Turkish Airlines

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αν η κάρτα με την οποία έγινε η κράτηση δεν είναι αυτού που ταξιδεύει δεν τη ζητάνε γενικώς (όπως είναι φυσικά λογικό). Η BA, που είναι το πιο πρόσφατό μου παράδειγμα, έχει checkbox για το κατά πόσο ο ταξιδιώτης πληρώνει με δική του κάρτα. Είχα πατήσει πως όχι, με ρώτησαν αν έχω την κάρτα στο LHR και τους είπα πως δυστυχώς δεν είναι δικιά μου η κάρτα με την οποία έγινε η πληρωμή. Η κοπέλα σημείωσε κάτι και όλα συνέχισαν κανονικά.

Από προσωπική εμπειρία η Aeroflot άμα κλείνεις στην ιστοσελίδα της ζητά αριθμό διαβατηρίου και άλλα στοιχεία ( άμα δεν τα βάλεις, δεν προχωρά) η Rossiya έχει την ίδια διαδικασία αλλά στον φίλο μου που ταξιδεύαμε μαζί έβαλα 000 στον αριθμό διαβατηρίου και προχώρησε κανονικά η διαδικασία. Εννοείται στο αεροδρόμιο αυτά τα στοιχεία καταχωρήθηκαν ηλεκτρονικώς. Δεν μου έχουν ζητήσει να επιδείξω την κάρτα, για την βίζα ποιο πολύ τους ενδιαφέρει που έχει ποιο μεγάλη διαδικασία να την αποκτήσεις.

Ευχαριστω πολυ,απλα θα κανω οτι κανω παντα οπου βαζω το ονομα μου αντι αυτου που ειναι η καρτα για να μην εχω και το παραμικρο προβλημα.

H THY σκοπεύει να επεκταθεί και στην Ινδία εντός του 2012 και εκτός BOM & DEL.
Αισίως έχουν φτάσει τους 187 προορισμούς.
Είπαμε και εμείς να κάνουμε μια συνεργασία με την ElAl μήπως και μπορέσουμε και φέρουμε κανένα Ινδό τουρίστα ΑΛΛΑ οι γείτονες μας θα μας τους φαν όλους.
Πάλι ποιος αντιγράφει ποιόν; Ότι κάνει ο ένας ξεπατικοσούρα ο άλλος……

Καλησπέρα, πετάω για LAX απο ATH via IST με ΤΚ. Και υπάρχει θέμα...

Το άτομο που έκλεισε τα εισιτήρια βρίσκεται στην Αμερική. Με διαβεβαιωσε η υπάλληλος της ΤΚ του αεροδρομίου οτι δεν χρειάζεται credit card control διότι η κράτηση έχει γίνει απο άλλο site και οχι αυτό της ΤΚ! Ακόμη, ο Αμερικάνος που έκλεισε τα εν λόγω εισιτήρια, στο όνομα συμπλήρωσε και το πατρώνυμο.

π.χ.
Επιβάτης: Papadopoulos NikolaosIoannis

To "Ioannis" είναι το πατρώνυμο! Έτσι φαινεται στην εταιρία και στο online check in! Στο confirmation email που μου εστειλε ο συγγενής απο Αμερική, με τα εισιτήρια απο το site, δεν φαίνονται έτσι τα ονόματα! Φαινεται μονο το Papadopoulos Nikolaos! Μέγα πρόβλημα!

Η υπάλληλος με συμβούλεψε τα αποδείξω την ύπαρξη του δευτερου ονόματος με την επίδειξη της ταυτότητας!
Πιστεύετε οτι θα υπάρξει πρόβλημα στον έλεγχο για την είσοδο μου στις Η.Π.Α.;

Πρώτα απ'ολα να σε ρωτήσω αν έχεις βίζα ή αν συμπλήρωσες το ESTA form. Και στις δύο περιπτώσεις ΔΕΝ υπάρχει πατρώνυμο. Βέβαια όταν φτάνεις Αμερική, ΚΑΝΕΙΣ δεν κοιτάει το εισητήριο, οπότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα εισόδου. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει πρόβλημα στο security check στην Κων/πολη και κυρίως στο LA, όταν γίνει διασταύρωση των στοιχείων για το check in. Πιστεύω πως πρέπει να ρωτήσεις στην Αμερικάνικη Πρεσβεία για πιο επίσημες απαντήσεις.

Έχω συμπληρωσει το ESTA form και εχει εγκριθεί η αίτηση. Πριν λιγο μπήκα στο site απο οπου τα εκλεισε τα εισιτήρια και στο πεδίο που συμπληρώνεις το όνομα του επιβάτη έχει: FIRST NAME - MIDDLE - LAST NAME!

Οπότε ο συγγενής μου συμπλήρωσε στο middle name το πατρωνυμο μου! Εκτύπωσα και την σελιδα απο το site οπου φαίνονται ολα αυτά, με το λογοτυπο του site, μπας και αποδείξω τίποτα! Δεν νομίζω οτι μπορώ να κάνω τιποτα άλλο! Μόνο να αγχώνομαι για το αν θα φτάσω Αμερική ή οχι!

Ερώτηση: Εφόσον ήδη θα έχω φτάσει IST με μια πτήση της ίδιας εταιρίας δηλαδή της ΤΚ, θα μου απαγορευσουν την εισοδο σε μια πτηση της ιδιας εταιριας; Η έχει να κανει με την διασταυρωση των στοιχειων ESTA - Διαβατήριο - Εισιτήριο;

Ακόμη, το security check ποιό είναι; Ο έλεγχος εισιτηρίων πριν την επιβίβαση στο λεωφορείο ή φυσούνα;

Security check είναι ο έλεγχος των στοιχείων πριν περάσεις airside. Επειδή εχεις transfer πτήση δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα άπαξ και περάσεις από το check στην Αθήνα. Το θέμα είναι στο LA όταν πάνε να κάνουν τη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ διαβατηρίου και εισητηρίου, όπου στο διαβατήριο ΔΕ φένεται middle name.

Απο Αθήνα μου είπαν οτι δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθούν την επιβιβασή μου. Η υπάλληλος μιλησε με ενα κύριο και της το διαβεβαιωσε. Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα. Ευχαριστω πολύ.

Πάντως πριν 10 μέρες στο Άμστερνταμ σε αλλαγή πτήσης απο Αθήνα για Νέα Υόρκη έγινε κανονικός έλεγχος ταυτότητας/διαβατηρίων/εισητηρίων/μινι συνέντευξη ακριβώς πριν μπω στην δεύτερη πτήση για Αμερική, άσχετα με το τι είχε γίνει στην Αθήνα...