Τιμολογιακή πολιτική της Olympic Air

• Thread starter Thread starter reyad
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η Olympic Air (airline of the year 2010/11, en ERA silver award κλπ κλπ) εναρμονίζει την τιμολογιακή πολιτική της με εκείνη της Αιγαίου (a Star Alliance Member), όπως αυτή διαμορφώθηκε τον Ιούνιο. Με άμεση ισχύ, σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης, κάτοχος εισιτηρίου semi-flex (ενδεικτικά booking classes: T, U, X, B, K, Q, N) επιθυμεί να ακυρώσει τη θέση του και να ταξιδέψει κάποια άλλη στιγμή, εφ' εξής θα πρέπει να κλείνει τη νέα θέση ταυτόχρονα με την ακύρωση, πληρώνοντας και τα ανάλογα τέλη αλλαγής και ενδεχόμενη διαφορά ναύλου. Στην αντίθετη περίπτωση, το εισιτήριο θα καθίσταται άκυρο και θα είναι εφικτή μόνο η επιστροφή των φόρων. Επιβάτες που επιθυμούν να κρατήσουν το εισιτήριο με "ανοικτή ημερομηνία" θα πρέπει να το αναβαθμίσουν σε ένα ναύλο που επιτρέπει κάτι τέτοιο (ενδεικτικά: L, M, Y, C), πληρώνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά ναύλου και το τέλος αλλαγής (rebooking fee).

Πάντα μέσα στην πρωτοτυπία η Olympic Air :evil:

Εγω πιστευω οτι συγκρινοντας τις τιμες της olympic με αυτες της aegean σαφως η olympic εχει καλυτερες τιμες οσον αφορα το εσωτερικο, π.χ. ενα εισιτηριο απο LGIR γιa LGAV, 2 βδομαδες πριν θα το κλεισεις γυρο στα 70 ευρω με ολυμπιακη ενω με την αιγαιου γυρω στα 100 :thx: , αυτο το εχω παρατηρησει και για αλλους προορισμους προς αθηνα.Δεν πιστευω παντως οτι ο Βγενοπουλος ακολουθει την πολιτικη της Stat Alliance

Αγαπητέ evareste,

Είμαι κατά 99% σίγουρος πως έτυχες στην περίπτωση. Η τιμολογιακή πολιτική των δύο εταιρειών είναι ακριβώς ίδια.

Εγω λογο σπουδων κανω συγκεκριμενα δρομολογια προς και απο Αθηνα και εχω παρατηρησει μεγαλες διαφορες μεταξυ των δυο εταιριων, βεβαια δεν εχω εικονα και για αλλους προορισμους και πολυ πιθανων να εχεις δικιο.

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα για συγκεκριμένες ημέρες στο προσεχές διάστημα (είτε βραχυ- είτε μακροπρόθεσμα);

π.χ Her-Ath με ολυμπιακη για 20 δεκεμβρη (το εχω κλεισει 3 μερες τωρα) 49.50euros η αιγαιου εφτανε τα 75.50 euros
και το αντιθετο η ολυμπιακη ειχε για την επιστροφη με 60 ευρω και η αιγαιου με 81.50
(Οι τιμες ειναι εκεινες που μου εδωσαν στο πρακτοριο)

Για τις συγκεκριμένες μέρες (18/12 ~ 23/12) βλέπω από το site της Α3 ναύλο στα 40 ευρώ (+15 φόροι + 4 service fee) 59 ευρώ σύνολο.
To site της ΟΑ δίνει 36 ευρώ ναύλο (+24 ευρώ φόροι + service fee) σύνολο 60 ευρώ.

[Το πρακτορείο σου μάλλον δε χρεώνει service fee γιαυτό και σου έδωσε χαμηλότερη τιμή].

Φυσικά δεν είναι όλες οι πτήσεις διαθέσιμες στην ίδια τιμή αλλά υπάρχουν. Επαναλαμβάνω, μπορεί να έτυχε όταν εσύ έβγαζες το εισιτήριο να μην υπήρχε ο ναύλος, αλλά γενικά, η τιμολογιακή πολιτική των δύο εταιρειών είναι πλήρως εναρμονισμένη.

Οlympic Air: Οι ναύλοι ψηλά!

Ανεβασμένες οι τιμές σήμερα στις πτήσεις της Olympic Air, λόγω αύξησης του επίναυλου καυσίμων.

Πτήσεις εσωτερικού: (σε ναύλους όπου εφαρμόζεται ο επίναυλος): από €7,00 σε €9,00

Πτήσεις εξωτερικού (ναύλοι κατηγοριών T-, U-, V- ): από €21,00 σε €25,00 ή το αντίστοιχο σε ξένο νόμισμα

Όλοι οι υπόλοιποι ναύλοι εξωτερικού: από €25,00 σε €29, 00 ή το αντίστοιχο σε ξένο νόμισμα.

Μετα την μη εγκριση της συγχωνευσης εχω παρατηρησει οτι και οι δυο εταιρειες προσπαθουν να δελεασουν το επιβατικο κοινο με αρκετα καλες προσφορες,ενας γνωστος μου πεταξε για CDG πριν λιγες βδομαδες με olympic δινοντας μολις 125€(με επιστροφη) και κλεινοντας το μολις 2 βδομαδες πριν :!: οπως και εγω πεταξα με 29€ παλι με olympic to ΗΕR-ΑΤΗ.Αυτο τον καιρο οπως φαινεται ειναι σειρα της αιγαιου για προσφορες αφου εχει 50.000 θεσεις με αρκετα καλες τιμες κατω των 60€ απο ATH και γυρω στα 40 για ATH

Η ΟΑ δεν βγάζει προσφορές του στιλ 50.000 θέσεις, απλά κάθε σαββατοκύριακο βγάζει φτηνά εισιτήρια για διαφόρους προορισμούς σε Ελλάδα και λοιποί Ευρώπη σε προορισμούς που αλλάζουν κάθε φορά, έχω κλείσει και εγώ από Λονδίνο 2 φορές με 135 ευρώ. Μέχρι στιγμής καλά πάει, να δούμε τι άλλο θα γίνει μελλοντικά…. Και πράγματα ο επίναυλος καύσιμου προστίθεται στο τελευταίο στάδιο της κράτησης…