟΑ δεν υπάρχει ως εταιρεία με εμπορική δραστηριότητα (δες παρακάτω).

Αν θες τη γνώμη μου, να αποφεύγεις γενικά τις code share επιλογές του διδύμου ΟΑ-Α3 και να επιλέγεις εκείνη την εταιρεία που εκτελεί την πτήση με τριψήφιο κωδικό. Έτσι, η κρατησή σου δημιουργείται κατ' ευθείαν στο σωστό σύστημα κρατήσεων, χωρίς να παρεμβάλλεται το σύστημα του marketing carrier, ελαχιστοποιώντας τα ενδεχόμενα κάτι να πάει στραβά. Ουσιαστικά, με εξαίρεση τα άγονα (εκτός από το ATH-SKU), από την 1η Φεβρουαρίου 2014, o αερομεταφορέας που εκτελεί πλέον την πτήση σε μη-άγονο δρομολόγιο, είναι πάντα η Α3 (ασχέτως αν ο τύπος αεροπλάνου είναι Dash) και εφαρμόζεται η τιμολογιακή πολιτική της Aegean. Με άλλα λόγια, σε σπρώχνουν κατ' ευθείαν στην Α3, μέχρι την οριστική κατάργηση των κωδικών και του συστήματος κρατήσεων της ΟΑ.

Ελπίζω να βοήθησα.

Ρε aakunz μπορείτε να με βοηθησετε σε κάτι άλλο??? Γιατί η /Aegean έχει καπέλο στις πτήσεις της ο.α??? Στ άγονα..

aakunz":10fq91f6 said:
.... με εξαίρεση τα "άγονα", ουσιαστικά η ΟΑ δεν υπάρχει ως εταιρεία με εμπορική δραστηριότητα..... Με άλλα λόγια, σε σπρώχνουν κατ' ευθείαν στην Α3......
Ελπίζω να βοήθησα.

Ευχαριστώ, κατατοπιστικότατος όπως πάντα.
Μία επιπλέον ερώτηση γιατί η Α3 σου δίνει τιμές GOLIGHT εισιτηρίου, στις ίδιες τιμές με τον ανταγωνισμό και στις 3 πόλεις
ATH-BEG-ATH Air Serbia, ATH-SOF-ATH Bulgaria Air & Air Malta, ATH-OTP-ATH Tarom
Και ύστερα σου ζητά €40 για την βαλίτσα (πήγαινε & έλα) ενώ οι άλλες εταιρείες σου μεταφέρουν την βαλίτσα μέχρι 23 κλ. και μία χειραποσκευή μέχρι 10 κλ. τσάμπα.
Από τύπους αεροσκαφών χρησιμοποιούν καλύτερους Α319/Α320/Β737/Ε190 από τον σαλαμοκόφτη.
Αναφέρει όμως η Α3 ότι προσφέρει ζεστό γεύμα – στον σαλαμοκόφτη
που ζεσταίνουν τα φαγητά..;. Αυτό θέλω να το δω, όσο ζεις υπάρχει κάτι να δεις. :twisted:

dtrach":h5ypt89q said:
Ρε aakunz μπορείτε να με βοηθησετε σε κάτι άλλο??? Γιατί η /Aegean έχει καπέλο στις πτήσεις της ο.α??? Στ άγονα..

Στις πωλήσεις A3 με πιστωτική κάρτα χρεώνεται το fee της κάρτας. Από σήμερα το πρωί, άλλαξαν οι όροι των "άγονων" εισιτηρίων της ΟΑ. Πλέον το free refund δεν υφίσταται και οι ακυρώσεις έχουν πρόστιμο €35,00.

@Belavia
Η επιλογή είναι δική σου. Όπου μπορείς να παίρνεις αυτό που συμφέρει ΕΣΕΝΑ, όχι αυτούς.

Από το 1983 και μετά, με εξαίρεση τα έτη 1994-1996, πετούσα κάθε χρόνο Ελλάδα-Γερμανία. Και χειμώνα, και καλοκαίρι, και άνοιξη. Μόνο φθινόπωρο όχι :wink:
Πάνω από 445 Μάρκα δεν είχα πληρώσει ποτέ. Βεβαίως, θα υπήρξαν και ακριβότερα εισιτήρια, όπως και φθηνότερα.
Απλώς, τώρα σου σχηματίζεται η εντύπωση πως η αναλογία ακριβών-φθηνών τείνει κατά πολύ προς τα ακριβά, ενώ πιο παλιά δεν ήταν έτσι.

Και μην επικεντρώνουμε την προσοχή μας μόνο στα εισιτήρια του εξωτερικού! Τι γίνεται με τα παραδείγματα που ανέφεραν οι φίλοι στα δρομολόγια εσωτερικού; Δηλαδή, όταν πληρώνω 300 Ευρώ με επιστροφή για Γερμανία, Αγγλία από Αθήνα και 280 με επιστροφή σε νησί μας καταχείμωνο από την Αθήνα, υπάρχει κάποια εξήγηση εκτός από την αισχροκέρδεια;

andreasl":wwawyza3 said:
Ζούμε σε μια χώρα που ο μισθός είναι στα 500 ευρώ και ένα εισιτήριο εσωτερικού RTN μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ. Αν εσάς σας φαίνεται φυσιολογικό πάω πάσο...
Θα μπορούσε να είναι λύση η αγορά εισιτηρίου με την επίδειξη εκκαθαριστικού της φορολογικής μας δήλωσης;