Το έπος της Δυτικής Ακτής σε 8 πτήσεις και 7 προσγειώσεις

• Thread starter Thread starter OveLix
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

OveLix

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Elbonia
Εισαγωγή:
Το ταξίδι αυτό αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες μια βραδιά του Μαρτίου στα Friday’s των Αμπελοκήπων, μετά από μπόλικη σαγκρία και περιτριγυρισμένοι από αμερικάνικα memorabilia. Το θέμα συζήτησης με τη (νέα) συμβία μου ήταν οι καλοκαιρινές διακοπές και επειδή αμφότεροι είμαστε οπαδοί των road trips δεν ήταν και πολύ δύσκολο να υποκύψουμε στις σειρήνες της μητέρας όλων των road trips του κόσμου: οδήγηση στις ΗΠΑ. Σκεφτήκαμε coast to coast αλλά δεν έφταναν οι μέρες. Σκεφτήκαμε Route 66 αλλά τόση πολλή ενδοχώρα θα μας έπεφτε βαριά. Αντιστρέψαμε το ερώτημα: Τι θα μας άρεσε να δούμε σε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ; Την έρημο. Τον Ειρηνικό. Το Γκραν Κάνιον. Το Σαν Φρανσίσκο. Roller Coasters. Αεροπλανοφόρα. Σεκόιες. Τη Boeing. Εξτρα μπόνους το Μεξικό και το Βανκούβερ. Ε, δεν ήθελε και περισσότερη σκέψη. Road Trip στη Δυτική Ακτή λοιπόν. From Mexico to Canada, σύνορο με σύνορο. Συγκινήθηκα στ΄ αλήθεια αλλά ήπια ένα ποτήρι ακόμα και μου πέρασε.

Η προετοιμασία ξεκίνησε αμέσως. Η σκέψη ήταν «προσγειωνόμαστε LAX ή KSEA και απλώς οδηγούμε βόρεια ή νότια». Οσο όμως ψάχνεις μια περιοχή τόσα περισσότερα πράγματα ανακαλύπτεις. Πρέπει να αποφασίσεις τι θα δεις και τι όχι, από που θα περάσεις και από πού όχι, τι ΔΕΝ θα μετανιώσεις που δεν το είδες και άλλα τέτοια που εμπειρότεροι περιηγητές από μένα έχουν επισημάνει κατά καιρούς. Αλλά πρώτα έπρεπε να επιλέξουμε εταιρία. Οι πτήσεις και οι τιμές θα υπαγόρευαν σε μεγάλο βαθμό το πού θα προσγειωνόμασταν αρχικά και πού θα φτάναμε τελικά.

Τηλεφώνησα στον καλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα του κόσμου και του εξέθεσα τους προβληματισμούς μου. Ο aakunz ενθουσιάστηκε! «Θα σε πάω με 757 Icelandair ΝΥ μέσω Ρέικιαβικ και μετά με άλλο 757 LA. Φοβερό σου λέω!». Τόσο φοβερό που φοβήθηκα. «Κοίτα να δεις σύντροφε», ψέλλισα σαν αθλητής χόκεϊ της ΕΣΣΔ που ετοιμάζεται να αυτομολήσει στον Καναδά, «θα κοιτάξω να δω τι άλλο παίζει και θα επανέλθω. Πάντα αγαπούσα τα winglets στα 757, το δε Ρέικιαβικ είναι από τις αγαπημένες μου ιγκλου-πόλεις αλλά narrowbody; Θα τα ξαναπούμε μάλλον».

Κοίταξα LH (είχε μετάβαση με 744 και επιστροφή με Α346 - ή το αντίστροφο) αλλά ήθελε και 1550 € το άτομο. Κοίταξα AF, κοίταξα LX, ξαναμίλησα με τον Αντρέα που μου πρότεινε και άλλες λύσεις. Τελικά κατέληξα στην ΒΑ για τέσσερις λόγους: πήγαινε με 772 (δεν το είχα πετάξει), βόλευαν οι ώρες του connection, η αναμονή ήταν στο T5 και -το σημαντικότερο- ζητούσε μόλις 1180 ευρώ για τα ATH-LHR-LAS και SEA-LHR-ATH. Μπήκα στο online booking, σταυροκοπήθηκα να μην έχουν απεργία τα πληρώματα τον Αύγουστο, ενημερώθηκα ότι τα εισιτήρια είναι non refundable και ότι κάθε αλλαγή ανά άτομο ανά σκέλος θα κόστιζε 150 €, και πάτησα το κουμπί book now. Το ποσό στην κάρτα εγκρίθηκε (κάπως έτσι θα ένιωσε ο Κολόμβος οταν πήρε την έγκριση από την Ισαβέλλα) και το ι-τίκετ ήρθε στο ιμέιλ. Καλώστο.

Με φιξαρισμένη την αφιξη στο LAS και την αναχώρηση από KSEA, έμενε να οργανωθούν τα ενδιάμεσα. Πρώτη μου σκέψη ήταν να πετάξουμε SAN με Southwest (σε εξευτελιστική τιμή) αλλά η Αννυ (πώς να σας το πω κομψά.....) φοβάται τα αεροπλάνα! Οσο μικρότερο το αεροσκάφος και όσο μικρότερη η απόσταση τόσο περισσότερο τα φοβάται. Βαδίζει κάθε φορά προς τις θύρες επιβίβασης με βήμα και βλέμμα μελλοθάνατου. Πέρσι στο SXF που χιόνιζε και μας καθάριζαν τις πτέρυγες τα συνεργεία, κόντεψε να ανοίξει την πόρτα και να φύγει. Το ότι στη Νεβάδα δεν χιονίζει ποτέ δεν άλλαζε και πολλά. Προτιμούσε να περάσει τη Μοχάβε με τα πόδια παρά να πετάξει ως την ακτή με το 737. Και επειδή την είχα ήδη πείσει να πάμε πετώντας ως το Γκραν Κάνιον είπα να μην πιέσω άλλο. Θα περνούσαμε την έρημο οδικώς και αυτό ήταν -τελικά- από τα καλύτερα και απολαυστικότερα κομμάτια της διαδρομής. Ευτυχώς που επέμενε.

Οσο προχωρούσε η μελέτη, ένα κομμάτι του border to border εξακολουθούσε να μένει κενό. Το Όρεγκον έχει ενδιαφέρον μόνο αν είσαι κυνηγός, αρκούδα, φυσιοδίφης, σπηλαιολόγος, ερημίτης, ξυλοκόπος, ορνιθοπαρατηρητής ή πάπια. Ετσι αποφασίσαμε να το παραλείψουμε - πετώντας από το SFO στo SEA και γλιτώνοντας 1300 χλμ. Την ανάγκη μας για φύση, δέντρα, λίμνες και ποτάμια θα την ικανοποιούσε το Yosemite.

Μετά την απαραίτητη δόση αγωνίας από τις πολυήμερες απεργίες της ΒΑ, φτάσαμε εκείνο το πρωινό στο Ελ. Βεν. για την κλασική πρωινή πτήση για LHR (από το 1998 πρέπει να την έχω κάνει 4-5 φορές - χώρια με U2, A3 κλπ) και που το μόνο ενδιαφέρον που βρίσκω σε αυτή είναι... χμμμμ... είναι..... δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον πια.

Ηλεκτρονικό check-in είχε γίνει αποβραδίς, drop τις βαλίτσες και off we go!

(Συνεχίζεται)

Μια και διανύουμε περίοδο ραμαζανιού, θα σου πω ποιες ήταν οι πρώτες λέξεις του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Μωάμεθ, στην πρώτη επίσκεψή του στο σπήλαιο του δεύτερου: "IQRA!", δηλαδή "Αφηγήσου!" Μετά τον πήρε στον Έβδομο Ουρανό και ο Μωάμεθ έγραψε το trip report του, γνωστό και ως Qur'an, δηλαδή "Αφήγηση".

Γι' αυτό λοιπόν, μετάδωσε στους πιστούς σου τα φώτα σου. Μίλα μας για αυτά που είδες, που έκανες, που έφαγες, που ήπιες, που πέταξες. Πες μας για το Visa Waiver, το Ι-96 form, τα 777...

Να διορθώσω ότι το δρομολόγιο που σου είχα προτείνει δεν είχε μόνο ισλανδές αεροσυνοδούς, είχε και νεοζηλανδές στη μετάβαση (είχε βέβαια και "κορίτσια" μέχρι να πας στο αεροδρόμιο με το Terminal of the Terminals, αλλά ποιος νοιάζεται για αυτά -ούτε καν η ίδια η Έλενα). Ίσως να μπορέσω να σε συγχωρέσω κάποια μέρα, για το φόρουμ δεν ξέρω αν θα μπορέσει...

IQRA λοιπόν, τι περιμένεις, IQRA!

Σαλάμ αλέακουνζ :mrgreen:

Εχεις δίκιο για τις Νεοζηλανδές, ήλπιζα να το είχες ξεχάσει και να μην με ξεμπρόστιαζες στο φόρουμ αλλά ας είναι... :with:

Βάλε και ότι στη συνέχεια θυμήθηκα τα ραδιενεργά 762 και την πτήση 38 (G-YMMM) και ξαφνικά η ΑΝΖ έγινε (εκ των υστέρων) απωθημένο. Υπόσχομαι την επόμενη φορά να σε ακούσω.

Αχχχχ.. Βαχχχ... Βλέπω οτι θα παρελάσουν όλα τα απωθημένα μου μαζεμένα σε ένα trip report :cry: Τουλάχιστον προσπάθησε να μην το κάνεις πολύ βαρύ! :(

Συμφωνώ με τον προηγούμενο...Αν και εμένα το Όρεγκον πάντα με τραβούσε... :mrgreen:

MerNion":1s1h4zhh said:
Αχχχχ.. Βαχχχ... Βλέπω οτι θα παρελάσουν όλα τα απωθημένα μου μαζεμένα σε ένα trip report :cry: Τουλάχιστον προσπάθησε να μην το κάνεις πολύ βαρύ! :(
Μιλάς εσύ που έκανες ATPL στη Φλόριντα? Θα το κάνω πιο βαρύ κι από 747-800F (που το είδα live να συναρμολογείται) :mrgreen:

OveLix":3dy258h1 said:
747-800F (που το είδα live να συναρμολογείται) :mrgreen:

Σε ενδειξη διαμαρτυριας, αυτοBanαρομαι απο το forum μεχει το παρον τρυπ ρηπορτ να κατεβει 7-8 σελιδες κατω.

Τα χάπια μου!!!!! :cry:
Ακολουθώ το παράδειγμα του seven4seven!

OveLix":2lxl28od said:
Με φιξαρισμένη την αφιξη στο LAS και την αναχώρηση από KSEA, έμενε να οργανωθούν τα ενδιάμεσα. Πρώτη μου σκέψη ήταν να πετάξουμε SAN με Southwest (σε εξευτελιστική τιμή) αλλά η Αννυ (πώς να σας το πω κομψά.....) φοβάται τα αεροπλάνα!

Κοίτα, αν μετά από όλο αυτό το αεροπορικό ταξίδι είστε ακόμα μαζί, εξήγησέ της τί εστί Lion Air. Μια ανάγνωση στο τριπ ριπορτ της Ινδονησίας θα την πείσει. Μετά η Southwest θα της φαίνεται Qantas.

Με το φόβο να ξεμπροστιάσεις και εμένα, πρέπει να σε καταγγείλω δημοσίως για την ΑΝΖ. Και τώρα επανέρχομαι κι εγώ στα χάπια μου...