to pio ''asheto'' aeroplano pou taksidepsate pote?

• Thread starter Thread starter Junior
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
αααααα, και το 1990 με 707-384C OA απο Ροδο για Αθηνα (SX-DBE) στην προτελευταια ημερα πτησης του. Την επομενη μερα καθηλωθηκε στο εδαφος. :cry:

Χμμ εγώ δέν μπορώ να πώ κατά πόσον ήταν "άσχετο",αλλά είχα την τύχη να πετάξω με τα γιαπωνέζικα,τα YS11A τής Ολυμπιακής από LGAT πρός Χίο.Θυμάμαι μάλιστα πως μού είχε κάνει εντύπωση οτι είχανε και θήκη ποτηριού στο χερούλι τού καθίσματος!

Και μιά και το topic "με ποια αεροπλάνα και εταιρείες έχετε πετάξει" φαίνεται να έχη ψιλο-μεταφερθεί εδώ (έστω και με "κουφά" αεροπλάνα),άς πώ και εγώ τίς δικές μου εμπειρίες (δέν γράφω ICAO codes γιατί δέν τους θυμάμαι όλους απ'έξω):

BOEING 707-320C OLYMPIC (Αθήνα-Παρίσι και επιστροφή,Αθήνα-Ρώμη και Αθήνα-Τέλ Αβίβ) και PAN-AM (Βαρκελώνη-Νίκαια-Ρώμη...αυτό κάπως "κουφό ακούγεται :D )
BOEING 720 EL-AL (Τέλ-Αβίβ-Αθήνα)
BOEING 737-200 OLYMPIC (Αθήνα-Καβάλα)
BOEING 737-400 OLYMPIC (Αθήνα-Βρυξέλλες και επιστροφή)
VICKERS VISCOUNT ARKIA AIRLINES (Κάνει εσωτερικά δρομολόγια στο Ισραήλ:Sharm-el Sheikh-Eilat-Tel Aviv,καλοκαίρι με αφόρητη ζέστη,παραμονή στο α/φος κατά την στάθμευση στο Eilat και με ωραιότατο σύστημα κλιματισμού αποτελούμενο από....ανεμιστηράκια!)
BOEING 727-200 OLYMPIC (Ρώμη-Αθήνα) και STERLING AIRWAYS (Κοπεγχάγη-Αθήνα)
Caravelle STERLING AIRWAYS (Αθήνα-Κοπεγχάγη) και SABENA (Παρίσι-Βρυξέλλες)
DC9 ALITALIA (Ρώμη-Βαρκελώνη) και SWISSAIR (Αθήνα-Ζυρίχη και Ζυρίχη-Γενεύη)
DC6 (Μάλλον OLYMPIC,Αθήνα-Ρώμη-Παρίσι)
YS11 OLYMPIC (Αθήνα-Χίος)
Επίσης ένα μικρό μονοκινητήριο,τού οποίου τον τύπο δέν θυμάμαι,με το οποίο ο καθηγητής Γαλλικών στο σχολείο μάς έκανε-εμένα κι'έναν συμμαθητή μου-βόλτα στο pattern τού Ελληνικού,την εποχή που υπήρχε ακόμα η μεταλλική πίστα στον χώρο τού μετέπειτα υποστέγου τών 747....

Molis xthes eixa tin eksi embeiria:

BEY-ATH me OA A300-600R

kai kati pou to theoro koufo kai aparadekto (tzamba to aeroplano, haramizetai)

ATH-LHR me OA A340-300!!!

Exw akousei pws kai i Virgin Atlantic kanei to LHR-ATH me A340

Mou to eipe mia fili moy pou eixe taksidepsei afti ti diadromi.

Ontws "koufo" dromologio gia ena aeroplano pou mporei na paei sxedon apo tin mia akri tou kosmou stin alli xwris refuelling stop...

Hastaroth":1h1z1d1v said:
Exw akousei pws kai i Virgin Atlantic kanei to LHR-ATH me A340

Διόρθωση : Έκανε το LHR-ATH με 734/320/321 (με χρονολογική σειρά), και μόνο 2 με 3 φορές έβαλε Α343.

Τότε λοιπόν η φίλη μου ήταν από τούς...τυχερούς!

ΥΓ πρός τί ο παρελθών χρόνος;Η VA δέν πετάει πλέον πρός LHR;Μήπως πάει στο LGW;

Hastaroth":l0sg5fxj said:
Η Virgin έχει σταματήσει να έρχεται Αθήνα από το 2002, αν δε με απατά η μνήμη μου.

George":25pubvmi said:
Hastaroth":25pubvmi said:
Η Virgin έχει σταματήσει να έρχεται Αθήνα από το 2002, αν δε με απατά η μνήμη μου.

Ναι κι εγώ τώρα που έριξα μια ματιά στον οδηγό "Hellenic Travelling", βλέπω πως το Σεπτέμβριο του 2001 η Virgin πετούσε 1xdaily ΑΤΗ-LHR και 1xdaily ΑΤΗ-LGW. Το Σεπτέμβριο του 2002, το δρομολόγιο δεν υπήρχε πλέον... :cry: :cry: (Sorry, έχω μόνο τα τεύχη του Σεπτεμβρίου!!)

Tin epomeni tetarti petaw me LH Avro RJ80 FRA-LCY. Kai prwt fora me Avro se mi eswteriko dromologio kai proti fora petaw LCY pou prepei na exei poly kalo approach!

Episis exw petaxei kai ATH-IOA me 737-200 Olympic kai ATH-CFU-ATH me 727-200 kai A300B4 Olympic.

Tora mou thymises oti exo kanei ena apo ta teleftea FRA-SKG me LH ARJ i AR8.