Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
κατά την διάρκεια του check in είχα την επιθυμία όντας gold member τα τελευταία 12 χρόνια με κάρτα Aegean premium visa και 1000000 μίλια ζητήσω να κάτσω στην emergency .

Μου ζήτησε ο υπάλληλος 9 ευρώ extra……δεν ξέρω εάν είναι νέα πολιτική ,αλλά αναρωτιέμαι γιατί να την εκχωρήσει την θέση στο τέλος ,σε κάποιον ο οποίος μπορεί να μην είναι τακτικός πελάτης ή να μην γνωρίζει αγγλικά ή ακόμα και να είναι ακατάλληλος.

Όταν φθάνει στο σημείο να ζητάει χρήματα από πιστά μέλη της για ένα service, που στο τέλος της ημέρας κολακεύει ένα συχνό πελάτη, ποια είναι η διαφορά από τις low cost εταιρείες……
Το έχω αναφέρει και σε άλλο post πόσο λείπει η Ryanair από το ΑΤΗ-SKG ....
Υ.Γ. η united με την οποία ταξιδεύω συχνά πυκνά στο εσωτερικό των Η.Π.Α ποτέ δεν μου ζήτησε το παραμικρό δολλάριο στο ίδιο request !

Σχετικά πρόσφατα είχα κάνει αρκετές πτήσεις με Turkish Αθήνα - Bahrain μέσω IST και πάντα ζητούσα emergency στο checkin ή μόνος ή και με άλλο άτομο. Μας τις έδιναν δωρεάν για όλα τα σκέλη. Και στην επιστροφή. Θυμάμαι το Ist-Bah ή Bah - Ist ή θέση κόστιζε γύρω στα 60 ευρω. Μια φορά για ενα σκέλος μας τις έδωσαν στο lounge της Turkish

@deerhunter να ζητάς θέσεις στο gate που είναι δωρεάν δεν μπορούν να χρεώσουν

Απλα στο gate μπορει ηδη να εχουν δωθει.

Έχει καιρό που η φθηνότερη προεπιλογή θέσης αυξήθηκε απο €3 σε €5 και εγω απλά κοιμάμαι όρθιος και δεν το είδα;

Ισως να εχει ξανααπαντηθει αλλα επειδη δεν το βρισκω ας το πω
Εχω flex εισιτηριο το οποιο επρεπε να το αλλαξουμε οχι μονο για αλλη ημερομηνια αλλα και για αλλο προορισμο. Η αλλαγη προορισμου ειναι κατι που δεν μπορει να γινει απο το site αλλα μονο μετα απο τηλεφωνημα στο τηλεφωνικο κεντρο
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι για να χρεωθουμε υποχρεωτικα το 20αρικο για τη χρηση του κεντρου ,οταν ειναι κατι που δεν μπορουμε να κανουμε μονοι μας.Οσο κοιταξα στους ορους του εισιτηριου ειδα οτι το flex δινει αλλαγες χωρις χρεωση και για αλλο προορισμο ,οχι μονο αλλαγη ημερομηνιας

Δεν γίνεται όλες οι υπηρεσίες που αφορούν εισιτήρια να γίνονται ηλεκτρονικά. Από όσον γνωρίζω καμία εταιρία δεν το έχει αυτό εξ ολοκλήρου. Πάντα κάποια πράγματα θα γίνονται μέσω τηλεφώνου. Οι όποιες υπηρεσίες που γίνονται μόνο τηλεφωνικά καθώς και η χρέωση που ορίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις επαφίεται στην εκάστοτε αεροπορική.

Δεν διαφωνω αλλα οταν σου λενε "απεριοριστες αλλαγες χωρις χρεωση για οποιοδηποτε προορισμο" ,οφειλουν να μην σε χρεωνουν τη χρηση του τηλεφωνικου κεντρου για αυτο το λογο.Διαφορετικα ας διευκρινησουν οτι για αλλο προορισμο υπαρχει χρεωση τηλεφωνικου κεντρου και να μην μπορει να γκρινιαξει κανεις
Περισσοτερο στεκομαι οτι μου φαινεται λιγο παραπλανητικο το πως το πλασαρουν

Στους ναύλους flex υπάρχουν οι εξής διευκρινήσεις
Διευκρινίσεις
[1] Αλλαγές εισιτηρίων: Πιθανή χρέωση λόγω διαφοράς ναύλου. Αλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της AEGEAN επιβαρύνονται με €23 χρέωση εξυπηρέτησης. Σε περίπτωση που δεν υποστηρίζεται τεχνικά η δυνατότητα να γίνουν οι αλλαγές online, δεν υπάρχει επιβάρυνση χρέωσης εξυπηρέτησης μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της AEGEAN.
[2] Οι φόροι επιστρέφονται πλήρως για όλα τα εισιτήρια. Ισχύει χρέωση εξυπηρέτησης για επιστροφή χρημάτων €23 ανά εισιτήριο.
Με βάση το 1 δεν θα πρέπει να χρεώσουν την τηλεφωνική εξυπηρέτηση εκτός αν οι αλλαγές αφορούν μόνο την αλλαγή ημερομηνίας. Αν και παρακάτω λέει
Πριν την αναχώρηση επιτρέπεται αλλαγή ημερομηνίας, πτήσης ή διαδρομής, ανά πάσα στιγμή, σε ναύλο ίσης αξίας χωρίς χρέωση ή - αν ίσης αξίας ναύλος δεν είναι πλέον διαθέσιμος – στον αμέσως υψηλότερο διαθέσιμο ναύλο με χρέωση της διαφοράς που προκύπτει ανά περίπτωση.