Αν και οι επιλογές μου μέχρι τώρα ήταν μόνο ό,τι είχε σχέση με Ολυμπιακή,πρέπει να ομολογήσω ότι η πρόοδος τών Τουρκικών Αερογραμμών μού έχει κάνει εντύπωση.Διότι τό 1972-1973 πού αρχίζω να έχω αεροπορικές αναμνήσεις,η Τούρκ Χαβά Γιολαρί-έτσι τή λέγαμε τότε-ήτανε τί ήτανε,μιά παξιμαδοκλέφτρα
και τώρα έχει γίνει εταιρειάρα.Είδατε τι μπορεί να γίνει όταν το κράτος προστατεύει την αεροπορική του εταιρεία και τα συμφέροντά της;Μπορούν να γίνουν θαύματα.Όχι όπως έγινε στην Ελλάδα,όπου το κράτος υπονόμευε την Ολυμπιακή συστηματικά.Διότι όταν η εταιρεία δεν μπορεί να βγάλει κέρδη ποιός φταίει;Οι υπάλληλοι;Το τί φταίει θα φανεί σιγά-σιγά.Αργά και βασανιστικά.Γιά να δούμε πρώτα τί τύχη θά έχουν οι επίγονοι τής Ολυμπιακής....
ΥΓ.Βρήκα μόλις στη βιβλιοθήκη μου ένα Flight International τού 1979 με την ετήσια απογραφή τών στόλων των αεροπορικών εταιρειών:Turk Hava Yollari(THY Turkish Airlines).Fleet:three Boeing 707-320B, two DC-10-10,five 727-200,nine DC-9-30,three Fokker F.28 (σύνολο 22)
ΥΓ2.Και η Ολυμπιακή;Για σύγκριση:Olympic Airways Fleet:two Boeing 747-200B,two 707-320B,four 707-320C,seven 720B,six 727-200,two Airbus A300B4,four 737-200,six YS-11A (σύνολο 33).Τhose were the days!ΥΓ3.Όταν λες "χανούμ-μπουρέκ" εννοείς το σήμα στην ουρά πού μοιάζει με κρουασάν; Croissant θα πεί ημισέληνος και ήταν Βυζαντινό σύμβολο.Είδα και ωραία βιντεάκια της στο μπανιστίρ-ντουλάπ!