Το παραπονό μου από την AEGEAN!

• Thread starter Thread starter angel_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
angel pilot, ρωτάω για τί τύπος αεροσκάφους ήταν, αν ήταν full flight simulator (motion etc.), fixed base, τύπου Frasca, τίποτα πρόγραμμα σε υπολογιστή, πού ήταν? Στα γραφεία της εταιρείας?

Η χρήση των wipers είναι κατά το δοκούν. Δηλαδή, ή βλέπεις έξω ή δεν βλέπεις. Αν βλέπεις καλά, άσχετα αν βρέχει, δεν χρειάζονται. Αν δεν βλέπεις, χρειάζονται. Εσείς δεσποινίς μου, βλέπατε έξω?

Αυτά πάντα, δεχόμενος ότι έτσι έγιναν τα πράγματα. Δεν έχω κανένα λόγο να μην το πιστέψω. Έχουμε κατά καιρούς ακούσει και χειρότερα.

Από κεί και πέρα. Έχω ξαναγράψει πρίν κάνα χρόνο, σε άλλο thread:

gonso":1hz00uos said:
Όταν ο άλλος έχει άκρη, δεν υπάρχουν εμπόδια ούτε στην πρόσληψή του, ούτε στην εκπαίδευση του ούτε στην ανέληξή του. Τελειά και παύλα. Τα υπόλοιπα εγώ τα ακούω από ρομαντικά εώς αφελή. Μιλάω για πράγματα γνωστά όχι μόνο γιά εξετάσεις ΥΠΑ και ΟΑ αλλά και γιά την εν΄λόγω. Ας το αφήσουμε εκεί.

Δεν πιστεύω φυσικά στην Αιγαίου τα πράγματα να έχουν την εικόνα εξετάσεων ΟΑ με καμμία δύναμη αλλά όχι ότι θα είναι και εκκλησία!

Δηλαδή αν ο Βασιλάκης ή ο ΔΠΕ θέλουν να βάλουν κάποιον μέσα, θα διστάσουν, για να μην τους κακοχαρακτηρίσουμε εγώ και εσύ? Μαγαζί τους είναι, ότι θέλουν κάνουνε. Και τον Χατζατζάρη άμα θέλουν τον κάνουν καπετάνιο.

Μόνο το δημόσιο υποχρεούται σε διαφανείς διαδικασίες. (λέμε τώρα :lol: )

Σε καμμία εταιρεία στην ευρώπη (για να μην υπερβάλλω και πώ στον κόσμο) δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας εξετάσεων απλά και μόνο γιατί είναι αυτονόητο ότι ....όποιον θέλουν παίρνουν! Λογαριασμό θα μας δώσουν τί κάνουν στο μαγαζί τους?

Cyverius, έχεις δίκιο ότι ο κομπλεξικός προδίδεται όταν κατηγορεί την άδικη κοινωνία. Απλά να προσθέσω ότι και ο βυσματίας προδίδεται όταν λέει κομπλεξικούς αυτούς που νοιώθουν αδικημένοι από την έλλειψη αξιοκρατίας και την παντοκρατορία του νεποτισμού :wink:

737FO4LIFE, εμένα προσωπικά δεν με πείθεις για τα περί ανυπαρξίας βύσματος. Ή μας περνάς για αφελείς ή είσαι επικίνδυνα ρομαντικός. Όσο και να είναι ιδιωτική εταιρεία, έχει και αυτή τις διαπλοκές της. Θέλεις να μου πείς δηλαδή ότι άν ήθελε η Ντόρα να βάλει ένα βαφτιστήρι της στην Α3, δεν θα την εξυπηρετούσε ο Βασιλάκης? Μην τρελλαθούμε κιόλας. Οι διαφορές με την ΟΑ σε αυτό το θέμα είναι δύο. 1) Στην Α3 αν το "βαφτιστήρι" είναι μπάζο με παράσημο, θα τον κόψει αργά η γρήγορα. Στην ΟΑ δέχθηκαν και μπάζα (σε μικρό βαθμό, αλλά δέχθηκαν). 2) Στην περίπτωση των προσλήψεων ΟΑ, η γυναίκα του καίσαρα φαινόταν τιμία (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε), αλλά δεν ήταν ώς όφειλε. Στην περίπτωση της Α3, ούτε τίμια οφείλει να είναι, ούτε να το δείχνει.

Eμένα μου έμεινε μιά απορία , είχε τελικά wipers το sim. ? :mrgreen:

Aς μην έιμαστε τόσο απόλυτοι μερικοί στις κρίσεις μας και στους χαρακτιρισμούς μας , η κοπελιά θεωρεί ότι αδικήθηκε και έγραψε το παραπονό της , εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς , δέν ήμουνα εκεί , δεν ξέρω , αν ήταν κάποιος απο σας να μας διαφωτίσει , απο την άλλη ξέρουμε όλοι ότι δεν ζούμε σε ένα περιβάλλον που επικρατεί η αξιοκρατία πολλές φορές και σε αυτό να είστε σίγουροι δεν είναι απ΄έξω και ο ιδιωτικός τομέας .

Αρκετά είπαμε , αρκετά υποθέσαμε , ας δεχτούμε την απάντηση που μας έδωσε η ίδια η angel_pilot με σοβαρότητα και ήθος, χωρίς περαιτέρω καταγγελίες στην ΥΠΑ κλπ.,ατυχώς κατά το μάλλον ή ήττον αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πάντα και παντού!

gonso":87nrnmdg said:
Cyverius, έχεις δίκιο ότι ο κομπλεξικός προδίδεται όταν κατηγορεί την άδικη κοινωνία. Απλά να προσθέσω ότι και ο βυσματίας προδίδεται όταν λέει κομπλεξικούς αυτούς που νοιώθουν αδικημένοι από την έλλειψη αξιοκρατίας και την παντοκρατορία του νεποτισμού :wink:

Gonso, σαν απόφοιτος ΑΕΙ και υπαγόμενος στο Δημόσιο, έχοντας ο ίδιος προσληφθεί στην εργασία μου με καθολικά αδιάβλητες (βλέπε Πανελλήνιες Εξετάσεις) διαδικασίες, ξέρω πολύ καλύτερα τον πόνο να βλέπεις λχ απόφοιτους λυκείου που μπήκανε καθαρά με βύσμα να έχουν την ίδια σχεδόν αμοιβή με σένα χωρίς ευθύνες και ουσιαστική εργασία (....και από πάνω να ισχυρίζονται ότι είναι και άξιοι). Αυτό το πρόβλημα υπάρχει (διαιωνίζεται θα έλεγα) στο Δημόσιο Τομέα της χώρας μας, όπου "ευτυχώς" για τους βολεμένους και δυστυχώς για τους απέξω ισχύει το "κομμουνιστικό" σύστημα: δουλέψεις δε δουλέψεις το ίδιο θα πληρωθείς.

Βαζοντας και εγω τα δικα μου 2 σεντ σε σχεση με το θεμα, θα ηθελα να πω οτι η υποθεση wipers μου φαινεται λιγο υπερβολικη.
Πολυ σωστα λεχθηκε πιο πανω οτι η χρηση των wipers γινεται αν και οταν χρειαζεται, εξου και δεν βρισκεται σε checklist.
Παρενθεση, στο 737 εκτος απο τα wipers υπαρχει και στρωση ειδικου rain repellant πανω στο εξωτερικο μερος του γυαλιου.
Σχετικα με το παραπονο της φιλης και το ποστ με το σεξουαλικο υπονοουμενο μου δινει τη εντυπωση οτι κατι αλλο φταιει.
Αποφοιτος του ΟΑΑ με 98% βαθμολογια, να εχει απωλεια κινητηρα στην εξεταση :shock: για καποια που δεν εχει πεταξει jet και η μονη παρατηρηση να ειναι τα wipers!
Κατι δε μου ακουγεται καλα :? . Τα 49kts αν ηταν headwind θα τα εβλεπα βοηθητικα σε τετοιο τεστ ωστε να φερει τη ταχυτητα κατω στο επιπεδο των ελαφρων αεροσκαφων. Δηλαδη αν το 737 ειχε Vref 135 με 49kts HWC τοτε το Groundspeed πεφτει στα 86 που ειναι κοντα στις ταχυτητες ενος δικινητηριου!

Σε αυτα τα τεστ οι εξεταστες θελουν να δουν αν ο υποψηφιος ειναι trainable (μαθαινει απο τα λαθη του, ακουει και καταλαμβαινει τι του λενε), εχει καλα flying skills(δεν χρειαζεται να το πετα στη τριχα), καλα CRM skills (αυτο πολυ βασικο) και προπαντων καλο χαρακτηρα.

Περι βυσματος δεν θα διαφωνησω με κανενα, απλα γνωριζω ατομο που εργαζοταν στη Α3 ως Κ2 και μπηκε χωρις βυσμα!
Που το ξερω? Ηταν Κυπριος και ουτε Ντορα ουτε Βασσιλακη ηξερε.

Δέν θέλω να γράψω πολλά..Αν αυτά που μας γράφει η κοπέλα στο μήνυμα είναι αληθινά και χωρίς υπερβολές τότε δεν καταλαβαίνω ποιός έχει απορίες για τον λόγο τον οποίο κόπηκε κ κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας...Κ τους καθαριστήρες να άνοιγε θα την έκοβαν επειδή δε σέρβιρε καφέ στους επιβάτες τής.

Κ γι αυτούς που λένε ότι "μαγαζί τους είναι όποιον θέλουν παίρνουν" ναι, συμφωνώ τότε μην βγάζεις προκύρηξη γ ανοιχτό διαγωνισμό.

Κ πάνω από όλα στενοχωρέθηκα που διάβασα το μήνυμά της γιατί απλά κατάλαβα πώς θα ένιωσε (όπως ο κάθένας φαντάζομαι) στη θέση της βλέποντας τα touch n go του άλλου υποψήφιου κ τα γέλια με τον εξεταστή ενώ απορρίφθηκε.

με σεβασμο,

Από την εμπειρία μου στον χώρο των προσλήψεων μπορώ να πω πως κάθε σοβαρή μεγάλη εταιρεία έχει ticket list. Φυσικά για να εξυπηρετήσει το συμφέρον της καθώς όπως αναφέρθηκε δεν λες όχι στον υπουργό. Κ αυτό δεν είναι μόνο στην Ελλάδα... Το πρόβλημα είναι όταν ο κάθε υπάλληλος έχει κ ένα ταλέντο/ξάδερφο να προτείνει... Φυσικά αν κάποιος δεν πολυτραβάει ή φεύγει σε 6 μήνες ή κάνει αγροτικό δίπλα στο φωτοτυπικό (σε μεγάλη εταιρεία επαναλαμβάνω)..κ χωρίς να θέλω να συγκρίνω με το συγκεκριμένο τόπικ αν κάποιος είναι με ξεχωριστά προσόντα βρίσκεται μια φόρμουλα αργά ή γρήγορα.

angel_pilot":2pwpmnpf said:
Είμαι απόφοιτη της oxford aviation academy (integrated).Τελείωσα με γενικό 98% στην θεωρία (JAA ATPL'S) και 95% τα πτητικά. Στισ προηγούμενες εξετάσεις της AEGEAN δυστυχώς κόπηκα αλλά ακούστε γιατί έγινε αυτό.Όλα πήγαν πολύ καλά,πέρασα όλες τισ εκσετάσεις μέχρι που ήρθε το sim.Ήμουν εγώ και ένας άλλος που μέιναμε τελευταίοι.Αυτός είχε τελειώσει μια σχολή άγνωστη στην Αμερική και γενικά στο atpl theory περίπου 78% και είχε κάνει το IR checkride 3 περίπου φορές.Αυτόν λοιπόν του έβαλαν να κάνει απλώς ένα touch and go σε απλές συνθήκες και φυσικά πέρασε...Εμένα μου έβαλαν full IFR conditions,με πρόβλημα στον κινητήρα μετά από την απογείωση και να επιστρέψω πίσω στο αεροδρόμιο με ILS approach και ταχύτητα ανέμου κοντά στους 49 knots.Επείδη ήθελα πολύ την δουλειά έβαλα τα δυνατά μου και τα κατάφερα.Ελάτε όμως που έβρεχε (στο sim) και μου λέει "κόπηκες επειδή δεν άνοιξες τα wipers"!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rant: Δεν ξέρω αν καν υπάρχουν στα sim?!?!?!O άλλος πήρε την δουλειά και γέλαγε με τον εξεταστή μας!!!!Οπότε το παραπονό μου είναι εγώ μια απόφοιτη της ΟΑΑ ,με 98% και 95% και που τα κατάφερα σε όλες τισ εξετάσεις να κοπώ λόγω των wipers και ο άλλος να περάσει!!!!!!Δηλαδή τι ήθελε?Να του κάτσω?!?!? :wall:

Συγγνωμη,,,,,πηρες στα σοβαρα μια εταρεια σαν την Aegean? προφανως ο αλλος ειχε τηλεφωνημα Υπουργου και μπηκε....Τραβα στο εξωτερικο να βρεις δουλεια να προκοψεις γιατι στην Ελλανισταν σε κοβω delivery σε πιτσες! Συγγνωμη για το υφος αλλα δεν μπορω να πιστευω το 2009 οτι υπαρχουν ατομα που πιστευουν στην αξιοκρατια στην Ελλαδα. Ευχαριστω και καλη σαρακοστη σε ολους.

levantes":1eali40n said:
Β
ουτε Ντορα ουτε Βασσιλακη ηξερε.

Ποια Ντορα?
Την γνωστη Ντορα?
Και τι θεση εχει η Ντορα σε αυτην την "υποθεση"?
Θα τρελλαθωωωωω!
Και εδω? :wall: :wall: :wall:

Παντως αυτο που σιγουρα συμβαινει, ειναι οτι υπαρχει "διακριση" μεταξυ των φυλλων, σε οτι αφορα το συγκεκριμμμενο επαγγελμα, οσο και αν αυτο δεν το παραδεχομαστε.
Το επαγγελμα ανδροκρατειται, και η "εισβολη" θηλυκου στο cockpit δεν ειναι και τοσο "ευχαριστο" για καποιους.....Δυστυχως.
Προσωπικα πιστευω οτι η κυρια επεσε "θυμα" αυτης της νοοτροπιας.
Οσο για δικαιολογιες στο "κοψιμο" στο simulator, γραφεις επτατομη εγκυκλοπαιδια/ :with: