ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ... Kim Il Sung, εσύ superstar!

• Thread starter Thread starter aakunz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πτήση 6η

CZ 7655 28SEP AMSTXL 1815 1930 FR
Operated as KL1833
Αεροσκάφος: Boeing 737-300, PH-BDO

Μετά από μία ολοήμερη περιπλάνησή μας στο γραφικό Άμστερνταμ, ήρθε η ώρα να πάρουμε την έκτη πτήση του ταξιδιού μας, η πρώτη μου με KLM, αυτή τη φορά στο εξωτικό Βερολίνο. Φτάσαμε στο Schiphol από τις 16:30, όπου και κάναμε self check in σε ένα από τα δεκάδες μηχανήματα του αεροδρομίου. Αν και η διαδικασία παίρνει αρκετό χρόνο, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα ίδιαίτερο πρόβλημα με το γεγονός ότι ταξιδεύαμε με code share πτηση και το ότι είχαμε στα χέρια μας χάρτινα εισιτήρια με validating carrier την Αεροφλότ (τα λογιστήρια των αεροπορικών εταιριών απεχθάνονται τέτοιους συνδυασμούς • άντε να βρείς ποιος παίρνει τα λεφτά, ποιος πετάει, σε ποιον τα δίνει... ένας χαμός). Ας είναι καλά οι υπάλληλοι που βρίσκονται γύρω για να σου δείξουν πως δουλεύει το νέο σύστημα, ώστε να μην τις χρειάζεται σε ένα-δύο χρόνια η εταιρεία και να τις απολύσει... Αφού πήραμε κάρτες επιβίβασης, παραδώσαμε τις αποσκευές μας και κατευθυνθήκαμε προς τα πάνω, όπου και βγήκαμε στο viewing terrace του αεροσταθμού, μήπως και δούμε τίποτα καλό να περνάει. Καθήσαμε εκεί κανένα μισάωρο, μέσα ψιλόβροχο, χωρίς να μας εντυπωσιάσει τίποτα...

Φτασαμε στην πύλη D78 μετά από απίστευτο περπάτημα (ειλικρινά δε θυμάμαι να έχω περπατήσει περισσότερο για να πάω στο αεροπλάνο μου) για να ανακαλύψουμε ότι θα ταξιδεύαμε με το PH-BDO, ένα 737-300, σαφώς όχι και ό,τι πιο σύγχρονο ή άνετο διέθετε η εταιρία.

Καθήσαμε στις θέσεις 24C & 24D, στην τελευταία σειρά. Το «καθήσαμε» το χρησιμοποιώ κατ’ ευφημισμόν. Πιο πρέπον θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το «σφηνώσαμε». Βέβαια, τι να έλεγε ο μπροστινός μας γερμανός που πρέπει να ήταν τουλάχιστον 2,05 μ! Για υποπόδιο, ούτε κουβέντα (στην οικονομική, το ξεκαθαρίζω!) Μέσα στην όλη μιζέρια, είχαμε ένα υπέροχο-πανέμορφο-χαμογελαστό πλήρωμα εξ Ολλανδίας, έναν ομιλητικότατο F/O και μία τέλεια purser. Τα ωραία βέβαια κάθονταν ακριβώς δίπλα μου: ένα ζευγάρι νεαροί Νοτιο-Κορεάτες! Πως να κρατηθώ και να μην τους πώ πού ήμουν πριν από λίγες μέρες και να τους δείξω φωτογραφίες και τη βορειο-κορεάτικη βίζα μου, οέο ;

Pushback, απογείωση στην ώρα μας και κατεύθυνση προς το ηρωικό Tegel. Το πλήρωμα σέρβιρε αναψυκτικά και υπέροχα σάντουιτς. Καθώς αρχίσαμε την κάθοδο, έγινε ανακοίνωση για αναταράξεις και η Purser ήρθε στο galley και είπε στα κορίτσια: "Girls, get ready for your Disneyland flight". Εγώ γύρισα και την κοίταξα και χαμογέλασα. Μετά από ένα λεπτό περασε από δίπλα μου, μου ακούμπησε το χέρι στον ώμο και μου ψιθύρησε: "Enjoy Disneyland!” Αυτό που ακολούθησε βέβαια, έμοιαζε περισσότερο με roller coaster! Ωραιότατες αναταρράξεις, έτσι για το excitement, για να εκτιμήσεις τι πολύτιμη που είναι η ζωή.

Βαθμολογία:
Αεροσκάφος: 70% (Μπρρρρρρρ, μα πόσων ετών να είναι; Aπάντηση: 19)
Άνεση: 30% (Η Small Class της Maersk ζει και βασιλεύει!)
Φαγητό: 90% (Υπέροχο σνακ, έστω και για μία τόσο σύντομη πτήση)
Πλήρωμα: 100% (Υπέροχες συνοδοί, ενημερωτικότατο cockpit)
Σέρβις: 50% (Πολύπλοκο check in. Της SAS ήταν απλούστατο μπροστά σε αυτό της KLM)
Γενική Εικόνα: 80% ("το πλήρωμα έσωσε την εικόνα, enjoy Disneyland!")

Ξαναπετάς μαζί τους;
Ναι, με κέρδισε το υπέροχο πλήρωμα. Ελπίζω να είναι έτσι και στις υπόλοιπες πτήσεις τους. Ελπίζω όχι και τα αεροπλάνα τους!

Πτήση 7η
U2 4613 30SEP SXFATH 1715 2025 SU
Αεροσκάφος: Airbus 319, G-EZIO

Η τελετή λήξης του ταξιδιού μας πραγματοποιήθηκε σε ένα θιβετιανό-νεπαλέζικο εστιατόριο του Kreuzberg, σηματοδοτώντας με αυτόν το τρόπο το επόμενο ταξίδι που μάλλον ετοιμάζουμε στα Ιμαλάια (εκτός και αν πάμε τελικά στο Ιράν). Το επόμενο απόγευμα, μετά από ένα brunch στο Prenzlauer Berg, πήραμε το δύσκολο δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα. Αφού πήγαμε στο Hauptbahnhof για να πάρουμε τις αποσκευές μας μπήκαμε στο κόκκινο S-Bahn για το Schönefeld, όπου και συναντήσαμε μία παλιά μας γνώριμη, την μυθική περσόνα της Ίντερφλουγκ, την Μπρουμχίλντα Μάουερ, τη μάνα της Λόλας που έτρεχε στην Unter den Linden. Η πληθωρική, βλοσυρή της παρουσία έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο τραίνο, καθώς ήταν ελέγκτρια εισιτηρίων και μοίραζε τα πρόστιμα σα να ήταν φέιγ βολάν.

«Βι γκετ ες ζι Ίνεν, Φράου Μπρουμχίλντα;», τη ρώτησα
«Γκαντς τόλλ. Ιχ άρμπαϊτε αλς Φαρκάρτεπρούφεριν μιτ Μπε Φάου Γκε. Φέγκεν, πούτσεν, άουφρόϋμεν, ζάουμπερμάχεν, άλλες καπούττ!», απάντησε υπερήφανα
«Ουντ ίρε Τόχτερ, Φρόϋλάϊν Λόλα;», ρώτησε ο Νικόλας
«Χαμπτ ιρ νιχτ ιρ γκεζέεν; Χόϋτε ρένντ ζιε άουχ μιτ ίρε Σβέστερ Χανελόρε ουντ ίρε φρόϋνντιν Λιζελόττε, άους Μπράουνσβάιγκ τσουζάμμεν! Κανν ιχ ίρε φαραυσβάιζε προύφεν, μπίττε; Σνέεεεεεελ!!!» (Ήταν η Μπρουμχίλντα που όλοι ξέραμε: αυταρχική, τσαμπουκαλεμένη)
«Βιρ ζίνντ ναχ Νόρντκορέα γκεφάρεν, βάιλ βιρ μιτ ντεμ μπέστεν ουντ τσουφερλέσσιγκστεν φλουγκτσόϋγκ ντερ Βέλτ φλίγκεν βόλτεν, βίστ ντου ντας; Βιρ ζινντ μιτ άϊνεν βουντερμπάρεν Ιλιούσιν Τσβάιουνντζέχτσιχ Εμ γκεφλόγκεν» πρόσθεσα
«Αχ ζόοοο! Ιλιούσιν Τσβαϊουνντζέχτσιχ Εμ. Ντας ιστ βίρκλιχ κλάσσε! Χερτσλιχεν Γκλουκβουνς. Ντας ιστ άουσγκετσάιχνετ» είπε με θαυμασμό η «Μπρούμι» καθώς θυμήθηκε τις ένδοξες εποχές της Ίντερφλουγκ...

(ο ανωτέρω διάλογος είναι αφιερωμένος εξαιρετικά στο μέλος George)

Φτάσαμε στο Schönefeld και πήγαμε αμέσως να δώσουμε τις αποσκευές μας στο check-in για καλή μας τύχη, ήταν η τελευταία ημέρα που η Ευκολοτζέτ είχε δωρεάν την πρώτη απόσκευή. Από την 1η Οκτωβρίου, ακόμα και για μία βαλίτσα που πάει στο hold, ο επιβάτης θα πρέπει να πληρώνει.

Στην αίθουσα αναχωρήσεων γινόταν ένας χαμός. Τόσες πολλές πτήσεις αναχωρούσαν ταυτόχρονα, που δεν υπήρχαν ελεύθερες θέσεις για τους επιβάτες που περίμεναν. Κατευθυνθήκαμε προς την πύλη μας για να επιβιβαστούμε πρώτοι και να «καβατζώσουμε» τις θέσεις της 9ης σειράς. Η συμπαθέστατη αεροσυνοδός με ρώτησε άν γνωρίζω τι πρέπει να κάνω κλπ κλπ. Η πτήση ήταν ανετότατη, με πολύ λίγο κόσμο και πραγματικά πρέπει να ήταν συνολικά η καλύτερη από τις επτά πτήσεις που πήραμε, στην ενδεκαήμερη πατριωτική αποστολή μας. Ίσως τελικά τα πιο απλά πράγματα είναι και τα καλύτερα. Αν σκεφτείς ότι είχα δώσει μόνο €49 για όλη αυτήν την πολυτέλεια, δεν είχα λόγο να έχω κανένα απολύτως παράπονο.

Άφιξη στην Αθήνα well ahead of schedule. Εκεί μας περίμενε ο εξαίρετος φίλος μας, ο Σπύρος, που μας πήγε για ψητά στη γνωστή -και ανεκδιήγητη πλέον- χασαποταβέρνα στα Καλύβια (μ’ αρέσει που παίρνουν παραγγελίες με PDA’s οι άχρηστοι). Είχαμε πολλά να πούμε.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μοιραστήκαμε όλες αυτές τις εμπειρίες μαζί σας και ελπίζουμε να μη σας κουράσαμε με άλλο ένα μακροσκελέστατο τριπ ρηπόρτ.

Βαθμολογία:
Αεροσκάφος: 100%
Άνεση: 100% (Έξοδος κινδύνου και το μεσαίο κάθισμα κενό!!!!)
Φαγητό: ---% (δεν μπορώ να βαθμολογήσω το Νεπαλέζικο;)
Πλήρωμα: 95% (Αντισυμβατικά ωραίοι και ευγενικότατοι)
Σέρβις: 80% (Καμία ιδιαίτερη απαίτηση από τέτοιες πτήσεις)
Γενική Εικόνα: 90% (Το ευχαριστηθήκαμε και με το παραπάνω μάλιστα)

Ξαναπετάς μαζί τους;
Και βέβαια, αρκεί να δίνουν ελκυστικές τιμές... Άτιμη Ευκολοτζέτ, θα μου το κλείσεις το σπίτι...

Ηγέτη εσύ Kim Il Sung....

Μετά από αυτό το όμορφο και αναλυτικό Trip-Report ,θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στους Tovarasi aakunz & COMPUTERISE και να τούς ευχηθώ "Πάντα τέτοια" ..!!

:arrow: Ηγέτη Kim Il Sung : Σήκω άρχοντα να δείς τα παιδιά της αλλαγής....!

Εξαιρετικό report για ένα μοναδικό ταξίδι σε μια μοναδική χώρα.

:great:

Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω ότι δεν αναφέρατε το όνομα του μεγάλου ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ όσες φορές θα έπρεπε. Είναι τουλάχιστον ασέβεια. :3:

Άλλο ένα φανταστικό trip report φτάνει στο τέλος του ! Συγχαρητήρια σύντροφοι για το προσκύνημά σας στη Μέκκα του υπαρκτού (?) Σοσιαλισμού ! Και εις ανώτερα (Ιμαλαϊα ή θεοκρατισμός, ανάλογα πως το πάρει κανείς :lol: )

Βαθμολογία:
Διήγηση: 100%
Χιούμορ: 100%
Ενδιαφέρον: 95% (5% γιατί βαρέθηκα να ακούω Κιμ Γιονγκ Ιλ κλπ. :lol: )
Γενική Εικόνα: 100%

COMPUTERISE και aakunz για Αιώνιοι Πρόεδροι ! :great: :thx: :mrgreen:

Σύντροφοι!!

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Μια σχεδόν πλήρης εικόνα του στόλου της ένδοξης Air Koryo! Διαμάντια της αεροναυπηγικής που σπάνια πια βλέπουμε, για τα μάτια σας μόνο!!

https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=13252
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=13254
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=13256
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=13249
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=13250
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=13251
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=13247
https://www.airliners.gr/community/album ... c_id=13248

aakunz":3xrvofrx said:
«Χαμπτ ιρ νιχτ ιρ γκεζέεν; Χόϋτε ρένντ ζιε άουχ μιτ ίρε Σβέστερ Χανελόρε ουντ ίρε φρόϋνντιν Λιζελόττε, άους Μπράουνσβάιγκ τσουζάμμεν! Κανν ιχ ίρε φαραυσβάιζε προύφεν, μπίττε; Σνέεεεεεελ!!!» (Ήταν η Μπρουμχίλντα που όλοι ξέραμε: αυταρχική, τσαμπουκαλεμένη)

Σήμερα ήρθε η ώρα να διορθώσουμε ένα ιστορικό λάθος.
Η συντρόφισσα Μπρουμχίλντα εμφανώς ταραγμένη επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε με έντονο τρόπο να διορθώσω μια ανακρίβεια. Ρητά με διαβεβαίωσε ότι οι συντρόφισσες Χανελόρε και Λιζελόττε ουδεμία σχέση καταγωγής έχουν με το Μπραουνβάιγκ. Ο τόπος καταγωγής τους είναι το θρυλικό Karl Marx Stadt. Aυτά προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.
Kάλλιο αργά παρά ποτέ...

COMPUTERISE":1sv6cck4 said:
...είναι το θρυλικό Karl Marx Stadt...
...το οποίο Karl Marx Stadt ονομάζεται σήμερα Chemnitz και έχει δώσει το όνομά του στο 321 της LH που πέταξα στο ΜΑΝ (βλέπε και ριπόρτ, δεύτερο σκέλος). Μ' αρέσουν αυτές οι συμπτώσεις...

Άψογη περιγραφή! Διαφένεται και το υψηλό γνωσιακό επίπεδο των γραφόντων... Συγχαρητήρια! ('Η όπως θα έλεγε και η Βρουνχίλδη "άουσγκετσάϊχνετ!"). :thx:

Ωραία η αναφορά, αλλά μήπως παράγινε λίγο το κακό με τον Κιμ Σούνγκ???Έλεος πιά... :puke: